"Collection" Bianco Castelli Romani DOC

2023

Een bekende benaming, Castelli Romani Giordano is een DOC die de catalogus verrijkt en het aanbod van de beste Italiaanse wijnproductie uitbreidt. Malvasia en Trebbiano vormen het hart van deze delicate en aromatische wijn, perfect om aperitieven en delicate gerechten te begeleiden. Castelli Romani DOC is een perfect witte wijn om elke dag op tafel te hebben, want hij weet de veelzijdige eigenschappen van een speciale persoonlijkheid het beste tot uitdrukking te brengen, zelfs bij de belangrijkste gelegenheden.

Alcohol
Alcohol
11% vol
Temperatuur
Temperatuur
8į-10 įC
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

De Castelli Romani DOC bekleed het glas met een mooie strogele kleur, met aders die oscilleren tussen helder goud en warm brons. In de neus biedt hij een olfactorisch getint profiel met fruitige tonen, en vooral hints van vers fruit. De aromatische persistentie maakt de proeverij bevredigend en de smaak is zacht en droog.

5 ,30


  € 7,07/lt.   (cod. 03616)
Gecommercialiseerd door: Giordano Vini S.p.A. via Cane Guido 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - ItaliŽ.
Wijnbereiding

De druiven van de Castelli Romani DOC groeien op een bodem van vulkanische oorsprong, in het Castelli Romani gebied. Een van de eigenaardigheden van deze benaming is juist de samenstelling van de grond, verrijkt met kostbare elementen die het karakter en de aroma's bepalen. Aangename complexiteit en heldere sappigheid zijn het duidelijkste resultaat dat deze bodem naar de wijn overbrengt.

Gastronomische Combinaties

Castelli Romani DOC blinkt uit bij aperitieven en feestelijke momenten. Succesvolle wine pairing? Parmigiano Reggiano, Grana Padano in vlokken, in plakjes gesneden met een delicate smaak zijn uitstekende combinaties. Met de eerste borden ontwerpt hij intrigerende harmonieën. Heerlijk bij vis en schaaldieren, vooral bij garnalen op Catalaanse wijze.

Wijnproeverij

De bijzonder krachtige vruchten hints zijn gemakkelijker te proeven als de wijn gecombineerd wordt met neutrale en niet te intense smaken. Combinaties met gerechten met rokerige tonen wordt afgeraden. Pittige gerechten maken de zachtheid en zoetheid van bepaalde tonen merkbaar, waardoor het frisse en droge karakter van Castelli Romani DOC versterkt wordt.


Productienoten

Gebotteld door Giordano Vini S.p.A. - Diano d'Alba - Italië in de kelders van Valle Talloria

Geproduceerd in Italië