De favoriete wijnen van Alessandra en Vissia

Vandaag maken we kennis met onze meest sprankelende wijnen die uw geest versterken: toost met Alessandra en Vissia op een fantastisch 2017 met bubbels die altijd bij hun op tafel staan

De favoriete wijnen van Alessandra en Vissia

Datum van publicatie: 02/03/2017

Heb je een belangrijke gelegenheid te vieren: je heb besloten wat je aantrekt, je hebt aandachtig het menu voorbereid, je hebt gelet op elke detail. Rest alleen nog maar de juiste wijn te kiezen, de laatste stap voor een perfecte mozaïek. Daniela en Federica hebben ons hun favoriete wijnen medegedeeld: laat je inspireren door de keuzes van Alessandra en Vissia

De wijn van Alessandra

Per Alessandra Ť Valdobbiadene

"Als ik drie wijnen moest kiezen, zou ik niet aarzelen: Valdobbiadene Valdobbiadene Valdobbiadene! Er is iets in deze Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG 2016 Millesimato dat fascineert,overtuigt en bekoort. Het is een passage naar momenten van puur plezier, een extra ingrediënt om meer dan alleen maar te proosten tijdens een onvergetelijk evenement. Geurig en bedwelmend, ik hou van Valdobbiadene omdat hij mij weerspiegelt: eclectisch en vol energie!

Ik vermijd traditionele combinaties en verkies de uitdaging met exotisches. Tot nu toe heeft hij me nooit teleurgesteld! Ik adviseer de liefhebbers van sushi er een glas van te drinken tijdens een Japans diner: men creëert een magische alchemie, synesthesie die de kleuren in smaken en geuren in onvergetelijke zintuiglijke ervaringen vertaalt."

De wijn van Vissia

Rosť Vino Spumante Millesimato 2015 per Vissia

"Waarom heb ik de Rosé Vino Spumante Millesimato 2015 gekozen? Ik beken: ik heb een zwak voor bubbels! Ik hou van mousserende witte wijnen, voor mij zijn ze een uitnodiging voor elk feest, een belevenis van vreugde. Sinds enige tijd ben ik ook deze roze bubbeltjes gaan waarderen, en deze Spumante Millesimato heeft me echt overtuigd. Een wijn die je in de lente waant: een parelmoer kleur heeft, fonkelend en rosé, kijk er naar en je begrijpt hoe ligt hij is. Omvat de geuren van fresia en magnolia van de eerste bloesem in het vroege voorjaar, zo onverwacht en onweerstaanbaar.

Ik hou van bubbels, en niet alleen als aperitief: Ik heb deze rosé gedronken bij een van mijn favoriete gerechten, vol van de beste suggesties van mijn geliefde Sicilië. Probeer het eens met gebakken tonijn op een grillplaat, gekruid met een delicate pesto van verse gember, peterselie, citroensap en extra vergine olijfolie. Het gebeurt met wijn, het gebeurt met mensen: als u eenmaal kennis gemaakt heeft, kan de een niet meer zonder de ander.

Ik vind dit echt een onweerstaanbare combinatie: wie weet, zal dit ook voor u gelden?"