De kampioenen zijn gearriveerd

Ons team van topspelers, voor toosten die een echt spektakel vormen

De kampioenen zijn gearriveerd

Datum van publicatie: 01/06/2021

En ja, ook wij hebben ons ​​team van kampioenen, degenen die iedereen altijd lekker vindt en nooit moe wordt. Misschien zijn het de tijdloze klassiekers van je lunches of misschien kun je dat glas na het diner niet zomaar opgeven, feit is dat deze wijnen een doelpunt in je hart hebben gescoord en elke keer dat je ze drinkt, is het een echt spektakel.

Van rood tot wit, via bubbels, zo gaan onze topspelers de strijd aan. Hier zijn de spreekkoren niet nodig, je hoeft alleen maar de glazen te heffen en je klaar te maken voor een dubbele (maar ook een driedubbele) toost!

 

Kampioenen in rood: de zekerheid voor jouw barbecue

Zaterdagavond, barbecue op het terras en het verlangen om je goed te voelen. Wat mis je? Natuurlijk een goede rode, en hier kun je er drie vinden om jouw spel met de gloeiende kolen te spelen. Tijdens het start fluitsignaal ontkurk je een Andrea Vino Rosso, want het is dat glas dat nooit teleurstelt en jouw avond op een geweldige manier laat beginnen (om het nog beter laat doorgaan). Het hoogtepunt van het diner vraagt ​​om een ​​Chianti DOCG Selvato op tafel, een unieke en verrassende wijn, geproduceerd met Sangiovese- en Canaiolo-druiven. Met andere woorden, een echte kampioen, vooral als er smakelijke varkensribbetjes bij worden geserveerd. Om in rode tinten te eindigen, speel je met een Appassimento Rosso Puglia en schenk je jezelf een afsluitend slokje van plezier: gepassioneerd en krachtig, zoals het land waar hij vandaan komt, is hij het die het lot van de avond bepaalt. Meestal komt hij als winnaar uit de bus en wint ook een tweede glas ...

 

Een winnend team… in elegantie

Een van de kenmerken van witte wijnen is ongetwijfeld hun elegantie en verfijning, samen met aroma's die neigen naar bloemig en wit vruchtvlees. Onder onze labels zijn er zeker drie die een plek op het podium in deze zin winnen: de Chardonnay Salento Pizzicanto, fruitig en belangrijk, die al door haar naam herinnert aan de opzwepende bewegingen van de traditionele Apulische dans; en dan de Giulia vino bianco d'Italia, frisser en delicater, met een minerale hint die jouw gehemelte verovert (vooral als er rauwkost of exotische sushi op het menu staan). Als het om aroma's gaat, kan de echte kampioen alleen maar een Müller Thurgau "Vigneti delle Dolomiti"," zijn, een Trentino-wijn met knapperige vitaliteit en een onmiskenbaar aromatisch profiel. Je kunt echt niet zonder hun, als ze op tafel staan ​​heb je altijd een extra verlenging nodig (om weer te toosten).

Bruisend buitenspel

En ja, als het spel moeilijk wordt... gaan de bubbels de strijd aan en beginnen te spelen! Want iedereen weet hoe je een aperitief maakt, maar belangrijker is om het op de juiste manier te doen. Gelukkig zijn er deze perlage kampioenen die verstand van zaken hebben en elke toost de juiste boost geven. Het is onvermijdelijk om een glas Prosecco Rosé niet op te geven door haar overtuigende antiek roze en poederkleur: het frisse en fruitige bouquet, met die gesluierde tannines en interessante aromatische complexiteit, maken haar tot de onbetwiste winnaar in de derby met jouw romige kabeljauw. Wat de Spumante Blanc de Blancs Dry betreft, zijn talent is veelzijdigheid: perfect bij een aperitief, uitstekend bij vis en schaaldieren, past zij ook voortreffelijk bij kleine gebakjes en desserts. Veel gejuich, vooral bij speciale gelegenheden, ook voor de Prosecco Millesimato, een mousserende wijn van buitengewone aangenaamheid en frisheid, geproduceerd met Glera-druiven.

Maar met de zomer voor de deur zou ook de ranglijst kunnen veranderen, waardoor er ruimte is voor nieuwe labels die het niet nalaten om op te vallen vanwege hun originele en dorstlessende karakter. De linea MiVita is bijvoorbeeld al op de goede weg...

Vind deze en vele andere wijnen voor jouw zomerse toost op onze site. Ontdek ze allemaal!

 

Bekijk de inhoud
Zoek in het blog