5 Giordano wijnen bekroond op de Berliner Wein Trophy voor echte Wine Lovers

Berlin verstrekt nieuwe prijzen aan onze wijnkelders met de zomereditie van de Berliner Wein Trophy: ontdek 5 bekroonde wijnen die perfect zijn voor een echte Wine Lover collectie

Datum van publicatie: 04/10/2018

De Berliner Wein Trophy verdubbelt elk jaar: na de februari editie, vol met voldoening voor Giordano en de Italian Wine Brands, hebben onze wijnkelders extra prijzen verzameld tijdens de zomersessie. De prestigieuze internationale oenologische competitie heeft een passievolle juli maand in Berlijn doorgemaakt en maar liefst 25 Giordano wijnen hebben een lovenswaardig erkenning ontvangen. We hebben uit onze monsters 5 labels gekozen die een echte Wine Lover altijd in zijn collectie zou moeten hebben, en ook een trouwe Giordano klant!

Vier de overwinning op de Berliner Wein Trophy samen met ons: ontdek 5 wijnen die uw collectie zullen laten schitteren!

5 Giordano-wijnen bekroond op de Berliner Wein Trophy voor authentieke Wine Lovers

1 - Prosecco Spumante DOC Extra Dry Millesimato

Elk zichzelf respecterend feestje verdient een bubbel: en een speciale gelegenheid vraagt om een echt unieke mousserende wijn. We beginnen deze verzameling met wijnen van Prosecco Spumante DOC Extra Dry Millesimato. Bij het noemen van Prosecco denkt u meteen aan een geslaagd feest, een moment van gedeelde vreugde, een speciale gelegenheid, iedereen toost en glimlacht.

Prosecco DOC MIllesimato, vincitore al Berliner Wein Trophy e protagonista di serate da star

Wordt ontkurkt als...

U een emotie van de Red Carpet wenst, de sensationele avond die erop lijkt zo uit een film te komen, de glittering die de avond buitengewoon maakt bij het bekijken van een tv-serie met vrienden. Prosecco is het goud in de pot op de bodem onderaan de regenboog: een straat van licht die u nooit teleurstelt!

2 - Andrea Vino Rosso

We vroegen onze Wine Makers om hun verhaal te vertellen over een wijn: hieruit zijn twee excellente wijnen geboren en Andrea Vino Rosso heeft bij de eerste internationale beoordeling een erkenning als een echte matador verdiend. Het goud van Berlijn juicht over een rode reflecterend en diepzinnig, met veelzijdige suggesties, slechts schijnbaar streng.

Andrea Vino Rosso, firmato da uno dei nostri Wine Makers, gran rosso da condividere

Wordt ontkurkt als...

De combinatie met het hoofdgerecht van het diner om iets meer vraagt, of het geklets met vrienden voor de aangestoken open haard een wijn verlangt die authentieke emoties kan oproepen.

3 – Raggiante Rosso

Al geruime tijd een trots label van ons assortiment, eervolle vermelding van wijnkelderbeheerders en Wine Makers Giordano, is de Raggiante Rosso een intense en volle wijn. Hij slaagt erin om kracht en finesse te combineren, waarna hij slok na slok het brede aromatische en geurige profiel dat het bezielt, teruggeeft. Van zeldzame, vlezige concentraties, dankt het zijn eigen effectieve en geïnspireerde balans aan een zorgvuldige selectie van druiven, en aan een lang verblijf in de wijnkelder gevolgd door een nauwgezette, liefdevolle zorg.

Raggiante Rosso, Oro a Berlino, perfetto con piatti saporiti e pietanze piccanti

Wordt ontkurkt als...

Het bord kruidige en smakelijke gerechten bevat: of het nu recepten van regionale traditie zijn, of uit de meest verre en gearticuleerde oosterse keuken, of gemengd, onze Raggiante Rosso kan zijn eigen zegje doen, en u kunt er zeker van zijn dat u de best mogelijke Wine Pairing aan uw gasten hebt aangeboden.

4 - Primitivo di Manduria DOC Riserva

Geschiedenis van Puglia, mediterraanse ziel, Italiaans karakter: drievoudige ziel voor een wijn die tegelijkertijd weelderig en legendarisch is. Het donkere en essentiële label roept met enkele kenmerken suggestieve beelden van een trullo op, terwijl het schittert op het wijncertificaat van Luca Maroni, die 98 punten heeft toegekend. Rood, vol en met granaatreflecties. Doordringende aroma's van rijp fruit. Persistent, fluweelachtig, uniek: geen rode uit Puglia, de rode uit Puglia bij uitstek.

Primitivo di Manduria DOC Riserva

Wordt ontkurkt als...

In dit geval niet het moment waarop van belang is, maar het hoe ... in feite, met wie. Een heel speciale wijn wil speciale mensen naast zich hebben: momenten om te vieren, die gelegenheden die het hart sneller doen slaan en een paradijsgevoel aan de ziel schenken, een tijd buiten de tijd om te worden bewaard in de herinneringen die het leven mooi maken om te leven.

5 - Albarossa Piemonte DOC

Voor Luca Maroni een absolute uitmuntendheid. 99 punten, het maximum dat de bekende sensorische analist kan toekennen aan een wijn. Albarossa is een benaming al met al recent, ontstaan uit een ongewoon huwelijk: Chatus, Nebbiolo di Dronero en Barbera. Krachtig, karaktervol: verbaast door drinkgemak, een kenmerk dat niet te verwachten is van zo'n sterke wijn. Hij is suggestief en van groot materiaal en slaagt erin om sensaties te verzamelen en terug te geven die typerend zijn voor een land vol emoties, Piëmont, thuisland van eenvoudig onvergetelijke wijnen.

Albarossa, antico e nuovo rosso piemontese, medaglia d'oro Giordano al Berliner Wein Trophy

Wordt ontkurkt als...

Als u wilt verbazen. Wanneer u de gedachten wilt veranderen van degenen die u vertellen dat rode wijnen allemaal hetzelfde zijn, of niet van Piemontese wijnen houden. Wanneer u uw vrienden wilt betrekken bij een geïmproviseerde gedeelde wijnproeverij, waarbij u ze de smaak wilt geven van een echt meesterwerk.