5 trucs om uw wijnkelder na de feestdagen aan te vullen (en gelukkig te leven)

Met Epifanie hebben we afscheid genomen van de festiviteiten van het einde van het jaar en zijn we begonnen met het toosten op het nieuw begonnen jaar. Hoe kunt u uw wijnkelder aanvullen na de feestvreugde van deze periode? Volg ons adviezen en het zal gemakkelijk voor u zijn!

5 trucs om uw wijnkelder na de feestdagen aan te vullen (en gelukkig te leven)

Datum van publicatie: 08/01/2019

Een goed gevulde wijnkelder is een eerste stap naar een succesvolle toost. Echter na de feestdagen nog een paar wijnflessen beschikbaar hebben voor een onverwacht diner wordt een echte opgave! Ja, want tussen lunches met familie en toosten met vrienden en een plak panettone is het aantal beschikbare wijnflessen nu dramatisch tot dicht bij nul gedaald. Hoe kunt u uw wijnkelder aanvullen en gelukkig leven? Eenvoudig: volg onze eenvoudige tips!

5 geheimen om uw wijnkelder na de feestdagen te vernieuwen

1 - Sale! Sale! Sale!

Approfitta di sconti e saldi da venditori affidabili per risparmiare sui tuoi vini

Met de start van het nieuwe jaar start ook de sale: en ja, ook in de wijnwereld! Probeer eens een kijkje te nemen bij onze promoties: wie weet is niet alleen die wijn in de aanbieding die u zo graag in uw wijnkelder wilt...

2 - Basiscollectie

La tua collezione da intenditore: scegli un buon numero di bottiglie per una collezione versatile

We houden van wijn, dus willen we ook nooit zonder onze favoriete wijnflessen zijn. Vul uw wijnkelder aan met de meest veelzijdige wijnen, waartegen onmogelijk nee gezegd kan worden. Welke? 5 rode wijnen (Barbera, Primitivo, Toscana Rosso, Merlot en Cabernet Sauvignon), 3 witte wijnen (Chardonnay, Malvasia en Fiano tussen de onmisbare) en 4 rosé en mousserende wijnen (een Spumante Rosé, Rosato Puglia, Blanc de Blancs en Prosecco). Met een zorgvuldige keuze kunt u een zeer waardevolle collectie creëren tegen een redelijke prijs.

3 - Kies minstens één waardevolle klassieker

Considera di avere in Cantina almeno un vino pregiato

Na de feestdagen uw eigen wijnkelder weer op orde brengen, betekent ook het aanvullen van die belangrijke, waardevolle wijnflessen: die labels die prestige geven aan uw wijncollectie en die laten zien hoeveel u van de nectar van Bacchus houdt, zelfs in zijn meest nobele vormen. Kies een Amarone della Valpolicella: een sobere rode wijn met veel temperament, die wijn die (helemaal alleen) het verschil van topkwaliteit in uw persoonlijke selectie zal waarmaken.

4 - Benamingen, maar dat niet alleen

La tua collezione? Ricca e versatile, ma non di sole denominazioni!

Een goede licht en geurige witte wijn, een “dagelijkse” rode wijn die het ritme op tafel verandert en een speciale rosé die een sprankeling geeft als hij net ontkurkt is: een veelzijdig aangezicht, niet alleen maar benamingen! Vergeet niet om “dagelijkse” wijnen in te slaan, goed gemaakt en gegarandeerd door degenen die deze produceren. Ook wij besteden tijd en aandacht aan wijnen van dit type, om er zeker van te zijn dat alle liefhebbers de juiste wijnfles voor de juiste gelegenheid krijgen. Ontdek onze Andrea Vino Rosso, ondertekend door een gepassioneerde oenoloog van ons team, of de historische Vei Cavour “Gouden Etiket”, een van de hoekstenen van Giordano wijnen.

5 - Neem een wijn mee naar huis om in de loop van de jaren te volgen

Scopri l'evoluzione di un vino nel corso del tempo

Wijn leeft: een klein flessen mirakel! Als hij correct wordt opgeslagen, komt zijn eigenschap maximaal tot uitdrukking. Hoe? Evoluerend in de loop van de tijd, heeft hij afhankelijk van het betreffende seizoen smaaktonen en met altijd uiteenlopende en stimulerende hints. Geef niet ten minste één wijn op om van te houden en te koesteren, klaar voor die speciale gelegenheid die hem over een paar jaar tot protagonist zal maken. We adviseren een Toscana Rosso, een intense en beslissende wijn, een Soleato, exclusief uit onze wijnkelders, of een Sauvignon Il Vinré, een witte wijn in staat om enkele lentes in uw wijnkelder te rusten en het afwachten terugbetaalt met verrassende smaak evoluties.