Wachtend op de lente: de beste combinaties voor uw favoriete Giordano wijnen

De dagen worden langzaam langer en de temperaturen worden milder: een vroege lente waardoor u zin krijgt om frisse en geurige wijnen te ontkurken! Hier zijn onze suggesties om u optimaal van dienst te zijn

Wachtend op de lente: de beste combinaties voor uw favoriete Giordano wijnen

Datum van publicatie: 18/02/2019

Na de sneeuwval en kou die de winter voor ons in petto had, zijn we klaar om de lente te verwelkomen. Het zal natuurlijk nog even duren, maar met dagen zoals die de lente voor ons in petto heeft, beginnen we al te dromen wat ons niets kost! Om de juiste sfeer te creëren (ook aan tafel), hebben we 5 speciale wijnen en 5 perfecte combinaties voor u geselecteerd om hun eigenschappen te verheerlijken.

Hier zijn ze exclusief voor u!

De beste combinaties voor uw favoriete Giordano wijnen

1 – Merlot

Merlot Giordano e una selezione di affettati e formaggi italiani

Met een rode wijn beginnen is geen zonde, zelfs als het over de lente gaat! Er is nog steeds behoefte om de rillingen en ergernissen van de winter, die zojuist gepasseerd is, van u af te schudden. Merlot, al geruime tijd een internationaal perfect geacclimatiseerde Italiaans druivenras, slaagt hierin. Sterke hints van rijp fruit prikkelen de neus, terwijl de intense kleur vanaf de eerste blik intrigeert. Het is een wijn met gestructureerde tannines en een intense en aanhoudende smaak. Waarmee kunt u hem combineren? Met een schotel Italiaanse worsten en kaas! Hier zijn onze suggesties: Prosciutto San Daniele DOP, Motzetta di bovino van Val d'Aosta, Mortadella di Bologna di Gran Ducato IGP en Salame di suino nero dei Nebrodi, dit zijn de worsten en vleeswaren om hem mee te combineren. Voegen we 3 kazen toe om volledig te genieten: Grana Padano DOP, Caciocavallo Silano DOP en Pecorino Sardo DOP.

2 – Oltrepò Pavese Riesling DOC

Riesling Oltrepò Pavese e tagliatelle Alfredo

Nieuw label voor onze Riesling, een eerbetoon aan Oltrepò Pavese en zijn geweldige wijnen. De citrusgeuren en hints van perzik zijn een belofte voor frisheid en levendigheid, de smaak is uitgesproken en schoon, zoet en mineraal. Een slokje lente! Een Riesling houdt van combinaties met niet te intense gerechten, vooral verse kazen en lichte pastagerechten. Een goede wine pairing? Met Fettuccine Alfredo! Het gerecht is algemeen bekend in de VS, minder in onze contreien,  is heel gemakkelijk te bereiden: kook de fettucine in kokend water (maar kan ook met andere verse pasta soorten), roerbak de pasta in een pan met een klontje boter en een paar lepels kookwater. Voeg geraspte Parmezaanse kaas toe, meng alles en serveer aan tafel. Verrukkelijk!

3 – Esclusivo Etichetta Oro Rosato Puglia IGT

Tonno di coniglio in vasocottura per il nostro Esclusivo Rosato Etichetta Ora IGT

Rood, wit en rosé: met onze eerste drie suggesties hebben we de lente alle kleuren van de wijn gegeven! Een belangrijke Rosé, onze Esclusivo 'Gouden Etiket' Rosato Puglia IGT. Geproduceerd in Torricella, bezit hij alles van het overweldigende karakter van wijnen uit Apulië, gecombineerd met een expressieve delicatesse, typisch voor de beste rosé. Zachte en harmonieuze structuur, heeft een fruitige structuur in het gehemelte die anticipeert op een aangename bittere afdronk. Een wijn die zo compleet en expressief is, verdient een speciale combinatie: we stellen voor om hem te serveren met Tonno di congiglio gekookt in een glazen pot. Een specifieke culinaire methode, snel en ideaal om eigenschappen en eigenaardigheden van de geselecteerde ingrediënten te behouden, de kookwijze in glazen potten zal de reepjes konijn lekker en zacht maken en samen met de Rosato Puglia een intrigerende alchemie creëren.

4 – Lambrusco di Modena DOC

Lambrusco e Pollo arrosto

Laten we teruggaan naar de rode kleur van onze lente met een van de meest geliefde Italiaanse wijnen ter wereld. Licht, met een uitnodigende geur van bramen en rood fruit, verovert met evenwicht en zachtheid. Een veelzijdig en fris sprankelende rode, precies dat glas waar u uit zou willen nippen wanneer de dagen beginnen op te warmen. Een easy combinatie? Probeer hem met geroosterde kip. Perfect bij wit vlees, slaagt hij erin de pittige aroma's en rokerige tonen van de kip bij te houden, waardoor er onmiddellijk een combinatie van zeldzame doeltreffendheid en aangename intensiteit ontstaat.

5 – Libelia

Liberlia e semifreddo alla fragola

Nu verschijnt een van de laatste nieuwtjes uit onze catalogus. Een gedeeltelijk gegiste druivenmost, gekenmerkt door een frisse lichtheid en een aangename suikerachtige smaak. Penseelstreken van honing en passievrucht maken hem uniek door zijn omvang aan sensaties, en bij het proeven onthult hij een zoet genot om ontdekt te worden slok na slok. Om absoluut te proberen bij een aardbei semifreddo. Een zeer geldig alternatief voor Moscato d'Asti, staat Libelia op het punt een van de meest gewaardeerde dessertwijnen van ons hele assortiment te worden. Gelooft u het niet? Probeer hem eens!