De wijnkelder Giordano di Torricella, wijn: voor passie en traditie

Ontdek het mooie natuurgebied rondom onze wijnkelders van Torricella: bij elke stap die u maakt, ademt u de magie van ApuliŽ. Hier wordt wijn, dankzij een eeuwenoude traditie, met echte passie gemaakt.

De wijnkelder Giordano di Torricella, wijn: voor passie en traditie

Datum van publicatie: 01/06/2017

Wijn uit Italië is niet alleen het genot van een glas wijn voor elke dag, het is ook een uiting van een eeuwenoude kunst. Dankzij onze ervaring, wordt de smaak van wijn steeds meer verfijnd en verbeterd, en zijn wij constant op zoek naar producten die onze traditie van de beste wijn maken, voortzetten. Giordano wijnen staan voor passie, voor altijd. De ervaring van onze wijnmakers en oenologen heeft door de jaren heen gezorgd voor een constante groei, en de wens om nieuwe wijngebieden te ontdekken voor oenologische procedés leidde ertoe dat wij in 1998 in Apulië een nieuwe wijnkelder gebouwd hebben. Midden in het Salento gebied, een ideale plek om al het goede van Zuid-Italië te vinificeren en kennis te verdiepen.

Apulië, een reis naar deze schoonheid

La Cantina Giordano in Puglia: una regione magica e rigogliosa

Het is moeilijk om uit te leggen wat Apulië betekent: het is niet alleen een gebied, maar ook een plek met een ziel, het is één van die landschappen die u na het zien ervan voor altijd in uw hart sluit. Fascinerend door de geuren van de natuur, complex en verfijnd. Het aanwezige kleurenpalet is als naar een schilderij kijken waarin kleuren constant veranderen door opeenvolgende seizoenen. Variërend van lente groen, naar goud kleurig, dat overvloedig in het wijngebied aanwezig is, tot een opaco kleur van de bladeren van de olijfbomen, en kristalheldere hemelsblauwe zee.

Wijn, een uitdrukking van een gebied met veel zielen

La Cantina Giordano in Puglia: il Salento e la ricca produzione enoica del mezzogiorno

Onze wijnkelder in het Piemonte gebied promoot de kwaliteit van Italiaanse wijn: elke stap in het proces van wijn maken, raffinage en decanteren begeleiden de rijpheid van onze wijn, waardoor deze de beste kwaliteit heeft. Maar er zijn ook wijnstokken en druiven die in hun thuisland verwend moeten worden, rassen die zo specifiek zijn en alleen in staat zijn om hun beste te geven wanneer deze in hun eigen omgeving kunnen groeien en rijpen

Torricella was voor ons een keuze met precies deze gedachte: de beste wijnen van Zuid-Italië in de best mogelijke omstandigheden verbouwen. In de wijnkelders van Torricella selecteren onze experts jaarlijks de beste, lekkerste druiven en de meest authentieke smaken van het wijngebied. Het wijnhuis vinificeerd in de eigen wijnkelder uitstekende wijnen, zoals de Primitivo di Manduria DOC 2015 "Collection", volgende de authentieke wijntraditie van Apulië: robuust karakter, onstuimig en rond. Verfrissend en geurig zijn Apulië witte wijnen zoals Chardonnay Salento 2016 alleen gemaakt van gecertificeerde biologische druiven. Het bouquet van tropisch fruit en bloemen laat u de frisheid proeven van een combinatie van wijngrond en zee, waar hete verzengende zomers getemperd worden door een zachte zeebries aan land. Mocht u een meer verfijnd en verfrissende smaak in uw wijnglas wensen, kunt u voor een aangename Rosato Puglia 2016 kiezen. Een gewilde wijn, mild en soepel, altijd met een gewaardeerde en elegante smaak.

Maar de productie van een goede wijn hangt niet alleen van een wijngebied af: er zijn vele andere motieven die een gepassioneerde wijnkenner een wijn laten kiezen van naburige wijngebieden. Sicilië heeft een uitgebreid wijnaanbod: probeer eens een wijn van de prestigieuze Siciliaanse wijngebieden, en laat u inspireren door een eeuwenoude traditie van wijnmakers.

De wijnkelder van Torricella is voor Giordano Wijnen een mogelijkheid om wijnen uit Zuid-Italië te promoten, de plek waar de nectar van de wijnstok sinds de tijd van het oude Magna Graecia, meer dan 2500 jaar geleden, geoogst werd. Ervaring, traditie en passie vertegenwoordigt in elk van onze wijnen, klaar om een belangrijke plek op uw tafel in te nemen wanneer u maar wilt.