Een reis door de wijnen van Trentino

Drie nieuwigheden van grote waarde met drie verschillende karakters, allemaal verenigd door het bekwame gebruik van de Dolomieten druiven

Een reis door de wijnen van Trentino

Datum van publicatie: 11/05/2020

We beginnen een nieuwe reis om de wijnen van Trentino te ontdekken. Laat u verrassen door onze selectie van witte en rode IGT wijnen uit de Dolomieten en verken samen met ons deze wijnroute in de bergen om de exclusieve traditionele aroma's en smaken te herontdekken.

TRADITIE EN DE BERGEN IN EEN GLAS CHARDONNAY

Er is niet veel voor nodig om de frisheid van Trentino in uw glas terug te vinden met de Chardonnay IGT Vigneti delle Dolomiti, een wijn met het karakter en de ziel van de bergen in zijn structuur. Wanneer uw smaakpapillen op zoek zijn naar een verrassende nieuwigheid, laat dan zijn frisse en fruitige smaak uw neus en mond bevredigen: u zult de tonen van ananas en golden delicious gecombineerd met een aangename hint van witte bloemen proeven.

Dan is er nog een bijzonderheid van deze droge witte wijn. Het is zijn vermogen om een perfecte puzzel samen te stellen met de typische gerechten van Trentino, zoals de canederli met spek of de strangolapreti boter en salie en om visgerechten en tweede gangen goddelijk te combineren.

MÜLLER THURGAU: WANNEER DE ZEE DE DOLOMIETEN ONTMOET

De Müller Thurgau is een wijn die opvalt door zijn aangenaamheid en onze Dolomiet versie is daar zeker het bewijs van. Geproduceerd in de bergen van Trentino, die hem intense en fruitige aroma's geven, is deze witte wijn met uitnodigende lichtgele en groenachtige reflecties een duidelijk eerbetoon aan de Dolomieten en zijn geuren. De nuances van witte bloemen, perzik en appel vormen de achtergrond op het moment van proeven en smaken prefect bij combinaties met visgerechten of op basis van schaaldieren en weekdieren. De Müller Thurgau IGT Vigneti delle Dolomiti is de ideale keuze voor wie op zoek is naar de geur van de zee, zelfs in de bergen.

"HET GOUD VAN TIROOL", MEESTER IN DE BALANS

zijn geheime wapen is de balans en evenwicht van smaken. Het is geen toeval dat Teroldego altijd werd beschouwd als een rode wijn van echte waarde, die al zijn majesteit in de naam bevat: het betekent letterlijk het goud van Tirol. Het zachte en gepassioneerde karakter, zoals alleen een rode bergwijn kan zijn, maakt de Teroldego IGT Vigneti delle Dolomiti harmonieus en elegant. Deze wijn combineert fruitige tonen en minerale hints met bewezen drinkbaarheid, waardoor hij de ideale keuze is om op tafel te serveren bij tweede gangen met vlees, strikt rood vlees en goed gerijpte kazen.