Barbera IGT Provincia di Pavia

Rode wijn

2018

Uit Lombardije een tijdloze klassieker: Barbera IGT Provincia di Pavia is een traditionele alledaagse rode wijn, jarenlang gewaardeerd en dagelijks aanwezig op de tafel van vele wijnliefhebbers. Een makkelijk benaderbare rode wijn, uitgesproken en wijnachtig: niet alleen voor deze eigenschap wordt hij geïnterpreteerd als licht of onpersoonlijk, omdat onze Barbera IGT Provincia di Pavia voldoende karakter heeft en zijn sporen nalaat. Uitstekend bij robuuste voorgerechten, soepen en vleeswaren.

Alcohol
Alcohol
12%
Temperatuur
Temperatuur
16°-18 °C
Organoleptische eigenschappen

Helder, felrood: een compacte, heldere en intrigerende kleur. Het olfactorische profiel is strelend, met intense aroma's van violet om op te vallen tussen alle anderen. Bij het proeven onthult hij een goede, uitnodigende en warme structuur. De hints van zwarte kersen versterken de aangenaamheid, en een zachte afdronk verzegelt de smaakervaring met echo's van fluweelachtige sensaties.

8 ,40
  (cod. 8817)
€ 11,20/lt.
Wijnbereiding

De klassieke vinificatie voorziet het oogsten van de druiven in september, zacht kneuzen, persen en bereiding van een most rijk aan schillen om de inname van aroma's en suggesties te verbeteren. Het rusten in de wijnkelder verfijnt de wijn, en de laatste bewerkingsstappen stabiliseren de kenmerken voor het bottelen. De Barbera IGT Provincia di Pavia volgt een cyclus van werkzaamheden gekenmerkt door oude gewoonten, gedeeltelijk (misschien) verantwoordelijk voor zijn unieke en consistente kenmerken in de tijd.

Gastronomische Combinaties

Barbera IGT Provincia di Pavia kan harmonieus gecombineerd worden bij traditionele regionale gerechten, vooral de vleesgerechten. Tussen belangrijke voorgerechten en weelderige tweede gangen voelt hij zich perfect op zijn gemak; schittert in combinatie met minestre en smakelijke soepen. Bij worsten toont hij een opwindende alchemie, in het bijzonder bij de Salame di Varzi BOB.

Wijnproeverij

Schenk Barbera IGT Provincia di Pavia in een glas en wacht ten minste vijftien minuten voordat u met het proeven begint. U heeft geen karaf nodig en de wijn bereikt snel de perfecte oxygenatie. Kies een wijnglas Ballon, perfect voor rode wijnen (ook meer veeleisender).

Tradizione Italiana
15 wijnen + 6 specialiteiten
64 ,90
(cod. 91333)