Het personeel van Giordano presenteert hun favoriete wijnen

Wij presenteerden u al een wijnselectie voor Vrouwendag: nu is het de beurt aan onze mannelijke collega's om hun favoriete wijnen te adviseren!

Het personeel van Giordano presenteert hun favoriete wijnen

Datum van publicatie: 09/03/2017

Wat drinken onze collega's? We vroegen het aan Giorgio, Luca en Filippo. Hier zijn hun suggesties om te proosten met hun meest geliefde Italiaanse wijnen.

Een Barolo voor Giorgio

Giorgio consiglia il Barolo

Waarom de Barolo DOCG 2012? Ik voel me thuis, want het is een wijn afkomstig uit de Langhe heuvels, een omgeving die ik in de afgelopen jaren heb leren kennen en waarderen en beschouw het als mijn tweede thuis. Hij lijkt een beetje lui, maar is vol energie: ik doe iedere dag met passie aan hardlopen (ook voor het werk), maar af en toe gun ik mijzelf het genot van een belangrijke, krachtige en suggestieve wijn als deze.

Ik vind deze wijn lekker, omdat hij goed het karakter van een region weergeeft, en omvat al het beste dat deze streek te bieden heeft. Bij Tajarin pasta met truffel is hij onweerstaanbaar: Barolo is de koning onder de rode wijnen, een koninklijke combinatie is het minste wat je hem kunt geven!

Brunello di Montalcino, is de keus van Luca

Luca consiglia il Brunello

Mijn favoriete Giordano wijn is zeker de Brunello di Montalcino DOCG 2011.Ik heb deze wijn gekozen omdat hij in sommige opzichten op mij lijkt, en vooral omdat hij mijn visie op het leven vertegenwoordigt. Het is een complexe en elegante wijn, maar is de juiste hoofdrolspeler op een ontspannen avond met vrienden. Brunello is een wijn die het karakter van een bijzondere regio, Toscane, de geboortestreek van mijn moeder, bezit, maar tegelijkertijd ook een internationale uitstraling heeft, met een Italiaans accent.

Ik vind hem uiterst veelzijdig: perfect bij een smakelijk hoofdgerecht, harmonieus als een meditatie wijn, verrassend na een maaltijd met een beetje puur chocolade.

Ik beveel hem iedereen aan die het geluk zoekt in de eenvoudige dingen, net als ik: een diner met mensen die je liefhebt, verstoppertje spelen met de kinderen, of juichen bij een goal van het favoriete team!

Voor Filippo is het de Amarone

Filippo consiglia l'Amarone

De Amarone della Valpolicella DOCG 2013 is een wijn voor speciale gelegenheden: Ik kies hem om zijn moderne stijl, met eerbied voor traditie en alles wat hem kenmerkt. Ik ben zeer gehecht aan de details van een goede wijn die met zorg gemaakt is! 

De Amarone heeft een heldere granaatkleur en een volle, pure smaak. Intens en complex, hij heeft een fruitig aroma met tonen van amarena kersen, met een rijke intense geur van rijp rood fruit en in alcohol ingemaakt fruit (een beetje zoals ik, wat dat betreft ...). Tijdens degustaties ontpopt Amarone zich als droog, warm en omhullend, zacht en evenwichtig. De afdronk? Persistent, elegant en fruitig: met een klasse die je hart verovert en uitnodigt om van nog een glas te genieten!