2 harten en 1 kelder

De perfecte wijnen voor uw Valentijnsdag (en dat niet alleen)

2 harten en 1 kelder

Datum van publicatie: 04/02/2021

Ah, liefje. Dat geweldige ding dat u doet dromen, zuchten en vaak ... drinken. Hoe viert u het eigenlijk, zo niet met een mooie toost?

Het feest van de verliefden is dichtbij, de ideale gelegenheid voor een mooi romantisch diner oog in oog met uw grote liefde. En als dit niet de wijn is (laten we net doen alsof u het gelooft ...) dan verandert er weinig: de fles moet op tafel staan, want het is bij het eerste glas dat de magie wordt geactiveerd.

Dus hier zijn de etiketten om te drinken op de romantische avond bij uitstek. "Love is in the air", maar ze zijn allemaal hier.


 

De mousserende wijn die het feest opent

Het hangt allemaal af van het begin: met het juiste glas weet u al of het een diner wordt om nooit te vergeten of niet. En een mousserende wijn is altijd een belofte van liefde, daarom kiezen we ervoor om met hem de avond in te luiden. Als u op zoek bent naar de frisheid en finesse van de bubbels, zonder al uw kaarten op tafel te leggen, dan is de '900 Gran Giordano Brut de juiste keuze: intens en fruitig aroma, maar goed uitgebalanceerd, om goed te beginnen (en nog beter te eindigen). Als het daarentegen de bedoeling is om meteen te verbazen, kies dan voor een Blanc de Blancs Millesimato en zijn prachtige gouden reflecties. Bij hem ervaart u de elegantie van het diner al vanaf het aperitief.

 

Rood, zoals de passie

Als er een kleur is die het beste past bij het feest van de verliefden, dan is die beslist rood. Maar om die intieme en zachte sfeer te creëren waar u zo van houdt, zijn niet alle wijnen geschikt. Laat de agressieve tannines en de gemarkeerde zuurgraad in de wijnkelder, groen licht voor de zachte smaak, fluweelzachte tannines, alcoholgehalte goed aanwezig, maar niet irritant (want de zielen zullen eerst iets moeten opwarmen ...). De koning in deze zin is ongetwijfeld de Amarone della Valpolicella, een Venetiaanse klassieker met groot karakter en structuur. Weelderig, met aroma's van rijp fruit en overweldigende kruidige tonen: gegarandeerd succes. Door bij de sterke smaken te blijven, valt een Barolo Riserva zeker op. Uniek aromatisch panorama, met zachte tannines en een omhullend karakter, om een ​​mooie versnelling aan het diner te geven. Over het algemeen zijn dit kenmerken die u gemakkelijk terugvindt in wijnen uit het Zuiden, zoals een Appassimento Rosso Puglia of een Primitivo di Manduria.

 

De witte die uw hart verovert

Klasse is geen water, het is wijn (wit om precies te zijn). Als uw Valentijnsdag helemaal draait om kaarsen, rode rozen en Louis Armstrong die op de achtergrond speelt, zullen deze etiketten u verliefd maken. De troef in de hand zou een goede Müller Thurgau kunnen zijn, met zijn onmiskenbare bloemige en fruitige tonen, typisch voor wijnen uit Trentino. Maar ook een geurige Chardonnay uit Salento, met een intense smaak en zijdezachte body, is de sleutel om de romantiek in u aan te wakkeren. Als u in het zuiden verblijft, is de bedwelmende Bianco Terre Siciliane wat u nodig hebt als u en uw geliefde houden van mediterrane smaken, fris maar beslissend, die u niet onverschillig laten blijven. Van fruit, perzik en abrikoos in de eerste plaats tot de geuren van aromatische kruiden: hier ontbreekt niets.

 

De kring die zich sluit

En als u zo ver bent gekomen met nog een beetje ruimte voor nog een glas, verdient u (of liever, komt aan u toe) de grote finale. We keren terug naar bubbels, maar deze keer overdrijven we: een Moscato Spumante Gold om het dessert te begeleiden of een Spumante Rosé Millesimato, met zijn uitnodigende en overtuigende kleur. De keuze is aan u, u kunt met hen niet fout gaan.