Hoe overleeft u oudejaarsavond (en toost u gelukkig)

HOE OVERLEEFT U OUDEJAARSAVOND (EN TOOST U GELUKKIG)

De feestdagen komen eraan, maar u hebt nog niet het menu gekozen dat u op oudejaarsavond wilt aanbieden? Weet u niet wat u moet doen omdat u geen tijd hebt om iets omslachtig voor te bereiden? Maak u geen zorgen! In dit artikel helpen we u om het oudejaarsavond diner te overleven, een excellent menu voor te bereiden en het nieuwe jaar vreugdevol en zorgeloos te begroeten.

De keuze van het menu is namelijk erg belangrijk, evenals die van de wijn, die in wezen moet worden gecombineerd met de maaltijden die u besluit voor te bereiden. Als u besluit om voor vis te kiezen, moet u witte wijnen combineren, als u daarentegen een vleesliefhebber bent, is de keuze voor rode wijnen bijna verplicht.

Het menu voor het oudejaarsavond diner

Als u niet veel tijd hebt om te koken maar toch uw gasten wilt verbazen, raden we u aan een menu te kiezen met smakelijke recepten dat snel klaar te maken is.

Zampone

Een gerecht dat nooit mag ontbreken op het oudejaarsavond diner, is de zampone of cotechino, beide vergezeld van linzen: u kunt ze als voorgerecht serveren, misschien samen met de typische worsten voor de feestdagen of ze, volgens traditie, op de nieuwjaarstoost presenteren.

Vis

Om een ​​vleugje verfijning aan het diner toe te voegen, opent u de avond met een heerlijke visschotel: daarna kunt u beginnen met wat linguine gecombineerd met kokkels en cherrytomaten en vervolgens ook gegratineerde sint-jakobsschelpen serveren, eenvoudig te bereiden en altijd indrukwekkend.

Als tweede gang kunt u ook reuzengarnalen in een pan met citroen of een heerlijk gerecht met gebakken zalm aanbieden.

Bij het vismenu, zoals we al hebben gezegd, moet u de voorkeur geven aan een witte wijn: we raden de Vermentino wijn "Terre Siciliane di Giordano" aan, die dankzij zijn rijke en evenwichtige smaak perfect bij uw gerechten is te combineren.

Wees voorzichtig als u besluit om halverwege het diner een roséwijn met vis te combineren, het is beter om hem aan te bieden wanneer het menu is afgesloten.

Vlees

Als u daarentegen kiest voor een menu op basis van vlees, kies dan een rode wijn of mousserende wijn die zich gemakkelijker aanpast aan licht gezouten vlees zoals een Rosè Vino Spumante Millesimato of Bonarda dell'Oltrepò Pavese DOC.

De langverwachte "Brindisi di Mezzanotte"

Wat past beter bij de middernacht toost dan een goede Prosecco? Deze laatste is eigenlijk perfect bij alle gelegenheden, en u kunt er zeker van zijn dat uw vrienden of uw gasten er in het algemeen ook van zullen genieten. Maak de toost compleet met een plakje panettone of pandoro en het succes van uw nieuwjaarsdiner is gegarandeerd!

Als u dit artikel leuk vond, vergeet dan niet om het op uw favoriete sociale media met vrienden te delen!