Uitverkoop 2018: 7 wijnen om in uw wijnkelder te hebben als de herfst aanbreekt

De plotselinge klimaatverandering suggereert nu dat de zomer aan zijn einde is: en aan het einde van het mooie zomerseizoen begint de uitverkoop! Ontdek hoe u de wijnkelder voor de herfst vernieuwd door te besparen, zonder op de kwaliteit in te boeten.

Uitverkoop 2018: 7 wijnen om in uw wijnkelder te hebben als de herfst aanbreekt

Datum van publicatie: 05/09/2018

Wie zei dat om te kunnen profiteren van de uitverkoop van 2018 u allerlei overvolle winkels in het centrum moet bezoeken? Online aankopen doen is altijd handiger en veiliger, en de kwaliteit van het aanbod doet zeker niet onder aan die van de traditionele winkels. Ook in de wijnwereld! Terwijl men op de wijngaarden en rijen druk bezig is, en zich voorbereidt op het nieuwe oogstjaar van onze favoriete wijnen, is het goed om vantevoren rond te neuzen en uw wijnkelder voor te bereiden op de komst van de herfst. Ja, het is waar, een beetje erover nadenken is een beetje melancholie, zeker aangezien slechts een paar dagen geleden iederen (of bijna iedereen) op vakantie was... maar als u vandaag begint met het vernieuwen van uw eigen wijncollectie zal het een winnende zet zijn als het koudste seizoen zal beginnen!

Op zoek naar advies voor een assortiment van een echte wijnkenner? Hier zijn 7 wijnen die niet in de wijnkelder van elke liefhebber mogen ontbreken.

7 must have voor de herfstwijnkelder

1 - Montepulciano d'Abruzzo

Montepulciano d'Abruzzo DOC, must have in cantina per l'Autunno

Als de arrosticini u tijdens de zomer betoverd hebben, als de geur van de barbecue nog steeds een smakelijke herinnering is, dan zijn er rode wijnen die dezelfde sterke en onweerstaanbare sensaties bij u kunnen oproepen. Een voorbeeld hiervan? Montepulciano d'Abruzzo: kleine parel uit een kleine regio rijk aan droomlandschappen en excellente gerenommeerde enogastronomie. Een must have als u eraan denkt om traditionele volle gerechten aan tafel te serveren, vooral als het vroeger donker begint te worden en er ruimte zal zijn om gerechten te bereiden die veel gestructureerder en voller zijn dan de gerechten die gedurende de warmere maanden geserveerd werden.

2 - Malvasia Pinot Grigio Puglia IGT

Malvasia Pinot Grigio Puglia IGT, must have in cantina per l'Autunno

Als u de warme strelingen van de julizon mist, ontkurk dan deze geweldige wijn van Apulische traditie. U ervaart het al door zijn kleur, goud en helder zoals bepaalde zomerdagen; kies hem door de aromatische suggesties die hij oproept, die naar mediterrane smaken en panorama's van zeldzame schoonheid verwijzen. Bij het proeven komen echo's van perzik, abrikoos en florale accenten vrij. In de wijnkelder te hebben voor speciale diners en voor onvergetelijke momenten voor twee.

3 - Soave DOC

Soave DOC, must have in cantina per l'Autunno

Soms komt u toevallig iets tegen dat u wakker schudt, dat u overweldigt. Een speciaal karakter, een onverwachte verrassing, een overweldigende emotie: een witte wijn van geweldig materiaal, de wijn die u niet verwacht, een geweldige wijn zoals de Soave DOC. Veronese DOC, is een bochtige reis tussen florale nuances (meidoorn, viooltje en vlierbessen) en een delicaat aroma van vanille. Hij sluit zijn tocht in de harten van Wine Lovers af met een amandel afdronk, die de overmaat aan zoetheid verzacht met ronde en omhullende gevoelens. Uitstekend geschikt bij vis, schaal- en schelpdieren en pastagerechten. Altijd bewaren in uw wijnkelder voor de eclectische ziel, in staat om in gelijke mate te stralen bij waardevolle gerechten of bij snel en smakelijk street food.

