De Wijnkelders

Onze traditie

DE WIJNKELDERS

Naar beneden gaan in onze wijnkelders tussen de grote eikenhouten vaten en de wijnen direct uit de vaten proeven, is voor Ferdinando Giordano en zijn zoon Gianni, is een ritueel dat bijna dagelijks worden uitgevoerd.

De rijpingskelders, in Valle Talloria d'Alba, zijn het ware historische hart van Giordano. Hier hebben in feite, voor meer dan 100, jaar alle activiteiten plaatsgevonden: de wijnbereiding, rijping, botteling, verpakken, opslaan en versturen.

Na verloop van tijd, zijn veel van deze activiteiten verhuisd naar gebouwen die de historische kelders omringen die hun ruimtes nu uitsluitend grote vaten en tonnen onderbrengen - meer dan 1000! - in welke de zware rode wijnen rijpen. Ingebed in het prachtige landschap van heuvels, wijngaarden en kastelen van de Langhe, is het wijnhuis van Giordano een bestemming voor klanten en goede wijn enthousiastelingen die bij een bezoek de gelegenheid aangrijpen om hun voorraad met hun favoriete wijnen aan te vullen. Men weet dat men altijd met warmte wordt begroet.

Sinds een aantal jaren, gelovend in de grote kwaliteit van de Apulische wijnen, vinificeerd het wijnhuis Giordano  in de nieuwe eigen wijnkelders van Torricella, midden in het hart van de Apulische wijn traditie, uitstekende wijnen zoals de Primitivo, de Negroamaro en andere wijnen volgens de lokale wijntraditie.