Moscato Piemonte DOC

2017

De Moscato Piemonte DOC is een van de meest beroemde Italiaanse zoete wijnen, samen met de Moscato d'Asti DOCG. Verkregen uit geteelde muskaatdruiven in Piemonte, wordt hij gekenmerkt door een prachtige gouden kleur en een intens floraal aroma. Aromatisch en licht, kan hij perfect met desserts en vers fruit gecombineerd worden. Een gewoon onweerstaanbare witte wijn.

Alcohol
Alcohol
5,5%
Temperatuur
Temperatuur
6°-8 °C
Organoleptische eigenschappen

De Moscato Piemonte DOC heeft een intense kleur, geel met gouden nuances. Het bouquet, typerend voor dit druivenras, is rijk en vol, met hints van bloemen en vers fruit. Fris, gemakkelijk te drinken en aromatisch, tijdens het proeven geeft hij aangename zoete sensaties.

9 ,90
  (cod. 8826)
€ 13,20/lt.
Wijnbereiding

De druiven worden geoogst tussen eind augustus en de eerste week van september. Daarna volgt een zachte persing en vinificatie bij een gecontroleerde temperatuur. Het snelle productieproces van de wijngaard naar de wijnkelder zorgt voor de extractie van intense fruitige aroma's, die deze wijn zo karakteriseren.

Gastronomische Combinaties

De Moscato Piemonte DOC past perfect bij traditionele desserts, zoals tiramisu, crêpes en appeltaart. Heerlijk bij vers fruit: een fruitsalade met exotische hints van ananas en mango is een perfecte wine pairing.

Wijnproeverij

Ideale consumptie van de Moscato Piemonte DOC? 6 – 8°. Aanvankelijk alleen verbonden met het kerstfeest, is hij herontdekt met een nieuwe dimensie om te consumeren: als een verfrissend zomerdrankje, een anders en zoet aperitief, vooral in combinatie met vers fruit.