Albarossa Piemonte DOC

Rode Wijn

2017

De Albarossa Piemonte DOC is op hetzelfde moment een oude en moderne wijn. Jonge cultivar, geboortedatum 1938. Ontstaan door de passie van Giovanni Dalmasso, een van de vaders van de Italiaanse ampelografie, Albarossa werd geboren uit een kruising tussen Chatus (nebbiolo di Dronero) en Barbera. Het is een krachtige, beslissende wijn: de belangrijke structuur en de gedurfde tannine plaatsen hem onder de bejaarden met karakter. Ongebruikelijke verwijzing naar Piemontese wijn, in staat om te imponeren die in het geheugen van liefhebbers herinneringen aan smaak stimuleert.

Alcohol
Alcohol
14%
Temperatuur
Temperatuur
18°-20 °C
Organoleptische eigenschappen

Robijnrood, donker en intens. Een zorgvuldige liefhebber kan paarse indrukken proeven in de chromatische body van de Barbarossa. Het olfactorische panorama is typerend voor de wijnen die op hout rijpen: hints van zwarte peper en vruchten van kreupelhout, schone verwijzingen naar zwarte bessen en amarena kersen. Het gemak om hem te drinken, dat niet in overeenstemming is met dit type rode wijn, is opvallend bij het proeven: slechts een moment is voldoende om een ​​reeks overweldigende sensaties te proeven, die een rond smaakprofiel met een sterke persoonlijkheid schetsen. Wijn met een geweldige textuur, met een fascinerende en suggestieve afdronk.

13 ,90
  (cod. 8737)
€ 18,53/lt.
Gastronomische Combinaties

De Albarossa Piemonte DOC is een veeleisend rode wijn, niet geschikt bij overhaaste of anonieme combinaties. Hij vereist belangrijke combinaties, bij smakelijke en beslissende gerechten: uitstekend bij vleeswaren of oude kazen, gevulde pasta zoals de traditionele Piemontese agnolotti, geroosterd of gestoofd vlees. Ook bij exotische gerechten, vooral als ze pittig en pittig zijn, past hij perfect.


Info

Wijnbereiding 

De Piemonte Albarossa DOC wordt geboren uit druiven geteeld in het Asti gebied. De steile hellingen en een gemiddelde hoogte van 350 meter boven de zeespiegel garanderen een goede blootstelling, terwijl de arme kleigronden de nodige voedingsstoffen bieden voor een evenwichtige rijping. Na de natuurlijke oogst worden de druiven volledig koud gevinifieerd, dankzij het gebruik van de modernste technologieën. Het Albarossa pad loopt nog een jaar door in de verouderde wijnkelders, voordat hij gebotteld wordt.

Trivia

De Albarossa Piemonte DOC, gestructureerd en expressief, verdraagt de rijping heel goed in de gepassioneerde wijnkelder, wordt volwassen als hij enkele jaren rijpt, mits goed bewaard. Suggestief volgt hij de evolutie, maand na maand, om te ontdekken hoe de tijd de zojuist benoemde kenmerken kan accentueren, of om volledig opnieuw het geheugen te prikkelen.

Een leuk weetje voordat u hem in de winkelwagen legt? De naam Albarossa werd toegekend aan de wijn en het druivenras door Roberto Paglietta, professor van de Landbouwuniversiteit van Turijn. Een eerbetoon aan de stad Alba, een daad van liefde voor een gebied dat in staat is te verbazen door de grote persoonlijkheid van zijn wijnen.