4 - Primitivo Manduria DOC

Primitivo di Manduria DOC, must have in cantina per l'Autunno

Er was eens een dorre en koude wereld, een vergeten plek zonder smaak en plezier. Toen de Primitivo di Manduria arriveerde, veranderde alles! De Primitivo di Manduria lost alle weerstand op en ontsteekt de passie, het contrasteert de koude sensaties van zelfs een strenge herfst en heft de melancholie op, zelfs in de meest sombere avonden. De protagonist van de internationale enologische scène, de Primitivo di Manduria DOC, is een wijn die in uw wijnkelder moet worden bewaard: de gelegenheid (of het excuus) om hem te ontkurken, zal snel aanbreken!

5 - Vermentino Terre Siciliane IGT

Vermentino Terre Siciliane IGT, must have in cantina per l'Autunno

De schittering van de zon op het oppervlak van de krullende golven aan zee... Herinnert u het zich nog? Die gouden schittering, glimmend en schitterend is synoniem voor vakantie, strand, ontspanning of gewoon een gevoel van welzijn dat soms ver weg en onbereikbaar lijkt, vooral wanneer de zon vroeg ondergaat en u bij het verlaten van uw huis jas en overjas moet gaan dragen. Hoe overleeft u de nostalgie die zo'n herinnering oproept? Een witte wijn ontkurken die de hele geest van de Middellandse Zee bij u binnen haalt! De Vermentino Terre Siciliane IGT is delicaat en rijk aan licht aromatische, fruitige tonen. Hij heeft een heldere kleur, strogeel, doorkruist door suggestieve gouden nerven. Bij het proeven presenteert hij zichzelf in al zijn trotse complexiteit, trots op een aromatisch profiel die geen vergelijking vreest. In de wijnkelder te hebben om diegenen te verslaan die witte wijnen met argwaan zien en om een aperitief te vergezellen bij finger food voor een wedstrijd.

6 - Esclusivo Rosato Etichetta Oro

Esclusivo†Etichetta Oro†Rosato Puglia IGT, must have in cantina per l'Autunno

Soms willen we in onze wijnkelder ook een etiket hebben die in staat is om kleuren en indrukken van elk seizoen weer te geven, een wijn die weet om te gaan met tijd, continuïteit van kleuren en suggesties. Rose getinte zonsopgangen of zonsondergangen geschilderd in oranje vlammen, roze nuances van een herfsthemel die het uitzicht op het schouwspel van de herfstvegetatie benadrukt: het exclusieve Etichetta Oro Rosato Puglia IGT schildert een beeld dat kan prikkelen. Een roze kleur die de ene keer lichter is, de andere keer bleek. Lichtspellen op het oppervlak begeleiden aroma’s van cipria en violet, van zwarte kersen en wilde viooltjes. Glorieuze combinatie bij spaghetti met zee-egels, een echte fijnproever. Een rosé om op tafel te zetten als u belangrijk nieuws wilt mededelen, een speciaal moment om te vieren.

7 - Rosé Extra Dry Millesimato

Rosť Vino Spumante Millesimato, must have in cantina per l'Autunno

Een bubbel mag niet ontbreken, er bestaat geen gepassioneerde wijnkelder zonder de rilling van een mousserende wijn, het fijne gebabbel van een perlage die weet hoe te feesten. Kies een ongewone mousserende wijn, een Rosé Extra Dry Millesimato: niet klassiek, niet al te excentriek, aangenaam en afgemeten. Hij smaakt naar een toost uit november, als een aperitief in de tuin in mei. Hij zoekt altijd zijn eigen plek en stelt de grenzen tussen de ene toost en andere bij. Laat de wijnglazen van uw gasten met deze bubbel klinken, als u elke gedachte wilt vergeten en momenten van ontspanning en plezier wilt geven (en krijgen).

Photo credit: Nighthawk_85 on Visualhunt.com / CC BY-SA