Esclusivo Etichetta Oro Rosato Puglia IGT

DROGE ROSÉ WIJN

2018

De Esclusivo “Gouden etiket” Rosato Puglia IGT is een delicate rosé, fris en vol van expressieve aroma's. U ontvangt hem rechtstreeks uit onze wijnkelders van Torricella, in het hart van de Apulische wijntraditie. Het resultaat van zorgvuldige vinificatie, de Esclusivo “Gouden etiket” Rosato, weerspiegelt volledig ons idee van lokale wijnen: een sterk gekarakteriseerd product, een echte zintuiglijke reis om de meest authentieke Salento-suggesties te ontdekken. Een klein juweeltje, in staat om te verbazen: de beste bevestiging van een wijnbereiding die met deskundig handen met het hart gedaan is.

Alcohol
Alcohol
12,5%
Temperatuur
Temperatuur
8°-10 °C
Organoleptische eigenschappen

Van een mooie lichtroze kleur, met zuivere gouden reflecties. Het bouquet is intens en volhardend: aangename hints van versgeperste druiven, amarena kersen, donzige structuur en hints van wilde viooltjesgeuren. In het gehemelte vertoont het een zachte en harmonieuze structuur, met opmerkelijke fruitige tinten en een lange en aangename bittere afdronk.

8 ,60
  (cod. 8746)
€ 11,47/lt.
Wijnbereiding

De druiven worden geteeld in Puglia, in het suggestieve gebied van Salento. Om de bijzondere aromatische aard van de Esclusivo “Gouden etiket” Rosato Puglia IGT te bepalen is dit de gekozen vinificatiemethode. De druiven die geoogst worden wanneer de vruchten volledig rijp zijn, worden gevinifieerd met de techniek van onmiddellijke scheiding van de vaste delen. De verkregen most wordt bij zeer lage temperaturen gefermenteerd: een passage die het mogelijk maakt om alle aroma's en parfums intact te houden.

Gastronomische Combinaties

Uitstekende aperitiefwijn, de Esclusivo “Gouden etiket” Rosato Puglia IGT begeleidt met persoonlijkheid uw wit vlees-, vis- en schaaldieren gerechten. En als u echt indruk wilt maken op uw gasten, serveer hem dan met spaghetti met zee-egels: een geweldige match die u versteld zal doen staan.

Gewonnen prijzen:

Berliner Wein Trophy 2018: Gouden medaille


Info

Nieuwsgierigheid

De indicatie IGT is een jonge benaming in termen van tijd (het werd geïntroduceerd vanaf 1992), maar het bevat een aantal specifieke territoriale kenmerken van wijnen met een geconsolideerde traditie. Traditie die, aan tafel, voortreffelijke smaken uit het verleden teruggeeft: heerlijk, uniek en boordevol suggesties. Net als in het geval van de Esclusivo “Gouden etiket” Rosato Puglia IGT. Een enologische erfgoed vrucht van ervaring en een constante zoektocht naar kwaliteit, van de wijngaard tot in het glas.