Amarone della Valpolicella DOCG

OUDERODE WIJN

2020

De Amarone della Valpolicella DOCG ondertekend door Giordano is een klassieker van de Venetiaanse wijntraditie, die met de grootste zorg en met respect voor een recent erfgoed dat alom geprezen werd, gevinifieerd wordt. Het is een rode wijn van de allerhoogste kwaliteit, in het thuisland zeer geliefd, het object van verlangen van liefhebbers over de hele wereld. Complex maar niet moeilijk, sober zonder dat het onmogelijke is hem te ontcijferen, rijpt eerst in hout, dan in flessen om een onweerstaanbare expressieve volheid te bereiken. De oudste rode, Amarone della Valpolicella is een van die wijnen die niet mag ontbreken in de kelder van een echte wijnliefhebber.

Alcohol
Alcohol
15% vol
Temperatuur
Temperatuur
18į-20 įC
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Bij de eerste aanblik prijkt de donkerrode kleur, ondoordringbaar en vol. Granaat-reflecties verrijken het uiterlijk en verstrekken een aura van mystieke aantrekkelijkheid. Het olfactorische profiel is warm, ruim en uitnodigend: rijpe rode bessenvruchten vervullen een hoofdrol, zo uitgesproken dat ze centraal staan in een overweldigend boeket. Bij de eerste slok overtuigt hij met harmonieuze zachtheid aan het gehemelte en grote expressieve kracht.


Formaat 0.75 l. (€ 39,33/lt.)
29 ,50


1 fles (0,75 cl)   € 39,33/lt.   (cod. 03241)
Gecommercialiseerd door: Giordano Vini S.p.A. via Cane Guido 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - ItaliŽ.
Wijnbereiding

Amarone della Valpolicella DOCG wordt verkregen uit handmatig geoogste druiven en gedroogd op matten gedurende een periode van minstens drie maanden, bij een gecontroleerde temperatuur en vochtigheid. Na fermentatie, een sleutelmoment voor de definitie van zijn karakter, rijpt hij gedurende ten minste twee jaar eerst in eiken vaten en dan nog eens 12 maanden in de fles.

Gastronomische Combinaties

Amarone della Valpolicella DOCG past perfect bij gerechten op basis van rood vlees, wild, oude en smakelijke kazen. Een gourmet gerecht om hem mee te combineren? Fazant met walnoten en truffel. Vanwege zijn unieke organoleptische kenmerken is hij een onovertroffen winnaar bij meditatie en conversatie.

Wijnproeverij

De eerste proeverij van Amarone, een daad die zijn geboorte markeerde, dateert uit de jaren ’40 van de vorige eeuw. Een kelderhouder liet een Recioto langer vergisten dan nodig was, en toen hij deze probeerde te proeven, merkte hij dat hij hardop zei: "Maar dit is niet bitter, dit is amarone"! Een gelukkige fout voor alle liefhebbers van goede wijnen, een onoplettendheid zonder welke we vandaag de dag niet genieten konden van een van de meest geliefde wijnen aller tijden.


Productienoten

Gebotteld door IT-VR1122, gedistribueerd door Giordano Vini S.p.A. - Diano d'Alba

Geproduceerd in Italië