Hoe vind je het perfecte kerstcadeau (en leef je nog lang en gelukkig)?

Het valt niet mee om het perfecte kerstcadeau te vinden, maar er bestaan technieken om feilloos de juiste keuze te maken. Geloof je het niet? Zie hier onze waterdichte methode.

Datum van publicatie: 06/11/2018

Als je denkt dat het de gedachte is die telt, ben je aan het juiste adres. Voor het perfecte kerstcadeau ga je inderdaad uit van een gedachte, maar vertaal je die vervolgens naar een schitterend ingepakt cadeau! Dus nee, het is niet alleen de gedachte die telt: je moet echt iets speciaals onder de boom leggen om de mensen die ons leven zo bijzonder maken iets unieks te cadeau te geven.

Zo kies je het juiste cadeau uit: maak een lijst van de mensen aan wie je een cadeau wilt geven, zet hun interesses op een rijtje, maak de keuze tussen een nuttig cadeau en een emotioneel cadeau, kijk (stiekem) op hun verlanglijstjes, vraag advies aan iemand die hen na staat en maak het pakje ten slotte af met een persoonlijke touch.

Is het nu alleen nog maar ingewikkelder geworden? Geen probleem: we leggen stap voor stap uit hoe je te werk moet gaan voor het vinden van het perfecte kerstcadeau (en nog lang en gelukkig te leven).

Kerstcadeaus: de ultieme handleiding voor het uitzoeken van het perfecte cadeau

Maak een lijst van de mensen aan wie je een cadeau wilt geven

Regalo di Natale perfetto? Inizia con lo scrivere le persone alle quali intendi farlo!

Misschien een voor de hand liggend advies, maar denk eraan dat het op 24 december heel druk is in de winkelcentra. De eerste stap in de zoektocht naar het perfecte cadeau (en een lang en gelukkig leven) is om van tevoren het aantal cadeaus te bepalen en aan wie je ze gaat geven. Pak dus pen en papier en schrijf alles op!

Zet hun interesses op een rijtje

Per un regalo di Natale perfetto approfondisci gusti e interessi degli interessati.

Nu we weten hoeveel cadeaus we nodig hebben en aan wie we ze gaan geven, gaan we door naar fase twee: het bepalen van de interesses van de personen op onze lijst. Je hoeft niet in details te treden. Schrijf gewoon op of ze van muziek, kleding of lezen houden. Vooruit, we zijn in een gulle bui: je mag twee interesses opschrijven voor mensen die lastig te omschrijven zijn.

Een voorbeeld? Stel, we moeten een cadeau voor Mario zien te vinden, een goede vriend van ons. Hij heeft talloze interesses, dus laten we ons niet beperken tot één aanwijzing. We schrijven op: Wijn en lezen.

Maak een keuze tussen een nuttig cadeau en een emotioneel cadeau
Con il regalo di Natale perfetto scegli utilitŗ o emozione?

De eerste hindernis die genomen moet worden: wil je iets geven dat de dagen van de ontvanger vult of wil je iets geven dat het hart van de ontvanger vult? Het doel bepaalt de keuze.

Mario is een speciaal iemand, de vriend op wie je altijd kunt rekenen. Daarom besluiten we dat ons cadeau hem werkelijk moet raken en niet alleen nuttig moet zijn.

Kijk (stiekem) op zijn verlanglijstjes

Trucco da veri professionisti del regalo di Natale perfetto: sbirci la WishList del destinatario!

En nu begeven we ons op het terrein van de ware cadeau-expert: staat degene voor wie het cadeau bedoeld is heel dicht bij je? Zo dichtbij zelfs dat zijn smartphone onbewaakt en binnen handbereik is? Geweldig: het mag eigenlijk niet, maar het dient een nobel doel. Bekijk de verlanglijstjes die hij heeft aangemaakt op Amazon, Wish, Zalando of op de site waar hij altijd zijn online aankopen doet. Er staat een schat aan suggesties voor je klaar! Waarschuwing: hoog risicogehalte, alleen voor echte waaghalzen!

Mario heeft zijn smartphone op tafel achtergelaten en is even weggelopen. Je hebt een paar minuten om te spioneren. Je focust je op één online-shoppingsite en ontdekt dat hij een hele populaire roman, die net is uitgekomen, op zijn verlanglijst heeft gezet.

Vraag advies aan iemand die de ontvanger na staat

Per un regalo di Natale perfetto chiedi consiglio ad amici comuni

Tast je in het duister en kom je er op geen enkele manier uit? Maak je geen zorgen, er is een geheim wapen: vrienden van vrienden! Vraag iemand die de ontvanger na staat, en deze persoon beter kent dan jij, om suggesties voor het perfecte cadeau. Zelfs een kleine tip kan op dit punt van fundamenteel belang zijn.

De partner van Mario geeft je een paar tips: de eerste is inderdaad de roman van de verlanglijst, de tweede is een sommelier-kit voor zijn geliefde wijnen.

Geef het pakje een persoonlijke touch

Il regalo di Natale perfetto Ť quello reso speciale da tocchi unici, personalissimi!

Je hebt de lijst ingevuld en je hebt alle cadeaus in huis, klaar om afgeleverd te worden. Geef het pakje een persoonlijke touch met speciaal cadeaupapier en vergeet er geen kaartje bij te doen. Als je het cadeau inpakt in lichtgekleurd papier, kun je de tekst direct daarop schrijven. Kortom, gebruik je fantasie en voeg ook aan de buitenkant van het pakje een persoonlijke noot toe!

En, wat hebben we uitgezocht voor Mario? De roman die hij wilde, verpakt in papier uit een tijdschrift en op het kaartje een citaat van zijn lievelingsschrijver. En Waardervolle Wijnen met daarin alles wat een rechtgeaarde wijnliefhebber begeert!