"Pizzicanto" Rosato Primitivo Salento IGT

DRY ROS…WIJN

2022

De exclusieve Pizzicanto-lijn, in Torricella met passie geproduceerde wijnen, biedt een zeer harmonieuze rosé: Salento IGT Primitivo Rosato. Verfijnd laat deze wijn de rozenblaadjes dansen, zoals een fris briesje bloeiende bloemen streelt. De Primitivo Rosato is kenmerkend voor de regionale bezieling. Het is een perfecte synthese van de geuren en smaken van de Salento. Licht en verfrissend verbaast deze wijn met sporen van honing en braambessen, met een breed palet aan smaken die gratieus sensaties van verfijnde elegantie omarmen. Beter dan dit wordt het niet voor de ware liefhebber die zich overgeeft aan een zo zoet genot. De sensualiteit van de Salento leidt en inspireert iedereen die een oprechte, mediterraanse en subtiel hartstochtelijke 'Puglia' wil ervaren.

Alcohol
Alcohol
12,5% vol
Temperatuur
Temperatuur
10į-12 įC
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Pizzicanto is ook een spel van visuele indrukken: de Salento IGT Primitivo Rosato ontsluiert zich in het wijnglas, met zijn heldere, intense en schitterende rosékleur Het bouquet brengt en versterkt de geurige tonen die zo kenmerkend zijn voor het gebied, met delicate en bloemrijke expressies en tonen van suikerzoet fruit. Proeven stelt het karakter van de Primitivo niet teleur, met zijn trotse body vol structuur en zijn altijd veranderlijke aroma's, daarbij ondersteund door een bijzonder fruitig geaccentueerde afkomst met een lange en geurige afdronk.


Formaat 0.75 l. (€ 9,91/lt.)
7 ,43
-25%


€ 9,90

  € 9,91/lt.   (cod. 03263)
Gecommercialiseerd door: Giordano Vini S.p.A. via Cane Guido 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - ItaliŽ.
Wijnbereiding

Om tot een zó expressieve rosé te kunnen komen, zijn de oogst en de lichte persing van de druiven als de tonen in een partituur, waarbij geen enkele noot kan worden gemist. Om de aroma's en geuren volledig te bewaren, moet fijnzinnig en nauwkeurig worden gehandeld. In een spel van evenwicht voert de Pizzicanto Salento IGT Primitivo pirouettes uit tussen zoetheid en frisheid, zonder daarbij ook maar iets van zijn trotse karakter als Primitivo te verliezen.  Het is de passie van onze Wine Makers uit Torricella, de bedrevenheid van hen die uit traditie en ervaring kennis hebben van druiven, van de hemel en de aarde en van de geuren van Apulië. Het wijnglas verhult niets: het geeft elke streling terug, elke zorgzame blik en elke onverhoede beweging, en vertaalt ze in gevoelens die je vanaf het allereerste moment veroveren.

Gastronomische Combinaties

De Pizzicanto Salento IGT Primitivo combineert bij voorkeur met visgerechten, van klassieke gerechten uit Apulië tot sushi uit Japan. Door het milde evenwicht en de aromatische bezieling eccelleert de wijn naast schaaldieren en versterkt deze de smaak van het delicate vlees. Smaakt ook heerlijk bij wit vlees, groenteschotels en verse kaas. Een veelzijdige wijn die zich al ritmisch walsend in het glas aanpast aan de smaken van de gerechten die het vergezelt

Wijnproeverij

De juiste serveertemperatuur versterkt de kenmerken van deze wijn. Het is goed om die temperatuur aan te houden als je een glas deelt om het rijke geheel aan nuances van deze wijn te 'vangen'.  Snel decanteren accentueert het opbloeien van indrukken. Het volstaat om een glas Salento IGT Primitivo Rosato in te schenken en ongeveer tien tot vijftien minuten te wachten, alvorens de wijn te gaan proeven. Je zult kennis maken met de geuren van de Salento, met een vleugje Zomer en met een delicate ontmoeting met opwindend plezier.


Productienoten

Gebotteld door Giordano Vini S.p.A - Diano d'Alba - Italië, in de kelders van Valle Talloria

Geproduceerd in Italië