Grillo Sicilia DOC

DROGE WITTE WIJN

2017

Witte wijn met buitengewone eigenschappen en van antieke traditie, de Grillo Sicilia DOC is geurig en vol van smaak. Van bijzonder belang bij de productie van de Marsala, wordt Grillo gevinifieerd van de gelijknamige druif, een erfgoed van de kunst van Siciliaanse wijnbereiding.

Alcohol
Alcohol
13%
Temperatuur
Temperatuur
10°-12 °C
Organoleptische eigenschappen

Van een intens strogele kleur, met goudgele vlekken. De florale toetsen (jasmijn en witte bloemen ) ontmoeten intense exotische geuren, die een rijk boeket weergeven. Bij het proeven onthult deze wijn een delicate zuurheid, vakkundig afgewogen door de zorgvuldige bemiddeling van deskundige oenologen. Evenwichtige en harmonieuze smaak, zeer fris. Interessant is het het rijpingsproces die deze tegemoet gaat: wijn die fantastisch kan verouderen, in staat om te verrassen door de evolutie die deze in loop van de tijd kan meemaken.

8 ,80
  (cod. 8681)
€ 11,73/lt.
Gastronomische Combinaties

Heerlijk bij Panelle, typische gefrituurde snacks van kikkererwtenmeel uit Palermo. Begeleidt met evenwicht de recepten met zeevruchten, van voorgerechten tot meer gestructureerde hoofdgerechten: in het bijzonder aanbevolen met inktvis salade. Evenwichtig met de vegetarische keuken, verbluft met gewaagde bereidingen met fusion saus.

Siciliaanse Smaken
12 flessen + 6 delicatessen
64 ,90
(cod. 91220)
Mijn kelder in het wit
12 flessen
59 ,90
(cod. 91219)
Proef Sicilië
59 ,90
(cod. 90940)