"Ca' Merletto" Bianco Veneto Igt

DRY WITTE WIJN

2022

Ca'Merletto Bianco IGT Veneto staat voor het plezier van een frisse en uitnodigende wijn, met alle bekoorlijkheden van een regio vol wonderen. Met zorg geproduceerd vormt de wijn bij het proeven een vol, aromatisch en altijd opwindend geheel. Net zoals bij het Venetiaanse kantklossen door deskundige en ambachtelijke vakmensen, toont deze wijn de klasse van onze Wijnmakers, die gratieus een belangrijke nieuwe pagina schrijven in het grote boek van de Italiaanse wijn.

Alcohol
Alcohol
11,5% vol
Temperatuur
Temperatuur
10į-12 įC
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Hij presenteert zich met een strogele kleur, met groenachtige accenten die de wijn fris en jeugdig maken. Hij heeft geaccentueerde bloemachtige tonen, die een vol en expressief bouquet kenschetsen. Er tekenen zich tonen af van wit vruchtvlees, met daarbovenop appel en peer. Met een soepele afdronk openbaart zich een frisse en intense smaak. Harmonieus en met perfect uitgebalanceerde smaaknuances is Ca'Merletto Bianco IGT Veneto een wijn van absolute finesse, zeer elegant en altijd aangenaam om te proeven.

6 ,30


  € 8,40/lt.   (cod. 03419)
Gecommercialiseerd door: Giordano Vini S.p.A. via Cane Guido 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - ItaliŽ.
Wijnbereiding

Goede wijn maken betekent dat je alle fases van het productieproces moet beheersen. Vanaf het selecteren van de vruchten tot aan het werk in de wijnkelder. Extractie van aroma's uit de druiven moet snel plaatsvinden. De tijd tussen het plukken van druiven en de eerste verwerkingen daarop is slechts kort, maar groot is het karakter dat de vruchten verlenen aan de toekomstige wijn. Met dezelfde snelle verfijndheid waarmee het Venetiaanse kant wordt geklost, vereist de bereiding van Ca'Merletto Bianco IGT Veneto zorg en vakmanschap. En boven alles een grote en oprechte passie.

Gastronomische Combinaties

Koel geserveerd combineert deze wijn perfect met rijkgevulde salades, lichte voorgerechten en visschotels. Week- en schelpdieren creëren een interessante chemie met de Ca'Merletto Bianco IGT Veneto. Zin in een schotel om die combinatie ervan te proeven? De 'Brodetto alla veneta', zeer smakelijk.

Wijnproeverij

Een goede manier om de Ca'Merletto Bianco IGT Veneto te proeven, is om deze te vergelijken met een andere, rijpere wijn. Bijvoorbeeld een Sauvignon Il Vinré, een elegante, witte wijn met meer structuur. Als je de wijnglazen naast elkaar zet, springen de verschillen direct in het oog: de Sauvignon met zijn diepere en intensere kleur naast de meer etherische en heldere Ca'Merletto. De onstuimige en volle geur van de Vinré doet je ten volle de delicate en geurige noten van de Ca'Merletto appreciëren. Ten slotte het proeven: ook al zijn het beide wijnen die evenwichtig en uitgebalanceerd zijn, heeft de Vinré een fruitachtige smaak die in de loop der tijd dankzij zijn lange levensduur verandert. De Ca'Merletto Bianco IGT Veneto is pure gratie, licht, met een soepele afdronk, fris en onmiddelijk te omarmen. De vergelijking doet de eigenschappen van beide wijnen goed uitkomen en maakt het proeven plezierig en verrijkend.

€ 66,80
€ 49,99
-25%
GRATIS VERZENDING
(cod. 48569)