Wijnen voor de zomer: de Top 5 van Giordano!

Met het begin van het warme zomerseizoen groeit de wens om samen met vrienden te feesten: er zijn nog veel meer gelegenheden om onze favoriete wijnen te ontkurken! Hebt u suggesties nodig? Hier is de Top 5 van Giordano wijnen perfect voor de zomer.

Wijnen voor de zomer: de Top 5 van Giordano!

Datum van publicatie: 27/06/2018

Welkom zomer! Zon en hitte hebben ons een paar dagen gezelschap gehouden, we zijn het meest opwindende seizoen van het jaar ingegaan. Er zijn mensen die zich voorbereiden op een speciale vakantie, zij die nog enige tijd moeten wachten voordat ze hun zwemkleding kunnen laten zien, zij die zich aan hun passies zullen wijden... en zij die met vrienden het samenzijn willen gaan vieren met een toost op het terras of in de tuin.

Het maakt niet uit hoe u de zomer hebt verwelkomd: het is belangrijk om de juiste wijnen te ontkurken! Hier zijn onze tips: 5 perfecte labels om het feest te beginnen.

Zomerwijnen: de Top 5 Giordano

Prosecco

Top 5 vini Giordano per l'estate: Prosecco

De eerste is eenvoudig te kiezen... en er zullen nauwelijks klachten zijn! Prosecco is de ziel van het feest, een veelzijdige en smakelijke bubbelwijn. Perfect bij aperitieven of gulzig finger food, puur gedronken straalt hij al door een enorme hoeveelheid onweerstaanbare sensaties, maar gemengd in een cocktail is hij met elke combinatie gewoon onweerstaanbaar. Het is de Alvaro Soler van uw zomerfeesten: onbetwiste hoofdrolspeler, jaar na jaar, in staat om te verbazen telkens als u het glas heft. Een must om zijn karakter te verbeteren? Mortadella Bologna BGA of gefrituurde salieblaadjes. Probeer ze samen: ze zullen uw smaakpupillen verwennen!

Lambrusco di Modena DOC

Top 5 vini Giordano per l'Estate: Lambrusco di Modena DOC

U kent de spanning die u in uw lichaam voelt als het feest tot leven komt? Het is plotseling, besmettelijk en onweerstaanbaar: net als de Lambrusco di Modena DOC! Een sprankelende rode wijn, licht, zorgeloos en uitnodigend. Als u denkt dat hij geen persoonlijkheid heeft, doe dan deze eenvoudige test: schenk een glas, breng deze dicht bij uw lippen en sluit uw ogen. De eerste geur die u raakt zal volledig onverwacht zijn voor een rode wijn: viooltjes. Sensationeel als u een trend wilt zetten: presenteer hem dan met octopus salade geserveerd in een beker voor eenmalig gebruik, of als u echt iets wilt produceren in een echte iconoclastische uitvoering, zet dan Lambrusco ijslolly’s op tafel. U kiest de weg, de Lambrusco zal u naar succes begeleiden!

Raggiante Rosato

Top 5 vini Giordano per l'Estate: il nostro esclusivo Raggiante Rosato

Door de jaren heen hebben de rosés een belangrijk deel van de liefhebbers inbeslaggenomen: ze worden niet langer beschouwd als een eenvoudig entertainment op oenologisch gebied, bijna een afleiding van andere, meer vooraanstaande labels. Ze hebben een plaats verdiend in de zon en met verdienste. Onze winemakers, altijd zorgvuldig om de suggesties en de prikkels van hun fans te begrijpen, hebben de Raggiante Rosato geproduceerd, gezien enerzijds de vraag naar iets nieuws, en anderzijds de bereidheid om een ​​diepgewortelde wijnbouw traditie zoals de onze te respecteren. En het resultaat verdient absoluut respect! Het behoudt de karakteristieke aroma's van de druiven, met een breed en fruitig spectrum, en combineert het extreme gemak van zachtheid en elegantie. Een garnalencocktail is een perfecte pairing, zowel voor de chromatische continuïteit als voor de harmonie die tussen het glas en het gerecht ontstaat.

Langhe Arneis DOC

Top 5 vini Giordano per l'Estate: Langhe Arneis DOC

Laten we verder gaan met een witte wijn die Piemontees spreekt: Langhe Arneis DOC. Als u een elegante wijn met een buitengewone finesse wilt serveren, moet u uw keuze hierop richten. Als de smaak niet voldoende voor u is, probeer dan het verhaal van deze inheemse Piemontese wijnstok te vertellen: fragiele, delicate wijnstokken, eens verlaten voor het onzekere lot van de wijnoogst. De afgelopen jaren is hij opnieuw ontdekt, dankzij nieuwe methoden en moderne technologieën, en heeft weer een bloeiperiode doorgemaakt, met behoud van die ongewijzigde bijzondere kenmerken waardoor hij een protagonist is onder de Piemontese witte wijnen. Als u op dieet bent, stop dan met lezen: anders is hij bij gegrilde tomini een ware traktatie!

Soave DOC

Top 5 vini per l'Estate: Soave DOC

Veneto levert een bijdrage aan onze lijst met een historische witte wijn van hun grondgebied, gecultiveerd en in het bijzonder gewaardeerd in het gebied rondom Verona. Een voortreffelijke aperitief samen met vrienden, een aperitief om uw zomerdiner mee te beginnen, een diner voor 2 op slechts twee stappen van de zee: het frame verandert, de emotie die hij kan geven is altijd overweldigend. Laat het glas zich vullen met parfums, nadat u hem in een glas hebt gegoten. Geniet van de volheid van het aromatische landschap, adem langzaam de geuren in, om de suggestieve citrustonen en de bloemachtige pieken te savoureren. Wilt u uw zomer een internationaal tintje geven: bereid het Smørrebrød voor! Geroosterd roggebrood, een dunne laag boter en een vulling die u zelf lekker vindt. Andere ideeën in gedachten? Sommige inspiratie kan u altijd van pas komen!

Klaar voor de zomer? Kies uw favoriete wijnen en ervaar het met volle teugen!