Een Italiaanse zomer - Witte wijnen
12 wijnen + 8 specialiteiten
Hou je van frisse, aromatische witte wijnen? Hier vind je ze – samen met heerlijke specialiteiten. Vier het groots met familie en vrienden!

"Raggiante" Bianco
Een zeer fijne en elegante witte wijn, het resultaat van verschillende "cuvées" geassembleerd in de Cantine Giordano. De naam komt van de bijzonder intense stralen van de zon in de Middellandse Zee gebieden waar de druiven worden geteeld.



Gouden kleur met heldere en scherpe reflexen; een olfactorische kampioen, frisse bouquet van bloemen, intens en fruitig, met hints van appel; harmonieus en zacht van smaak.
"Raggiante" Rosato
Verkregen uit rode bessen, geteeld in de zonnige oevers van de Middellandse Zee. Het perfecte weer, mild en winderig dat voor een optimale rijping heeft gezorgd: zorgvuldige selectie van de beste tijden om te oogsten en vinificatie, voor een zorgeloze en overtuigende wijn aan uw wijnkelder toe te voegen, protagonist op elke tafel dankzij een verleidelijk en gepassioneerd karakter.



Lichtroze van kleur, heeft intrigerende ton sur ton reflecties en een lichte en delicate uitstraling. Wanneer u deze wijn proeft, geeft deze zachte en elegante sensaties en is duidelijk merkbaar in balans. Het behoudt de fruitachtige aroma's die kenmerkend zijn voor de druiven, en combineert een uitgesproken elegantie met een zachtheid en gemak van drinken die u een onvergetelijke afdronk bezorgen
"Dicasa" Bianco
DICASA VINO BIANCO is zeer evenwichtig en met een verrassende aromatische frisheid. Hij is geschikt voor alle momenten om te delen, hij kan met alledaagse maaltijden gecombineerd worden en vertegenwoordigt de Italiaanse stijl van samenzijn. De ideale wijn voor de gezelligste tafels!



Strogele kleur met gouden reflecties. In de neus zijn delicate bloemige hints merkbaar die u bij de eerste ademhaling veroveren. De smaak is fris en aangenaam aromatisch.
"Loris" Vino Bianco
Als ze me vragen hoe ik zo rustig kan zijn in de wijnkelder, dan geef ik altijd hetzelfde antwoord. “Hoezo, wat kan er nou mis gaan?” Ik weet heel goed dat wijn maken echt niet makkelijk is, wijn maakt al zo lang onderdeel uit van mijn leven dat ik me geen leven zonder kan voorstellen. Ik weet echter ook dat dit typetje erg gevoelig is. Als het spanning voelt dan proef je dit terug. Uitgerekend daarom moet alles kloppen bij Winemaker’s Choice Bianco, mijn eerste echte wijn. En zo is het precies gegaan. Ik heb volledig zijn pad gevolgd, met kleine (voor)proeverijen en het nodige gelach met kelderhouders. Ze hebben me moeten afremmen omdat ik anders deze wijn (misschien) te vroeg zou hebben afgetapt. Maar hij heeft iets, deze wijn, hij heeft iets te zeggen, wil iets aan de grote klok hangen, zodat men erover gaat praten. Hij zoekt geestige tafelgezelschap, want hij lijkt een beetje op mij. Hij wil het leven alleen maar glimlachend leven. Om het te begrijpen moet je hem in je glas hebben: vertel het me daarna maar!



De kleur is delicaat, strogeel met een verleidelijke vergulde helderheid. De zomerse fruitige geuren prikkelen de neus: ik vind het heerlijk even boven het glas te blijven hangen om verrast te worden door de toetsen van perzik (die gele) en een klein vleugje ananas. Eenmaal in de mond wordt je getrakteerd door een heerlijke volle smaak afkomstige van de stevige structuur. Een robuuste maar tegelijkertijd zeer aangename smaak openbaart zich; de afdronk ontdoet zich van alle remmingen en kenmerkt zich door een heerlijk fris zuurtje.
Vinificatie
Als de wijnoogst begint vind ik het heerlijk om met de mensen in de wijngaard en de kelderhouders te kletsen. Elke dag hebben ze wel iets te te vertellen: over wat iemand nu weer is overkomen, over het weer dat niet is zoals het zou moeten zijn, over dat de grond te droog of te nat is, over een fantastisch etentje die avond (of maand) ervoor. Ik denk dat alles wat gezegd wordt tussen de wijnranken en de wijnkelder tenslotte een beetje in de wijn belandt. De wijnoogst vergt veel inspanning, dat moge duidelijk zijn, september lijkt wel honderd dagen te hebben. Maar het is een mooie inspanning, een inspanning die zijn vruchten afwerpt. Door het weer wat we hebben gehad was de afgelopen wijnoogst een bijzondere. Toch heb ik druiven gezien met zeldzame concentraties en met een eenvoudigweg explosief potentieel. Toen ze mij vroegen na te denken over deze witte wijn heb ik lang nagedacht over wat een druif als deze zou kunnen vertellen. Voor mij is een blend is als een kerstochtend: alles waar ik altijd over hebt gedroomd ligt onder de boom, klaar om uitgepakt te worden. Ik heb een keus gemaakt en harmonie en betovering tegen elkaar afgewogen, ik heb geprobeerd de balans van een wijn te vinden, een wijn die mijn taal spreekt en die de aanstekelijke lach op avonden met vrienden in zich heeft. Een ding is zeker: met het glas in de hand is men alles behalve terughoudend!
Aanvulling
Ik ga u iets vertellen waarvan ik dacht dat ik dit nooit aan iemand buiten mijn vriendenkring zou vertellen. Als wij uitgaan hebben we een bepaalde gewoonte. Op een papiertje schrijven we waarom iets die avond wel leuk was en waarom niet. Een wijntje, een etentje, een liedje, het maakt niet uit wat: er is altijd iemand die het initiatief neemt een classificatie te maken van de dingen die wel en niet leuk waren. Toen ik tijdens een etentje, ik kan echt meesterlijk koken, de Winemaker’s Choice Bianco aan mijn vriendenclub had geschonken, ging het net zoals anders. Tussen de papiertjes met ‘wel leuk’ die ik de volgende ochtend terugvond was er eentje waarop stond: “Waarom leuk? Omdat deze witte wijn net is zoals Loris: hij zorgt altijd dat hij in het middelpunt van de aandacht staat, maar als hij dit doet, wil je hem aan het eind altijd bedanken”. Dus: als deze wijn uw avond een beetje speciaal kan maken, dan weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan!

