TAG:

Wie we zijn

Wie we zijn

Datum van publicatie: 03/09/2009

Waarom voor Giordano kiezen? Ontdek het in één minuut!

HET BEDRIJF

Hier, in een van de mooiste natuurgebieden van Noord-Italië, deel van de UNESCO World Heritage Site, heeft de familie Giordano sinds 1900 klassieke wijnen geproduceerd. Op dat moment waren het bereik en de hoeveelheid van wijnen beperkt en de flessen die geproduceerd werden dienden om de paar, maar trouwe klanten tevreden te stellen.

ONZE PRODUCTEN

Ervaring, kennis, de selectie van de beste druiven, zorgvuldige controle van alle stadia van de productie en, bovenal, liefde: dat zijn de ingrediënten van een kwaliteitswijn, waardig volgens de beste Italiaanse wijntraditie. Van deze toezegging en deze passie komt een breed assortiment variërend van klassiek D.O.C. en d.o.c.g. uit de Langhe tot aan de uitstekende Apulische wijnen uit Torricella en bevat vele van de beroemdste Italiaanse wijnen uit de meest gunstige en beroemde wijngebieden.


DE WIJNKELDERS

Onze traditie

Naar beneden gaan in onze wijnkelders tussen de grote eikenhouten vaten en de wijnen direct uit de vaten proeven, is voor Ferdinando Giordano en zijn zoon Gianni, is een ritueel dat bijna dagelijks worden uitgevoerd. De rijpingskelders, in Valle Talloria d'Alba, zijn het ware historische hart van Giordano. Hier hebben in feite, voor meer dan 100, jaar alle activiteiten plaatsgevonden: de wijnbereiding, rijping, botteling, verpakken, opslaan en versturen.


INNOVATIE

VERNIEUWING, ONZE AMBITIE

De kwaliteit van de wijn komt vooral voort uit het werk in de wijngaard en de selectie van de druif, maar het is in de delicate fase van het vinificatieproces waar de organoleptische  eigenschappen en de kwaliteiten van de wijn vervolgens worden bepaald door de rijping in vaten of flessen die de smaak afgegeven bij het proeven in het glas.


GARANTIES

DE ZEKERHEID VAN EEN VEILIGE AANKOOP

Alleen geselecteerde producten. De voortreffelijkheid van Giordano wijnen wordt gegarandeerd door de inzet in de constante zoektocht naar authenticiteit en het gebruik van de beste druiven. Zorgvuldige vinificatie, het perfecte behoud en rijping in de wijnkelders van Giordano geven de wijnen een unieke en onmiskenbare karakter. De delicatessen worden met locale ingrediënten en volgens traditionele recepten bereid.