Lente in roze: een boeket van prachtige kelken

De perfecte rosťs om in gezelschap te ontkurken

Lente in roze: een boeket van prachtige kelken

Datum van publicatie: 15/05/2023

In de lente beginnen zelfs wijnliefhebbers zoals u de wereld 'door een roze bril' te zien, nietwaar? Ja, we begrijpen u: wanneer de eerste bloemen beginnen te bloeien, de dagen langer worden en de temperatuur perfect wordt, is het normaal om te hunkeren naar een lekkere, frisse en geurige rosé... Vooral als het erom gaat in gezelschap het glas te heffen! Dus hier zijn 3 must-have rosés die uw lentetoastjes zullen omdraaien: omhullend, licht en smakelijk, we weten zeker dat ze u verliefd zullen maken. Nieuwsgierig? We raden u ook enkele combinaties aan, laten we beginnen!

 

Lente in roze: het perfecte aperitief voor het mooie seizoen

 

Wij weten dat een wijnliefhebber als u een agenda vol avonden heeft om thuis te organiseren tussen aperitieven en late toasts. En als u een toast op uw terras of in uw tuin kunt organiseren, is de lente het perfecte moment om het glas buiten te heffen... En om uw fantasie de vrije loop te laten met lekkere snijplanken, natuurlijk! Geen zorgen, wij helpen u alles voor te bereiden: zet eerst een mooie fles 7PM ROSÉ, een mousserende wijn met een feestje erin, in de koelkast! Zo overtuigend en veelzijdig, geserveerd op de juiste temperatuur kan hij u begeleiden tot in de kleine uurtjes tussen het kletsen en lachen door... Maar laten we terugkeren naar ons topaperitief: wat dacht u van een lekker bord met rauwe vis, gegrilde of gemarineerde groenten en gearomatiseerde roomkaas? U zult zien dat deze bubbels spectaculair zijn bij al die delicate en frisse hapjes die typisch zijn voor het warme seizoen. Als u geen geboren meesterkok bent, kunt u altijd wegkomen met wat beboterde volkorenbroodcroutons gegarneerd met gerookte wilde zalm (een tijdloze klassieker waar iedereen blij van wordt!). Kortom, ook online zijn er ideeën genoeg om je vrienden te verrassen met uitnodigende en buitengewone hapjes: het enige wat telt is het ontkurken van het juiste etiket, en daar zorgen wij voor! ;-)

 

 

Lente in roze: het perfecte label voor uw sushi-avond

 

Als u een van die wijnliefhebbers bent die er nooit voor terugdeinst om uzelf te trakteren op een lekker bord verse sashimi of, beter nog, een berg nigiri en hosomaki naar ieders smaak, dan is een rosé de oplossing... En wat voor rosé! Voordat u bij uw favoriete sushirestaurant bestelt, moet u zorgen dat u een fles (zelfs twee) PROSECCO DOC ROSÉ SPUMANTE MILLESIMATO in de koelkast hebt staan. Waarom? Nou, ten eerste omdat als je jezelf goed wilt verwennen, een bubbeltje een must is. Ten tweede omdat hij fris, fruitig en omhullend is... Kortom, hij past uitstekend bij visgerechten en zelfs bij schelpdieren, maar hij is zo veelzijdig dat u hem zelfs als aperitief kunt ontkurken! Als u een romantische avond met kaarsen en temaki plant, zal uw liefje sprakeloos zijn, geloof me!

 

 

Lente in het roze: showkoken en thuis toasten

 

Over sushi gesproken: wat dacht je van een avond met vrienden waarbij je het samen bereidt en geniet met een topglas? Je bent misschien geen meester-kok, maar als je een passie hebt voor koken en bereid bent om te experimenteren, kan het improviseren van een thuiskookshow met vrienden heel leuk zijn (en wie weet ontdek je verrassende combinaties!) Natuurlijk heb je het juiste etiket nodig om te ontkurken, maar daar kunnen wij je bij helpen... Je begint met nadenken over het menu en zorgt dat je alle ingrediënten hebt, belt dan je vrienden en maakt je schort vast!

 

 Lente in het roze: proosten op een gezinslunch

 

Wij weten dat een goede smulpaap als u in het weekend de gelegenheid te baat neemt om zich te ontspannen, tijd met het gezin door te brengen en... te genieten van een gek glas, natuurlijk! Wanneer u twijfelt tussen rood of wit, kan een label als de ROSATO PRIMITIVO PUGLIA IGT u altijd te hulp schieten: sensueel en omhullend, het ontbreekt niet aan delicatesse en laat u met elke slok in het hart van Puglia voelen. Om zijn intense karakter tot zijn recht te laten komen, kunt u het erop wagen hem te combineren met wit vlees, misschien met een lekkere konijnenstoofpot of kip op Ligurische wijze (die een genot is als u er wat pijnboompitten en Taggiasca-olijven aan toevoegt). U kunt zich ook laten verwennen met schalen halfgerijpte kazen of met carpaccio van gerookte vis: u zult zien dat, ongeacht het menu, als u hem in gezelschap opent u hem nog beter zult waarderen! ;-)

 

Je hebt het waarschijnlijk al geraden: een rosé gekoeld houden in de lente is altijd de juiste keuze, niet alleen omdat je dan weer buiten kunt proosten, maar ook omdat je dan uit je dak kunt gaan met de lekkerste aperitieven en gerechten die je kunt bedenken. Je schrijft vrienden toch al aan om ze uit te nodigen voor een toost in de tuin? Maar eerst even naar Giordano's en toplabels inslaan!