Pasen: welke wijnen passen bij traditionele vleesgerechten?

De beste wijnen om typische gerechten te begeleiden

Pasen: welke wijnen passen bij traditionele vleesgerechten?

Datum van publicatie: 04/03/2024

Elk jaar met Pasen is het een traditie om samen te komen met dierbaren voor een grote maaltijd in gezelligheid, waarbij we de symbolische gerechten van deze gelegenheid proeven: niet alleen lamsvlees, maar ook geitenvlees en konijn. Na al dat werk in de keuken is het essentieel om te weten welke wijnen het beste passen bij de traditionele paasgerechten en om optimaal van de maaltijd te genieten.
 

Rode wijnen om te combineren met lamsvlees, een symbool van traditie
 

Het eten van lamsvlees met Pasen is een betekenisvol ritueel voor veel families, mede omdat het een veel voorkomend vleesgerecht is in de Italiaanse keuken, omdat het licht, voedzaam, smaakvol en verteerbaar is. Voor een geslaagde wijn- en lamsvleescombinatie is het aan te raden om te kiezen voor een wijn met een gematigde structuur, matige tannines en frisheid, zodat de delicate smaak en sappigheid van het vlees niet wordt overschaduwd. Enkele voorbeelden van wijnen die perfect bij lamsvlees passen zijn de Exclusivo Etichetta Oro Rosso Puglia IGT en de Cannonau di Sardegna DOC.

Bij gestoofd lamsvlees is de ideale combinatie Selvato Chianti DOCG, terwijl bij lamskoteletten met aromatische kruiden een goede Barbera of een Amarone della Valpolicella, dankzij hun frisheid en structuur, de ideale wijnen zijn om deze vleessoorten te begeleiden.
 

Paasmenu: welke wijn past bij geitenvlees?
 

Een zeer gewaardeerd gerecht op het paasmenu is geitenlam uit de oven, waarvan het vlees malser en magerder is dan dat van lamsvlees, waardoor het een uitstekend alternatief is voor degenen die een delicate en meer karakteristieke smaak verkiezen. Ook hier zijn de wijnen die bij je passen zeker de Cannonau di Sardegna DOC en de Chianti, maar niet alleen: ook de Montepulciano d'Abruzzo, de Merlot en de Exclusivo Etichetta Oro Nero di Troia IGT Puglia, met hun grote zachtheid en harmonische en fluweelzachte smaak, zijn de beste etiketten om de kenmerken van geitenvlees te benadrukken.
 

Tweede paasvleesgerecht: combineer konijn met de juiste wijn
 

De paasgerechten zijn allemaal smaakvol en lekker, dankzij de zorgvuldige keuze van kwaliteitsvlees en hun zorgvuldige bereiding. Het vlees van lam, geit en konijn behoort tot het witte vlees, dat gekenmerkt wordt door een laag vetgehalte en gemakkelijke verteerbaarheid, evenals sappigheid en verleidelijkheid! Er zijn talrijke rode wijnen die deze gerechten uitstekend begeleiden, zodat je de rode wijn kunt kiezen die alle gasten tevreden stelt! Maar wat als je liever voor een witte wijn zou kiezen? Geen zorgen, wit vlees komt ook tot zijn recht met wijnen zoals de Malvasia Bianca Puglia IGT en de Fiano Puglia IGT, twee witte wijnen met een grote persoonlijkheid, elegantie en persistentie die de gerechten van konijn, lam en geit uitstekend tot hun recht laten komen.

Nu je alles weet over de beste wijnen om te combineren met de vleesgerechten op het paasmenu, laat je niet verrassen: jij denkt aan het menu, Giordano zorgt voor de wijnen!

Bekijk de inhoud
Zoek in het blog