Wijn en muziek: de perfecte afspeellijsten om te ontspannen met een goede wijn

Druk op play en ontkurk het juiste label: de ideale mix voor de herfst

Wijn en muziek: de perfecte afspeellijsten om te ontspannen met een goede wijn

Datum van publicatie: 09/10/2023

Er zijn mensen die met de komst van de herfst nog meer heimwee krijgen naar de zomer, en mensen die uitkijken naar alle ontspannende momenten die dit seizoen te bieden heeft: knusse dekens, de bank in de uit-stand, een goed glas wijn, en dat alles terwijl 'Wake me up when september ends' op de achtergrond speelt.

Als je jezelf herkent in de tweede categorie, ben je zeker een van diegenen die dit seizoen graag voelen, beleven en er ten volle van genieten. Daarom brengen we je de perfecte afspeellijsten om te combineren met een goede wijn om te ontspannen zoals jij dat doet! Zullen we beginnen?


Chardonnay & Blues: gewoon ontspannen

Terwijl je een lekkere crudité van vis bereidt, is niets zo ontspannend als deze Chardonnay vergezeld van een Blues playlist. Doe dit: terwijl je de tafel dekt, laat je je meeslepen door de intense noten van artiesten als B.B. King of Etta James. Het zal je het gevoel geven dat je in een jazzclub zit, met een koel glas in je hand. Begin met 'I'd Rather Go Blind' of 'The Thrill is Gone', voel je die ontspannen stemming alsof je nog steeds op vakantie bent?

 

Merlot & Rock and Roll: dansen maar!

Als rock je passie is, is Merlot de perfecte keuze. Deze elegante wijn is de perfecte begeleider van de rebelse gitaren en explosieve optredens van legendarische bands als de Rolling Stones, Led Zeppelin en Green Day! Ontkurk een fles en laat je meeslepen op het ritme van epische nummers als 'Holiday' of 'Jumpin' Jack Flash'. Roep je meest feestelijke vrienden bij elkaar en leef je uit! Merlot, met die heerlijke hints van rood fruit en lichte kruidige noten, vergezelt je op een avond pure rock and roll die je nooit zult vergeten!

 

Sauvignon & Soul

Als je een vleugje levendigheid aan je avond wilt toevoegen, gaat er niets boven een frisse en sprankelende Sauvignon, de perfecte bondgenoot van Soul muziek, met een levendige ziel. Zorg er wel voor dat je hem op tijd in de koelkast zet om er op zijn best van te genieten... in lief gezelschap natuurlijk! Zet een paar deuntjes op van Aretha Franklin, Marvin Gaye of Stevie Wonder en maak je klaar om die romantische (en zelfs een beetje melancholische) kant die we allemaal hebben naar boven te halen, bij de eerste slok zing je al "You make me feel like... a natural woman!".

 

Chianti & Country

Voor een iets rustiekere sfeer ontkurk je een lekkere Chianti! Deze Italiaanse rode wijn is karaktervol en past prachtig bij countrymuziek. Druk op 'play' op de muziek van Johnny Cash, Dolly Parton of Willie Nelson en je bent in een mum van tijd in een countrysfeer met de beste wijn om je gezelschap te houden. En terwijl je "Jolene, Jolene, Jolene..." zingt, mag een heerlijk, robuust traditioneel gerecht niet ontbreken om het perfecte plaatje voor een super speciale avond compleet te maken.

 

Dus in welke muziekstemming je ook bent, hier vind je altijd de juiste wijn voor elk moment. Muziekmodus: aan!