Wijn en film: de perfecte herfstavond

Plaid, glas in de hand en ... druk op play!

Wijn en film: de perfecte herfstavond

Datum van publicatie: 10/10/2022

De herfst is inmiddels begonnen: start van deNetflix-avonden, en de juiste fles ontkurken! We hebben veel tips om een film met wijnthema te kiezen die een winelover zoals jij zeker zult waarderen en vooral veel suggesties over de juiste labels die je kunt ontkurken voor "veel kijkplezier". Ben je nieuwsgierig? Kom op, kijk eens hier!

Wijn en film: hier zie je welke film te kunt kijken als je een romanticus bent

Over romantiek en wijn gesproken, een film die je zeker moet zien is "A Good Year" (2006). Je zult een fascinerende Russell Crowe in de personage van Max Skinner zien, een gewetenloze bankier die altijd de voorkeur heeft gegeven aan zijn carrière boven gevoelens. Wanneer zijn oom Henry sterft, wordt Max gedwongen om naar de Provence te gaan om het landgoed te verkopen (met een aangrenzende wijngaard) die hij heeft geërfd. Cupido staat echter om de hoek: de ontmoeting met Fanny, eigenaresse van de lokale bistro, zal hem zijn prioriteiten laten evalueren. Kortom, een romantische film met de hoofdletter "R" om te bekijken en tegelijk een ESCLUSIVO ETICHETTA ORO ROSATO PUGLIA IGT drinken: een droge en aangename roséwijn die de momenten van maximale drama van de film zal begeleiden met zijn bloemengeur.

Wijn en film: een andere zeer romantische klassieker die je niet mag missen

Als je op het gebied van "romantiek uit duizenden" blijft, moet men zeker "A walk in the clouds" (1995) vermelden. Een onvergetelijke Keanu Reeves (destijds heel jong) speelt de personage van Paul Sutton, een oorlogsveteraan die terugkeert naar zijn vrouw die al een tijdje niet meer van hem houdt. Verlaten en zonder werk, wordt hij een vertegenwoordiger van chocolaatjes, maar hij weet niet dat de zoetheid, de echte, buiten op hem wacht: de ontmoeting met Victoria, dochter van de eigenaren van de "Las Nubes" wijngaard,  verandert zijn hele leven als hij de liefde en gehechtheid aan de aarde leert kennen. Leg een mooie voorraad zakdoeken klaar: onmogelijk om onbewogen te blijven! Tussen het een en ander gesnotter kun je echter een glas MERLOT PUGLIA IGT proeven, een intens en geurige rode wijn, zoals de passie die de twee hoofdrolspelers overkomt.

Wijn en film: het wordt tijd voor een mooie thriller

Misschien ben je geen romanticus en kijk je liever met ingehouden adem en met een glas in de hand tot de laatste scène van een thriller: in dit geval is Blood and Wine (1996) de perfecte film voor jou. De onnavolgbare Jack Nicholson is Alex Gates, wijnverkoper die een perfect leven lijkt te leiden met zijn vrouw en stiefzoon. In werkelijkheid heeft de oude Alex een mooie minnares en plant hij de diefstal van een kostbare halsketting: we willen niet teveel van de plot onthullen, maar weet dat tussen intriges, diefstallen en verraad je altijd op de punt van je stoel zit te kijken. Om de sfeer een beetje te temperen, zou je een lekker frisse GARDA DOC BIANCO kunnen ontkurken: delicaat en bloemig, ze is ideaal geschikt voor het niet "overbelasten" van alle gevoelens tijdens de film.

Wijn en film: lach erom!

Wil je een rustige avond doorbrengen, misschien door te kijken naar een komische film? Dan hebben we de juiste titel voor jou: Sideways (2004), je zult er zeker om lachen en, wie weet ... misschien zal het je ook een beetje ontroeren. Paul Giamatti speelt de personage van Myles Raymond, een schrijver zonder succes en pas gescheiden, die les geeft op het lyceum: om een andere draai te geven aan zijn leven besluit hij samen te vertrekken met zijn beste vriend Jack voor een tour tussen de wijngaarden van Califonië. Hier zal hij mensen ontmoeten die hem zullen veranderen en laten nadenken over zijn mislukkingen en dromen. Om volledig van deze lichte film te genieten, raden we je een frisse en sprankelende PROVOBIS aan: waarom bereid je geen twee hete popcorns voor en leun je lekker achterover?

Nu we je een reeks films met wijnthema hebben voorgesteld, in combinatie met de juiste glazen, hoef je alleen nog maar een rondje te maken bij Giordano om je favoriete labels te kiezen: welke film je ook kiest, we hebben de juiste wijn voor je kleine "thuisbioscoop"!

Bekijk de inhoud
Zoek in het blog