Imperante Vino Bianco d'Italia

De heersende Vino Bianco d'Italia is een belofte van smaak en emotie gemaakt door degenen die elke dag, met toewijding, in de kelder werken om wijnen van absolute kwaliteit te produceren. Onze Wine Makers hebben een pad gevolgd die symbolisch de witte wijnen uit elke regio met elkaar verbindt, en aan deze referentie geuren en aroma's van sensuele expressieve kracht geven. Fruitig en mineraal, het is de ideale wijn voor degenen die altijd op zoek zijn om nieuwe enologische grenzen te verkennen.

Alcohol
Alcohol
12%
Temperatuur
Temperatuur
8°-10 °C
Organoleptische eigenschappen

Strogeel, met lichtgevende en gouden tinten, in de neus ontwikkelt zich een fruitige inspiratie van grote textuur. De levendige hints van geurende bloemen, moerbei en meidoorn stimuleren vooral de zintuigen, ontwakende herinneringen aan voorbije seizoenen en een diepe aquamarijn hemel. Bij het proeven verbergt hij niet zijn minerale aard, en samen worden vlezige en openhartige fruitige hints onthuld. Fris, aangenaam en met een zeldzame doeltreffendheid is de heersende Vino Bianco d’Italia de essentie van wat we zoeken in een goed gemaakt witte wijn: onberispelijke balans, zonder een beetje persoonlijkheid op te geven.

7 ,35
€ 10,50
-30%
  (cod. 8835)
€ 9,80/lt.
Wijnbereiding

Met een tafelwijn kan een deskundige Wine Maker keuzes maken die bij een benaming nooit mogelijk zouden zijn: vrij van beperkende voorschriften, hebben onze gepassioneerde experts het beste uit de geselecteerde druiven naar boven kunnen halen, harmonieus gecombineerd in een melange die niets te benijden heeft van hoog vooraanstaande labels. Een reis in de kelder gekenmerkt door goed getimede tijden, en de juiste inname van aroma's van most en fruit vormen deze wijn die weet onstuimig of gracieus te zijn, afhankelijk van de gelegenheden en combinaties.

Gastronomische Combinaties

De heersende Vino Bianco d’Italia past perfect bij sierlijk visgerechten, met name gerechten op basis van schaaldieren of weekdieren. Hij schittert bij een rijk en gevarieerd sushi diner, maar ook bij fusiongerechten. Met lamb souvlaki ontstaat pure poëzie.

Wijnproeverij

Vreemd om te zeggen, een speciale manier om te verdwalen tussen de tonen van onze heersende Vino Bianco d’Italia is deze: neem een slok en proef een Golden Delicious appel. Een niet bijzonder zoete vrucht, die op de een of andere manier erin slaagt de aromatische pieken van deze wijn te verbeteren door excessen van impulsiviteit op te eisen, vooral als hij voor de eerste keer geproefd wordt.

Vini Premiati
12 flessen
59 ,90
(cod. 49726)