Eclectisch, uitstekend en veelzijdig: de duizend kwaliteiten van Prosecco

Aperitief wijn? Prosecco is veel meer: hij vormt een perfecte combinatie, ook bij maaltijden en speciale gelegenheden

Eclectisch, uitstekend en veelzijdig: de duizend kwaliteiten van Prosecco

Datum van publicatie: 09/06/2020

Als het moment van aperitief arriveert, zijn bubbels altijd een garantie voor succes. Met name de Prosecco is ongetwijfeld een winnende keuze bij een sprankelend en smakelijk pre-diner.

Achter een glas Prosecco zijn echter verschillende gezichten verborgen. Door zijn delicatesse is hij perfect geschikt bij vele gelegenheden: hij kan namelijk subliem gecombineerd worden bij de meest uiteenlopende gerechten. Hebt u hem ooit geprobeerd met een truffelrisotto of bij rauwkost?

Het aperitief behoort per definitie bij Prosecco

Of het nu een buffet of een Italiaans aperitief met hapjes en traditionele hapjes betreft, Prosecco bezit de capaciteit om elk gehemelte vanwege zijn lichtheid en veelzijdigheid te verheerlijken. Hij kan alleen of samen met Aperol en Campari worden genoten om de beroemdste happy hour drankjes en cocktails te perfectioneren.

'Bubbels voor het avondeten, bedankt!'

Maar het aperitief is niet het enige ideale moment om een goed glas Prosecco te proeven. U kunt hem op tafel serveren en hem gedurende de hele maaltijd combineren.

Indien geserveerd bij een vismenu of gecombineerd bij een Japans diner vol van sushi en sashimi, wordt een fles Prosecco Brut van het begin tot het einde van de maaltijd goddelijk gewaardeerd. Een andere combinatie van geweldige smaak betreft Prosecco Extra Dry samen met eiwitten op dezelfde tafel: bij peulvruchten, wit vlees en licht gerijpte kazen, zal deze mousserende wijn u bij uitstek zonder enige onzekerheid tevredenstellen.

Een exclusieve wijn voor elke speciale gelegenheid

Elk geweldig evenement vereist een uitstekende fles wijn om in gezelschap te worden ontkurkt om het in stijl te vieren. Serveer een Extra Brut bij heerlijke oesters en rauwkost of bij eerste gangen op basis van truffels of schaaldieren om basisproducten ideaal te verheerlijken. Prosecco is ook een ideale combinatie bij traditionele gerechten uit Noord-Italië, het thuisland, zoals wild en paddenstoelen, enkele ingrediënten die de kwaliteit van Made in Italy symboliseren.