Zo organiseert u de perfecte picknick

Eerste picknick van het seizoen? Geniet de hele dag van de natuur!

Zo organiseert u de perfecte picknick

Datum van publicatie: 21/03/2017

Verwelkom het heerlijke seizoensweer met een picknick: wij hebben voor u lekkere en eenvoudige gerechten in gedachten die u kunt bereiden, twee perfecte wijnen om hen te vergezellen en vooral weer het plezier te krijgen om een dag buiten door te brengen! Volg onze eenvoudige gids, en verwelkom samen met uw vrienden of familie de lente op zijn best.

Waar?

Dove fare il picnic perfetto

Een uitstapje buitenshuis moet tegelijkertijd zowel dichtbij als ver van huis zijn. Dichtbij, omdat de picknick tijd langer moet zijn dan de reistijd. Ver van huis, omdat het een geheel andere belevenis is dan wat u dagelijks ervaart. Hebt u al de perfecte plek in gedachten? Perfect! Rest alleen nog maar te beslissen op welke datum. Hebt u geen idee waar de ideale locatie is? Slechts enkele minuten van uw huis bevindt zich ongetwijfeld de meest geschikte plek om uw eerste lunch buitenshuis te organiseren. Laat u leiden door uw nieuwsgierigheid, of het advies van een vriend.

Wat kunt u koken?

Che cosa portare al tuo picnic perfetto

Voor uw eerste picknick van het seizoen hebben we het te vervoeren eten tot een minimum beperkt: verdeel het menu onder de overige deelnemers, zodat iedereen hun eigen kleine bijdrage levert aan deze speciaal dag.

Om te beginnen, een klassieker: gevulde gekookte eieren met tonijn en kappertjes. Eenvoudig te bereiden: kook de eieren, snij daarna een plak van de bovenkant, zodat het eigeel gemakkelijk verwijderd kan worden. Hak een handvol kappertjes zeer fijn, voeg de tonijn, enkele blaadjes peterselie, een scheut olie en gekookt eigeel toe. Roer alles en vul de eieren ... als laatste plaatst u het gesneden dekseltje terug op het ei!

Serveer daarna heerlijke broodjes met gerookte provolone kaas en bruschetta met gegrilde groenten. Vul de broodjes met plakjes provolone kaas, smeer daarna een flinke eetlepel gegrilde groenten uit op de bruschetta. Garneer met een paar blaadjes gearomatiseerde kruiden. Het resultaat zal onweerstaanbaar zijn!

Zullen we doorgaan met een lekkere pasta salade? Wij adviseren fusilli pasta, gegarneerd met paté van zwarte olijven en cherrytomaten, een fris en eenvoudig gerecht dat u van te voren kunt voorbereiden!

En om af te sluiten, een licht nagerecht: de kokos zandkoekjes, ambachtelijke koekjes die heerlijk, fris en geurig zijn. De perfecte manier om een luchtige picknick buitenshuis af te sluiten.

Hebt u geen tijd om alles in te kopen? U vindt bijna alle ingrediënten in dit pakket, perfect voor uw picknick: " Lentelucht "

Welke wijnen serveren

De picknick is een feest: wat is een feest zonder bubbels? Ontkurk een Blanc de Blancs! Een veelzijdige, overtuigende en verfijnde spumante. Verrassend door zijn vermogen om zich aan elke omstandigheid aan te passen: hij vergezeld met dezelfde natuurlijke frisheid een voorgerecht, een eerste gerecht en past zelfs ideaal bij de geurige kokos zandkoekjes!

De bubbels passen perfect bij uw voorjaarspicknick: en als u de geuren van de gearomatiseerde kruiden extra wilt accentueren ontkurkt u een Pinot Rosé Spumante!

Kunt u niet zonder een rode wijn? Neem een Raggiante Rosso mee. Hij is intens, soepel en veelzijdig: zijn aangenaamheid verovert iedereen en brengt goed humeur en plezier bij elke maaltijd.

Rest alleen nog maar een datum te kiezen voor uw eerste picknick van het seizoen. Kernwoord? Plezier!