TAG:

ItaliŽ Ė Het op ťťn na gezondste land ter wereld

ItaliŽ - Het op ťťn na gezondste land ter wereld

Datum van publicatie: 11/05/2016

Een van de belangrijkste redenen waarom de Italianen zo gezond zijn, is de manier waarop ze eten. Daar is het mediterrane dieet eigen, vis, verse groenten, fruit en het gebruik van olijfolie in de keuken. Vlees wordt gegeten, maar in kleinere hoeveelheden.

Olijfolie wordt beschouwd als een veel betere keuze voor je bloedvaten dan bv boter. Mensen die olijfolie gebruiken hebben, blijken  een ​​lagere risico factor te hebben bij zowel hartaanvallen en beroertes. Een ander gezond component in het Italiaanse diet is knoflook, waardoor de kans op hart- en vaatziekten vermindert, verlaagt de bloeddruk en helpt beroertes te voorkomen. Ook heeft het een zeer hoog in antioxidantengehalte en helpt tevens bij de preventie van de ziekte van Alzheimer.

Drink goed en met mate! Maar drink...

Antioxidanten in rode wijn genaamd polyfenolen kunnen helpen de binnenbekleding van de bloedvaten te beschermen in je hart. Een polyfenol genaamd Resveratrol is een stof in rode wijn waarop de aandacht gevestigd is.
Resveratrol kan een belangrijk ingrediënt in rode wijn zijn dat schade aan de bloedvaten helpt te voorkomen, vermindert low-density lipoprotein (LDL) cholesterol (de "slechte" cholesterol) en voorkomt bloedstolsels.

Italianen eten graag in gezelschap!

In de meeste Italiaanse families eet men met elkaar, naast het diner ook vaak de lunch (vaak warm), waar ook ruim de tijd voor wordt genomen. Dit is een functie die belangrijk is voor het verlichten van stress in het leven en helpt bij het bevorderen van een gevoel van welzijn en comfort aan de familie.

Gezondheid op de eerste plaats!

Bekijk de inhoud
Zoek in het blog