Het bedrijf

De geschiedenis

Valle Talloria di Diano d'Alba is een klein paradijs aan de voet van de Langhe, in Piemonte.

Hier, in een van de mooiste natuurgebieden van Noord-Italië, deel van de UNESCO World Heritage Site, heeft de familie Giordano sinds 1900 klassieke wijnen geproduceerd. Op dat moment waren het bereik en de hoeveelheid van wijnen beperkt en de flessen die geproduceerd werden dienden om de paar, maar trouwe klanten tevreden te stellen.

Het was in de jaren '30 dat de eerste significante groei optreedde, met de uitbreiding van faciliteiten en het verwerven van nieuwe wijngaarden, om vervolgens in de jaren '50, met de toetreding van Ferdinando Giordano, de echte doorbraak van het bedrijf markeert.

Zijn winnende intuïtie is om direct de consument te benaderen door het omzeilen van tussenpersonen. Geleidelijk wordt het Giordano familiebedrijf omgevormd tot een dynamische zakelijke realiteit.

De entrée van Gianni Giordano, de zoon van Ferdinand, markeert het tijdperk van de ontwikkeling: er worden faciliteiten en wijngaarden aangekocht, de wijnkelders voor vinificatie en rijping vergroot, het assortiment van de wijnen dat aan de klanten wordt aangeboden uitgebreid en de logistiek wordt verbeterd met een toename van de export in heel Europa.

Vandaag de dag, maakt Giordano Wijnen deel uit van de Italian Wine Brands Group, de eerste wijnproducerende groep op de Italiaanse Stock Exchange en dé referentie-operator in de wijn productie en distributie, en is een van de grootste Italiaanse bedrijven in de directe verkoop van wijn.

De nieuwe uitdaging is om de Italiaanse kwaliteit over de hele wereld te promoten.

Wijn: voor passie en traditie.