Olla, de nieuwe bubbel van Ribolla Gialla

Een perfecte mousserende wijn voor een aperitief, maar dat niet alleen

Olla, de nieuwe bubbel van Ribolla Gialla

Datum van publicatie: 19/04/2021

Als je het hebt over een aperitief, gaat er een wereld voor je open: van Prosecco tot Spumante Rosé, er zijn veel must-have om te drinken, en ze zijn allemaal goede metgezellen om te toosten. Maar er is onlangs een nieuwigheid ondertekend door Giordano, die zichzelf bekend wil maken en zichzelf wil testen met het geluid van happy hour. Olla is gearriveerd, de sprankelende Ribolla Gialla met overweldigende frisheid!

Wat mag je verwachten? De aroma's en sensaties die typisch zijn voor dit druivenras, in een explosie van levendigheid en perlage.

En als de Ribolla Gialla nog wat geheimen voor je heeft, lees dan hier verder: je zult zien, het enige dat je uiteindelijk zult missen is slechts een vol glas ... en een toost!

 

Het druivenras van de Friulische heuvels

Ribolla Gialla is een druivenras met een zeer oude oorsprong, afkomstig uit Friuli-Venezia Giulia en Oost-Europa. Andere topgebieden zijn in feite Slovenië en Kroatië, waar de naam "Rebula" van afstamt. Over het algemeen houdt hij van het leven in de heuvels, met zijn droge en kleiachtige bodems, waar een gematigd klimaat heerst en vooral aangename temperatuurschommelingen tussen dag en nacht (erg belangrijk voor een grotere aromatische diepte). Van de druiven van dit robuuste en elegante druivenras worden frisse en gestructureerde witte wijnen verkregen, gekenmerkt door een altijd levendige zuurgraad en een aromatisch bereik variërend van fruitig tot bloemig en kruidachtig.

Olla, de mousserende wijn van Ribolla Gialla

De uitgesproken zuurgraad van deze druif maakt hem perfect voor de gisting van mousserende wijnen. De Ribolla Gialla is namelijk een veelzijdige druivenras, die zich goed leent voor de productie van deze aangename mousserende wijn, volgens de Charmat-methode. Strogeel van kleur, met groenachtige reflecties, heeft het een droge en aangenaam geurende smaak. De lichte maar verfijnde geuren geven een gevoel van frisheid, dat zowel in de neus als in het gehemelte terug te vinden is. In de neus onderscheiden zich witte roos, blauwe regen en acacia, met citrus- en minerale tonen in de afdronk, voor een algeheel harmonieuze slok. De levendige en pittige body, samen met de fijne en aanhoudende perlage, maken hem tot een gemakkelijke en extreem drinkbare mousserende wijn.

 

Te combineren met…

De mousserende wijn Ribolla Gialla is echt onovertroffen als aperitief en bij lichtere visgerechten, wanneer je op zoek bent naar een gestroomlijnde, frisse en delicate bubbel.

Maar dat niet alleen, want zelfs bij deze mousserende versie behoudt de wijn een zeer aangename frisheid, waardoor hij gemakkelijk de vergelijking met vette en olieachtige voedingsmiddelen kan doorstaan. Een perfecte combinatie is met gebakken vis of een groentetempura: in deze gevallen slaagt een bubbel erin om zich op te dringen aan de vetheid van het gerecht, met respect voor de delicatesse van de aroma's.

Maar als je wilt, kun je nog verder gaan ... Een crouton van brood met reuzel en honing zou voor veel wijnen een moeilijke uitdaging kunnen zijn, maar hier gaat Olla volledig voor een perfect verbond. Met zijn zuurgraad reinigt het de mond, maar blijft het rond genoeg om het zoutgehalte van de reuzel op te nemen

 

Kortom, een veelzijdige en drinkbare mousserende wijn, die nooit de kans mist om met vrienden te toosten. Ontdek het op de website en bereid je voor op een heel lange toost!