Grissini
Deze knapperige stengels zijn uitermate geschikt als broodvervanger of als origineel bijgerecht bij koude schotels. Aan het deeg wordt een beetje olijfolie toegevoegd. Vervolgens worden er met de hand dunne strengen van gerold.

Huisgemaakte trottole - Italiaanse tarwe
Ontdek de heerlijke 250 g Trottole Caserecce, gemaakt van 100% Italiaans griesmeel van harde tarwe. Deze pasta, met passie gemaakt volgens ambachtelijke traditie, is bronstig getrokken om die ruwe textuur te krijgen die perfect is om de smaken van sauzen te vangen. Probeer hem eens met een van onze Giordano sauzen en een beetje Parmigiano Reggiano voor een echt smakelijk voorgerecht. Eet smakelijk!

Pesto uit Ligurië met extra vergine olijfolie en basilicum
Verse basilicumblaadjes met pijnboompitten, knoflook, extra vergine olijfolie en Parmezaanse kaas worden langzaam en krachtig tot een smeuïge crème gemengd. Met name geschikt voor het aanmaken van verschillende pasta's, maar ook voor het verfijnen van andere sausen.

Fusilli Tricolore
Deze bonte pastamix combineert de smaak van rijpe tomaten met de geur van verse basilicum. Dit gerecht smaakt het best met wat olijfolie of Parmezaanse kaas.
Fusilli is een korte pasta met een karakteristieke twist vorm. Het is een geweldige pasta voor allerlei sauzen als gevolg van de slimme manier waarop zijn vorm "houdt" een heleboel saus. Onze Fusilli bestaat uit drie kleuren: groen van spinazie, rood van rode peper en effen gekleurde eenvoudig van de tarwe zelf. Geniet ervan met een vleugje extra vierge olijfolie en Parmezaanse kaas.
INGREDIËNTEN: griesmeel van harde tarwe, water, gedehydrateerde basilicum (2,5%), gedehydrateerde tomaat (1,5%).
OPSLAGWIJZE: Op een koele en droge plaats bewaren.
KOOKTIJD: 5/7 min.

Balsamico Azijn uit Modena i.g.p.
De meest bekend en gewaardeerde azijn, bereid met wijnazijn, kruidenmengsel en geconcentreerde en gekookte most.
Deze populaire en hoogwaardige azijn, uit de streek Emilia Romagna, wordt van oudsher gewonnen uit geconcentreerd en uitgekookt most. De donkerbruine kleur en de karakteristieke smaak ontstaan door het rijpingsproces in eikenhouten vaten. Er zijn maar een paar druppels nodig om vlees, vis, omeletten en groenten een bijzondere smaak te geven. Probeer deze azijn ook eens op Parmezaanse kaas en aardbeien.
Ingrediënten: wijnazijn, geconcentreerde druivenmost, karamel als kleurstof E150d. Het bevat Sulfieten.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.

Arrabiata saus
De mediterrane keuken komt het best tot zijn recht in de arrabbiata-saus. Een saus met een sterke, pikante smaak die uw gerechten de creativiteit en de smaak zal geven die typisch zijn voor de zuidelijke streken. Perfect voor het verrijken van spaghetti of penne, het is de ideale saus om elke soort pasta persoonlijkheid te geven.

Frollini al Limoncello
Lekkere boterkoekjes, met echte Limoncello likeur en gekonfijte citroen. Uitstekend om aan uw gasten aan te bieden samen met een kopje thee of koffie, maar ook ideaal om elk moment van de dag aangenaam te maken.
INGREDIËNTEN: Tarwebloem, suiker, boter (melk), eieren, zonnebloemolie, gekonfijte citroen 2,5%, halfvolle melk, Limoncello likeur 0,5% (water, alcohol, suiker, citroenschil), rijsmiddelen (natriumwaterstofcarbonaat, natriumdifosfaat), zout, natuurlijk citroenaroma. Kan sporen van noten en soja bevatten.
OPSLAGWIJZE: Op een koele en droge plaats bewaren.

Bruschetta van gegrilde groenten
De stevigste en sappigste fruit worden geoogst op het hoogtepunt van het seizoen; gegrild, in plakken gesneden en gedoopt in een heerlijke saus gemaakt met olijfolie, kruiden en tuinkruiden. Ideaal als voorgerecht op geroosterd brood of, verwarmd, als bijgerecht bij vleesgerechten.
INGREDIËNTEN: zonnebloemolie, gegrilde rode paprika (15,3%), gegrilde gele paprika (15,3%), gegrilde aubergine (11,2%), water, basilicum, courgette (4,1%), dubbele geconcentreerd tomaat, witte wijnazijn, zout, extra vergine olijfolie, knoflook, ui, fructose, aardappelen, peterselie, peper, aroma, zuurteregelaar: citroenzuur. Bevat sulfieten.
OPSLAG: Opslaan in een koele, droge plaats. Na het openen bewaren in de koelkast voor een paar dagen.