Nieuwjaarsdiner? Proef deze 5 wijnen!

Zet alle wijnen die uw oudejaarsdiner uniek maken vast klaar: hier zijn onze suggesties!

Nieuwjaarsdiner? Proef deze 5 wijnen!

Datum van publicatie: 22/12/2017

Heeft u al nagedacht over het nieuwjaarsmenu? We werken er nog steeds aan! De wijnen hebben we al gekozen: het diner zal om hen heen worden gecreëerd. Wilt u ze samen met ons ontdekken?

Wie weet dat ze uw keuzes ook zullen inspireren!

1 - De openingsdans met Rosé

Antipasto con Rosť Millesimato Giordano per Cenone di Capodanno

Fingerfood of traditionele hapjes? De keuze is aan u! Breng een beetje creativiteit op de tafel, met respect voor de traditie: serveer onze mousserende Rosé Vino Spumante Millesimato! Een frisse en zorgeloze Rosé, perfect om de avond het juiste temperament te geven.

2 - Elegant wit

Piatto vegetariano con Chardonnay Salento IGT 2017 Esclusivo

Een visgerecht, of een delicaat vegetarisch alternatief, zal de perfecte combinatie vinden met de Chardonnay Salento IGT "Gouden Etiket". Een elegante en suggestieve witte wijn uit Salento, vertegenwoordiger van de beste Apulische wijnbereidingstraditie.

3 - Rode passie

Primi piatti di tradizione contadina con Barbera d'Asti per il Cenone di Capodanno

We denken aan een robuust en karaktervol pasta of risotto gerecht dat zijn wortels heeft in de landtraditie: voor dit gerecht openen we een Barbera d'Asti DOCG Collection, de meest sensuele van de Piemontese wijnen! Als je op oudejaarsavond iets roods nodig hebt, kan het met haar niet fout gaan!

4 - Alleen het beste

Barolo Giordano Vini

Vergeet niet om een ​​wijn van groot prestige op tafel te zetten: wanneer u hem ontkurkt, zullen uw gasten er verliefd op worden. Barolo DOCG is een heerlijke, ongecompliceerde en krachtige vertegenwoordiger van de beste Piemontese wijnen. Een slokje excellentie voor een diner om nooit te vergeten!

5 - Een zoete feestdronk

E con il Panettone un dolcissimo Moscato Spumante per il Cenone di Capodanno

Wil je het jaar afsluiten in schoonheid? Snij een stuk panettone en proost met de zoetste bubbels: Moscato Spumante! Een delicate en sensuele witte wijn, geboren om kleine momenten van vreugde te geven, de meest elegante manier om een ​​zoet nieuwjaar te verwelkomen!

Photo credits: Luca Nebuloni and  Nicola since 1972 on Visual Hunt / CC BY