De definitieve gids met perfecte combinaties voor Pasen

De paaslunch wordt gekenmerkt door traditionele ritmes en smaken. Of u nu kiest voor een menu op basis van vlees of vis, de definitieve gids met perfecte combinaties is ondertekend door Giordano

Datum van publicatie: 16/04/2019

Er zijn tradities die het altijd aangenaam maken om aan tafel opnieuw te ontdekken: de paaslunch is er een van. Elke regio heeft zijn eigen typische gerechten, verbonden aan festiviteiten en lokale gerechten. Er zijn mensen die een menu met zeegeuren prefereren, en degenen die land gerechten prefereren. Welk paasmenu u ook in petto heeft, met onze definitieve gids met perfecte combinaties kan het niet fout gaan!

Combineer wijn met traditionele paasgerechten: de Giordano gids

Vis menu

Guida definitiva per abbinare vino e pesce a Pasqua

Een goede manier om het paasfeest aan tafel te openen tijdens de paaslunch? Een lekkere visstoofpot. Kokkels en mosselen in een warme smakelijke bouillon, met tomaten, paprika's, chili en specerijen. Heerlijk vergezeld van geroosterd crostini brood, vereist het absoluut een aromatische witte met een gemiddelde structuur, in staat om de vurige smaak van het gerecht het hoofd te bieden. Onze suggestie? Grillo Sicilia DOC heeft een goede balans en delicate zuurgraad bereikt, een perfecte frisheid om het vurige karakter van de chilipeper te verminderen.

Een eerste bord waar iedereen mee akkoord gaat? Trofie met tonijnragout. De verse pasta en de volle smaak van de saus, gemaakt van vers tonijnvlees in kleine blokjes, creëren een alchemie van grote elegantie. Om dit heerlijke eerste bord te begeleiden, verlaten we de klassiekers en richten ons op een rosé: kies een lichte, delicate wijn, die ondersteuning biedt zonder de smaken van het gerecht te overschaduwen. Onze suggestie? Loris Vino Rosé. Hij heeft karakter, maar weet hoe hij op de achtergrond moet blijven. Creëer een stijlvolle combinatie.

Een frittura di paranza is het tweede ideale bord: populair, smakelijk, met een grote verscheidenheid aan kleurrijke en kleine vissdoorten. Het is een belangrijk gerecht, rijk aan smaak en uitdagend. Om deze reden is de combinatie met een mousserende wijn, wit of rosé, de beste keuze. Een goede perlage helpt de mond te reinigen van het vetcomponent en delicate florale geuren dragen bij aan het creëren van een heerlijk succesvolle wijn pairing. Onze suggestie? Prosecco, natuurlijk. Een beetje omdat elk excuus genoeg is om een fles te ontkurken, een beetje omdat het een wijn is met perfecte kenmerken om de visgerechten en in het bijzonder de friturra te begeleiden.

Het traditionele dessert, een goede Colomba. Zacht en geurig, op tafel wordt vrolijkheid geserveerd. Geen twijfel over de wijn: Moscato, de dessertwijn bij uitstek.

Vlees menu

Guida definitiva per abbinare vino e carne a Pasqua

Laten we op zeker spelen: vitello tonnato, een klassiek voorgerecht uit Piemonte. Het kalfsvlees platte bil wordt samen met de groenten gekookt, fijn gesneden en gegarneerd met een saus gemaakt van mayonaise, tonijn, kappertjes en ansjovisfilets. Gecombineerd met name met een passende witte, in het bijzonder een Siciliaan, of een mousserende wijn. We wagen een minder gebruikelijke combinatie, maar van absolute waarde: Montepulciano d'Abruzzo DOC. De aangestipte tannines, niet op de voorgrond, en droge body, niet te robuust, zorgen voor een geweldige combinatie.

Een andere specialiteit die op de paastafel niet ontbreken mag, is de Torta Pasqualina, een recept van Ligurische origine, uitstekend zowel warm, vers gebakken als koud. Lekker recept, met vurige smaken, uitstekend in het voorjaar door de frisheid van de ingrediënten die dit seizoen in volle bloei biedt. Alternatief paasgerecht Il Casatiello, een robuust eerste bord dat rijk is aan smaken van het dagelijks leven. Begeleid de Torta Pasqualina met een witte of rosé met een goede structuur, niet te licht; Casatiello kan gecombineerd worden met zowel een volle witte als een licht rode. Onze suggestie? Lambrusco di Modena DOC: licht, sprankelend, geïnspireerd, is perfect om beide alternatieven te begeleiden!

Als u een vleesmenu kiest, wordt het wel heel moeilijk om lam niet te eten. Een symbool vol van traditie, met een onmiskenbare smaak. Geroosterd bereid, gebakken in de oven met aardappelen en kruiden, is hij al sinds mensenheugenis een klassieker. Een rode met medium structuur, een Syrah of een Cabernet, zijn de beste keuze om dit gerecht te begeleiden. Onze suggestie? Cabernet Sauvignon. De fluweelachtige afdronk en tonen van rood fruit (vooral kersen) zijn onweerstaanbaar en met het smakelijke en delicate vlees van het lam zorgen ze voor een pairing van zeldzame volledigheid.

Keren we terug naar Campania voor het dessert: Pastiera Napoletana. De kruimeldeeg en de romige vulling zijn een knuffel die onmogelijk te weerstaan is. Als de klassieke Moscato altijd een goede keuze is, kunnen we eens een minder voor de hand liggende combinatie proberen en wijzen we naar een exclusieve mousserende wijn uit de Giordano catalogus: Provobis. Veelzijdige wijn, geschikt om een breed scala aan gerechten te begeleiden, perfect passend bij desserts op basis van kruimeldeeg met ondertonen van unieke affinitiet. Kortom, een toost om mee uit te proberen!