Zee, bergen of het meer? Wat je eindbestemming ook is, hier zijn de wijnen waarvan je in de vakantie kunt genieten

Waar je ook naar toe gaat, we hebben het juiste glas voor je.

Zee, bergen of het meer? Wat je eindbestemming ook is, hier zijn de wijnen waarvan je in de vakantie kunt genieten

Datum van publicatie: 02/08/2022

De vakantietijd is eindelijk aangebroken! Je verlangt echt naar een moment van ontspanning, om de energieën weer te herstellen, andere gerechten dan normaal te proberen en, als je kunt, misschien zelfs een goed glas wijn te proeven. Ben je een strandtype of geef je de voorkeur aan de frisheid van de bergen? Misschien hou je van lekker ontspannen aan het meer en lange wandelingen te maken. Het maakt niet uit: we hebben de juiste wijnen voor alle locaties en we doen je een voorstel dat een beetje ... bijzonder is. Ben je klaar? Laten we beginnen!

WELKE KENMERKEN MOETEN VAKANTIEWIJNEN BEZITTEN?

Vandaag overtreden we de gebruikelijke regels een beetje en raden we wijnen aan buiten hun referentiegebied. Als je op vakantie bent en je wilt genieten van het juiste glas, hangt het eigenlijk allemaal af van wat je wilt eten. Over het algemeen, met de voortschrijdende hitte, zijn prachtige frisse glazen een weldaad voor de keel en is de zomer precies het juiste seizoen om makkelijk drinkbare witte wijnen, roséwijnen en mousserende wijnen te proeven. Dat gezegd hebbende, geven de echte rode wijnliefhebbers nooit op, zelfs niet met de extreme hitte, en genieten ze van hun volle wijn, zelfs bij equatoriale temperaturen.
Laat je dus leiden door de combinaties: hier vind je drie wijnen voor drie verschillende vakantiebestemmingen (en vooral om te waarderen bij typische gerechten). Laten we beginnen!

VAKANTIE AAN ZEE: MÜLLER THURGAU

Stel je voor dat je in Napels kunt genieten van een bord spaghetti met kokkels aan de zee? Of misschien op een terras in Capri met een schaal met rauwe vis terwijl je de wind in het haar voelt? Voor jou, die van vakantie aan zee houdt en we zijn er zeker van dat ook jij een Riviera-gerecht zult proeven, is ons advies om een MÜLLER THURGAU IGT VIGNETI DELLE DOLOMITI te ontkurken.
Vanuit de Dolomieten daalt deze zeer frisse witte wijn neer tot aan de zee om je hints van bloemen en vissen en appelnoten te brengen: de delicate smaak past ideaal bij een mooi bord rauwe vis, maar ook gegrild gerechten en bij de eerste borden klassiekers van de kust. Kortom, een bergwijn die van het strand houdt en perfect past bij garnalen, kokkels en zalm maar ook bij verleidelijke en lichte aperitieven. Probeer haar tussen 10 ° en 12 ° en je zult er verliefd op worden!

VAKANTIES IN DE BERGEN: NERO D'AVOLA SICILIA DOC

Hou je niet zo van de stranden en wil je genieten van frisse wandelingen naar de bergtoppen? Als je favoriete bestemming voor de vakantie de bergen zijn, zul je zeker een robuust gerecht willen proeven, ondanks de aanhoudende hitte. Bovendien, tussen de frisheid van bepaalde hoogten en de honger die na wandelen volgt, is het gemakkelijk om jezelf te laten overtuigen door meer complexe en goed op smaak gebrachte gerechten. Dit is precies het moment om een volle rode wijn, zoals de NERO D'AVOLA SICILIA DOC te ontkurken, een gestructureerde wijn, rijk aan persoonlijkheid, elegantie en met een fluweelachtige smaak. Je zult zijn delicate geuren en de hints van bramen en bessen proeven: de combinatie is al bijna klaar! Bij wild voelt hij zich op zijn best, maar hij past ook heel goed bij soepen en pittige gerechten. Probeer hem bij een temperatuur van ongeveer 18 ° en je zult zien dat, als je van gekruide gerechten houdt, dit absoluut de juiste wijnfles is.

VAKANTIES AAN HET MEER: FALANGHINA

Wandel je graag langs het meer bij zonsondergang, misschien met een pauze in een restaurant om te genieten van het panorama en een aantal specialiteiten te proeven? Dan moet je absoluut de FALANGHINA CAMPANIA IGT proberen: mooi fris en droog, je zult de geur van witte bloemen, aromatische kruiden en citrusvruchten proeven ... ze past heel goed bij forel, baars en coregone vis: zoals je misschien al weet, is deze wijn direct aan de oevers van het meer van Garda ontstaan en het specifieke terroir in het gebied geeft haar smaak en frisheid. Je kunt haar al bij het aperitief ontkurken en tussen 8 ° en 10 ° serveren, om vervolgens door te gaan gaan met het volgende bord op basis van baars en delicate groenten: je zult haar volledige body proeven. Wil je een glas wijn proeven terwijl de zon ondergaat op het water: ze proeft nog beter als je haar proeft met uitzicht op het meer!

Als je echter nog een beetje thuis wilt blijven in de koelte en wilt wachten tot iedereen terugkeert om daarna nog rustig van de vakantie te genieten, laat je dan verfrissen door de selectie van Giordano Wijnen! Je zult zeker het juiste glas vinden om te ontspannen, in afwachting om de koffers te pakken, daar zijn we zeker van!