Piemonte Rosso DOC

Rode Wijn

2017

Het wijnaanbod uit onze kelders in Piëmont wordt verrijkt door een belangrijke protagonist: de Rosso Piemonte DOC. Wijnstokken beroemd over de hele wereld en vruchtbare heuvels, perfect blootgesteld aan de natuur, is de ideale manier om deze geselecteerde druiven tot een ​​DOC wijn te vinifiëren die u ons prachtige land laat proeven. Dialoog tussen bloemen, specerijen en fruit, bij elke slok verbaast u zich over de diepte van suggesties. We verwelkomen hem bij ons assortiment rode wijnen van Giordano, ervan overtuigd dat hij erin zal slagen het hart van elke wijnliefhebber te veroveren.

Alcohol
Alcohol
14,5%
Temperatuur
Temperatuur
18°-20 °C
Organoleptische eigenschappen

Robijnrood van kleur, met paarse vlekjes, recht uit de kleur bevestigt hij krachtig dat hij behoort tot bepaalde rode wijnen met een duidelijke territorialiteit. Intense neus, met suggesties van rijp fruit en scherpe pittige tonen. Vanille domineert in het parfumspectrum. In het gehemelte is hij sober, gedeeltelijk door zijn jongheid. Verder heeft hij zekere een zachtheid en een heldere harmonie, door rijping verfraait zijn smaak, maakt hem meer genuanceerd door blootstelling van zijn kenmerken. De keuze is aan u: u kunt hem nu beleven, jong en uitbundig, of na een korte rijping, meer reflecterend en omhullend.

10 ,50
  (cod. 8695)
€ 14,00/lt.
Gastronomische Combinaties

Rijke, veelzijdige wijn: perfect bij traditionele voorgerechten, stevige sauzen en zelfgemaakte pasta. Het past ook goed bij hartige soepen, lokale granen en fluweelzachte soepen. Bij vleesgerechten geeft hij de voorkeur aan rood vlees en wild en past ook bij harde kazen, ook pittig.

Advies van de deskundige:

"Rood synesthetisch van grote textuur: sluw, tannine, van zeldzame fijnheid: een fluweel in het gehemelte, afgemeten warm en sensueel, archetypische harmonie".

Agreeableness index : 97 /100

Luca Maroni

Gewonnen prijzen:

International Wine Challenge 2019: Commended


Info

Wijnbereiding 

De wijnstokken beklimmen steile hellingen, verspreid over de heuvels die het landschap van Piemonte beschilderen, erkend door UNESCO als Werelderfgoed. Vruchtbare bodems, blootgesteld aan het zuiden, zuidwestelijk is perfect voor de groei en rijping van het fruit. Na de natuurlijke oogst gaan we verder met de traditionele vinificatie en met rijping op hout bij gecontroleerde temperatuur en vochtigheid. De Rosso Piemonte DOC ontwikkelt zo zijn eigen karakter, expressief en gearticuleerd.

Trivia

Piemonte is de Italiaanse regio met het hoogste aantal oorsprongsbenamingen van wijnen. Een resultaat dat het gevolg is van een diepgewortelde wijntraditie, van een passie die zijn wortels heeft in het boerenverleden van onze heuvels en in de constante wens om zichzelf te verbeteren. Zonder respect voor zijn eigen verleden kan er geen belangrijke toekomst zijn: Piemonte Rosso DOC is een wijn die naar traditie kijkt en verhalen vertelt over een gebied dat altijd georiënteerd is om zijn eigen passie te delen.