Libelia

Gedeeltelijk gegiste druivenmost

Alleen van geselecteerde vruchten, de gedeeltelijk gegiste druivenmost Libelia is een witte wijn wat u niet verwacht. Aangenaam fris, gekenmerkt door intense fruitige en bloemige geuren, overtuigend door volle en langdurende aroma indrukken. De Wine Makers Giordano hebben de perfecte toost gecreëerd: zeer licht, met een alcoholgehalte van slechts 5°, en delicaat, nooit te veeleisend, die perfect bij desserts en fruitsalades past.

Alcohol
Alcohol
5%
Temperatuur
Temperatuur
6°-8 °C
Organoleptische eigenschappen

Libelia onthult zich beetje bij beetje. In het glas schittert hij met gouden reflecties, met een volle en uitnodigende strogele kleur. Acacia bloemen en duidelijke hints van honing en passievrucht, met een harmonieus en breed bouquet. Bij het proeven blijft hij trouw aan de beloften van zijn uiterlijk en geuren: zoet en fruitig, fris en aangenaam om te drinken.

7 ,90
  (cod. 8809)
€ 10,53/lt.
Wijnbereiding

Geen wijn, geen druivensap: gedeeltelijk gefermenteerde druivenmost is een derde weg, die een gedeeltelijke vinificatie omarmt.De vruchten met deze techniek drukken een maximale amplitude van geuren uit en een grote concentratie van aroma's, die bijgedragen hebben aan het lage alcoholgehalte, en hem het tot een geïmproviseerd en dorstlessend drankje maken.

Gastronomische Combinaties

Een goede Wine Pairing voor de Libelia? Verse seizoen fruitsalade, nog beter als u het verrijkt met een vleugje fior di latte ijs of alla crema. Combineert uitstekend bij droog gebak, overtuigend bij romige en gestructureerde desserts zoals tiramisu of cheesecake.

Wijnproeverij

De serveertemperatuur is een sleutelfactor voor onze Libelia. Serveren tussen 6 en 8 graden is een garantie voor succes. In tegenstelling tot volledig gegiste wijnen, is gedeeltelijk gegiste druivenmost een meer rechtlijnig en eenvoudig drankje, dankzij een natuurlijke uitbundigheid van smaak in combinatie met frisheid en een lichte body. Om deze reden raden we aan om hem alleen als dorstlesser te genieten, om de aangename tonen te ontdekken, en pas op een later moment hem met een dessert te combineren. Tijdens het proeven, verovert hij door een expressieve rijkdom, overtuigt in Wine Pairing met eclectische veelzijdigheid.