Herfstsmaken: 5 dingen om te doen, ontdekken en proeven!

Welkom herfst: het frisse seizoen is in aantocht, hier zijn 5 suggesties om smaken, curiositeiten en prachtige plekken te ontdekken om het volledig te beleven.

Herfstsmaken: 5 dingen om te doen, ontdekken en proeven!

Datum van publicatie: 20/09/2018

Zelfs als de herinnering aan de dagen op het strand nog vers is, moeten we ons op het feit voorbereiden dat de herfst in aantocht is. Een sluier van melancholie is normaal, zoals elk jaar: de dagen worden korter, de temperatuur daalt en we moeten afscheid nemen van aperitieven in de tuin samen met vrienden... Hoe komt u van deze trieste gevoelens af? Simpel: nadenken over hoe mooi de periode is die nu op ons staat te wachten?

En als sommige indicaties nuttig kunnen zijn, zie hier 5 dingen om te doen, ontdekken en proeven om de herfst maximaal te beleven!

5 dingen om te doen, ontdekken en proeven in de herfst

1 - Truffelseizoen

Automne, la saison de la Truffe

Gastronomische vrienden, liefhebbers van lekker eten, onvermoeibare gepassioneerden van de meest uitnodigende traditionele keuken, steek uw voelsprieten uit en maak aantekeningen: de Internationale Witte Truffel beurs van Alba opent haar deuren op 6 oktober. Er is geen gebrek aan mogelijkheden om te kunnen genieten van lokale delicatessen, om getuige te zijn van spectaculaire historische reconstructies en een bezoek te brengen aan de Langhe, gekleed in herfstkleuren.

Wat te doen

Bereik Alba en verdwaal in de magische kleuren van de heuvels eromheen, afspraak vanaf 6 oktober!

Niet te missen

20 oktober, Baccanale del Tartufo. Historische taferelen en openluchtrestaurants. De meest authentieke smaken en tradities van Piëmont ontdekken (of herontdekken).

Om van te genieten

Tajarin met truffels, zonder enige twijfel! En om te combineren, is onze Barbera d'Asti DOCG Collection een uitstekende kandidaat.

2 - Zelfgemaakte conserven!

Het is niet nodig om van huis te gaan: wanneer de temperatuur afkoelt en fruit en groenten de juiste rijpingsgraad bereiken, is dit de perfecte tijd om zelfgemaakte conserven te maken. Herontdek het bestofte geheime recept van uw grootmoeder, de methode die door uw moeder is ontwikkeld, of het recept dat u gelezen en genoteerd hebt... Steek het fornuis aan en bereid u voor om de meest verleidelijke lekkernijen te koken!

Wat te doen

Zelfgemaakte conserven.

Niet te missen

Tomatensaus, een echte Italiaanse klassieker.

Om van te genieten

Wanneer u maar wilt, na de voorgestelde rusttijden door het gekozen recept.

3 – Op reis!

Allons-y!

Een weekend weg van huis kan goed zijn voor uw stemming, daarnaast het door uw ogen zien van andere landschappen, gewoon adembenemend. Er zijn veel mogelijkheden: een Italiaans dorp om te ontdekken, een Europese hoofdstad om te verkennen of een lange reis naar het einde van de wereld op zoek naar een gunstiger klimaat. En u, waar gaat u dit najaar naar toe?

Wat te doen

Pak uw koffer in en maak een avonturenreis!

Niet te missen

München, om de ontdekking van een altijd fascinerende stad te combineren met het uitbundige Oktoberfeest!

Om van te genieten

Een goed bier, misschien ambachtelijk!

4 - Een fruitbuffet

Un gueuleton de fruits

Hier is iets dat goed is voor zowel de geest als het lichaam: een fruitbuffet! Wie zei dat met de komst van de koudere seizoenen het aanbod minder wordt? Integendeel: appels, peren, kastanjes, druiven, citrusvruchten... een hele wereld van smaken wacht op u, en in aanvulling op het zorgen voor een glimlach helpt het ook om fit te blijven.

Wat te doen

Laat ruimte voor de uitbarsting van zoete smaken en fruitvoordelen.

Niet te missen

Kastanjes, bijvoorbeeld in Massino Visconti (dicht bij Lago Maggiore) voor het Kastanje Festival op 7 oktober.

Om van te genieten

Een beetje geduld en het nieuwe seizoen komt eraan!

5 - Een speciaal diner met speciale mensen

Chianti e Pizza: vive l'Automne!

Nu de temperatuur omlaag gaat, kunt u eindelijk de houtoven aanmaken voor het bakken van heerlijke pizza's, of die gerechten koken waarop u zo lang gewacht hebt om ze te bereiden. De dagen zijn koeler, en in de keuken verblijft u graag. Kies het menu en ervaar de warmte van een speciale avond met uw meest geliefde vrienden!

Wat te doen

Een datum vaststellen, het menu samenstellen, een diner geven (of krijgen) op basis van herfstaroma's.

Mis het niet

Gerecht met een heerlijke wild zwijn ragout, met uw favoriete pasta.

Om van te genieten

Een robuuste en smakelijke tweede gang zoals gebraden schenkel. Met een Chianti, dan... zal het sensationeel zijn!

Photo credit: micurs on Visualhunt.com / CC BY-SA