In de winter? Van een witte wijn genieten

5 perfecte witte wijnen om de kou te overleven

Datum van publicatie: 10/02/2021

Als de temperatuur onder het vriespunt zakt en de sneeuw alles begint te bedekken, is het tijd om de rode wijnen tevoorschijn te halen en u een beetje op te warmen. Dit is tenminste wat algemeen wordt aangenomen ... Maar er zijn enkele witte wijnen die het winterspel net zo goed spelen en in sommige gevallen zelfs "buiten het seizoen" winnen.

Laat de meer frisse en met grote zuurheid nog een paar maanden in de kelder staan, tenzij u wilt dat uw smaakpapillen ook bevriezen ...

Hoe verzacht u dat bittere koude gevoel? Met een krachtige witte wijn en mooie volle, bijvoorbeeld.

 

Dus hier is onze top 5 om van te genieten terwijl u op de lente wacht (zonder haast ...).

 

Müller Thurgau

Hoe kun u niet anders beginnen, dan met een wijn die zijn thuis heeft tussen de hoge toppen van de Dolomieten? Deze uitzonderlijke Trentino weet hoe hij u de zwaarste winter moet laten doorstaan, zonder de nostalgie van de zomer. Fijne hints van witte bloemen, die dan ruimte laten voor een heel bijzondere aromatische outfit, waarbij perzik en appel beslissend naar voren komen. Een bergbeklimmer die van de zee houdt en u laat begrijpen wanneer er een mooie caciucco naast hem staat. 

Malvasia Pinot Grigio

Van het hoge noorden tot het diepe zuiden, met deze blend van Malvasia en Pinot Grigio druiven. We vliegen naar Apulië, waar het milde en genereuze klimaat alleen maar garanties geeft. Wat moet u weten over deze witte wijn? Dat u hem van het aperitief tot de tweede gang kunt drinken, zonder de momenten van pure ontspanning te vergeten, als u gewoon een goed glas wilt, zonder veel moeite. Geurig, veelzijdig en uitnodigend: geel vruchtvlees neemt u mee naar warme zomeravonden, maar door zijn rijkdom en doorzettingsvermogen hebt u er geen spijt van dat het nu februari is.


 

Traminer Aromatico

Traminer is een aromatische wijnstok, die zijn perfecte habitat vindt op de koude Venetiaanse heuvels. Hier slaagt hij erin om zich open te stellen en zich op zijn best uit te drukken, voor een slok die lang in uw hoofd blijft hangen ... Goudkleurig, warm en helder, met tonen van roos en zoete kruiden, zoals kaneel en kruidnagel. Juist vanwege zijn sterke en bijzondere aroma drinkt u hem gerust bij uw bekende kalfs- en aardappelstoofpotje, want hij zal zijn zegje doen.


 

Chardonnay

Chardonnay, de bekendste witte druivensoort ter wereld, mocht niet ontbreken op onze ranglijst. Geparfumeerd in de neus, omhullend in de mond: hints van perzik, peer en ananas begint de show, terwijl de tonen van vanille en honing de grote finale vormen. De smaak is vol en krachtig, en dat laat hij u vooral in de winter zien. Zelfs als de thermometer naar beneden gaat, weet deze witte wijn u warm te houden ...


 

Riesling

Nee, we zijn niet gek, en nu zullen we uitleggen waarom. Riesling is één van de meest zure druivensoorten ooit, en in feite is hij zeker niet de eerste witte die in u opkomt als het om de winter gaat. Maar er is een andere kant van de medaille, zeer smakelijk. Probeert u zich de grote frisheid van deze witte wijn eens voor te stellen met een lekker hartig en vet gerecht: kaasfondue bijvoorbeeld. Denk nu eens aan een sneeuwbui, u die geniet van de warmte van thuis en een lekkere pan fondue midden op tafel. Vertrouw me, een slokje Riesling is wat er nodig is om door te gaan met een bis.

 

En nu we u enkele ideeën hebben gegeven, moet u het gewoon zelf proberen en verifiëren.