WINEMAKER'S SELECTIE

6 wijnen

Wilt u alleen het beste op uw tafel? Neem dit 6-pack topwijnen mee naar huis en u zult zien dat elke toost in gezelschap een echt bijzondere gelegenheid wordt!
33 ,99
-6%

€ 36,10

"Loris" Vino Bianco

DRY WITTE WIJN

Als ze me vragen hoe ik zo rustig kan zijn in de wijnkelder, dan geef ik altijd hetzelfde antwoord. “Hoezo, wat kan er nou mis gaan?” Ik weet heel goed dat wijn maken echt niet makkelijk is, wijn maakt al zo lang onderdeel uit van mijn leven dat ik me geen leven zonder kan voorstellen. Ik weet echter ook dat dit typetje erg gevoelig is. Als het spanning voelt dan proef je dit terug. Uitgerekend daarom moet alles kloppen bij Winemaker’s Choice Bianco, mijn eerste echte wijn.  En zo is het precies gegaan. Ik heb volledig zijn pad gevolgd, met kleine (voor)proeverijen en het nodige gelach met kelderhouders. Ze hebben me moeten afremmen omdat ik anders deze wijn (misschien) te vroeg zou hebben afgetapt. Maar hij heeft iets, deze wijn, hij heeft iets te zeggen, wil iets aan de grote klok hangen, zodat men erover gaat praten. Hij zoekt geestige tafelgezelschap, want hij lijkt een beetje op mij. Hij wil het leven alleen maar glimlachend leven. Om het te begrijpen moet je hem in je glas hebben: vertel het me daarna maar!

Alcohol
Alcohol
12% vol
Temperatuur
Temperatuur
12į-14 įC
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

De kleur is delicaat, strogeel met een verleidelijke vergulde helderheid. De zomerse fruitige geuren prikkelen de neus: ik vind het heerlijk even boven het glas te blijven hangen om verrast te worden door de toetsen van perzik (die gele) en een klein vleugje ananas. Eenmaal in de mond wordt je getrakteerd door een heerlijke volle smaak afkomstige van de stevige structuur. Een robuuste maar tegelijkertijd zeer aangename smaak openbaart zich; de afdronk ontdoet zich van alle remmingen en kenmerkt zich door een heerlijk fris zuurtje.

Formaat: 0.75 l

Vinificatie

Als de wijnoogst begint vind ik het heerlijk om met de mensen in de wijngaard en de kelderhouders te kletsen. Elke dag hebben ze wel iets te te vertellen: over wat iemand nu weer is overkomen, over het weer dat niet is zoals het zou moeten zijn, over dat de grond te droog of te nat is, over een fantastisch etentje die avond (of maand) ervoor. Ik denk dat alles wat gezegd wordt tussen de wijnranken en de wijnkelder tenslotte een beetje in de wijn belandt. De wijnoogst vergt veel inspanning, dat moge duidelijk zijn, september lijkt wel honderd dagen te hebben. Maar het is een mooie inspanning, een inspanning die zijn vruchten afwerpt. Door het weer wat we hebben gehad was de afgelopen wijnoogst een bijzondere. Toch heb ik druiven gezien met zeldzame concentraties en met een eenvoudigweg explosief potentieel. Toen ze mij vroegen na te denken over deze witte wijn heb ik lang nagedacht over wat een druif als deze zou kunnen vertellen. Voor mij is een blend is als een kerstochtend: alles waar ik altijd over hebt gedroomd ligt onder de boom, klaar om uitgepakt te worden. Ik heb een keus gemaakt en harmonie en betovering tegen elkaar afgewogen, ik heb geprobeerd de balans van een wijn te vinden, een wijn die mijn taal spreekt en die de aanstekelijke lach op avonden met vrienden in zich heeft. Een ding is zeker: met het glas in de hand is men alles behalve terughoudend!

Aanvulling

Ik ga u iets vertellen waarvan ik dacht dat ik dit nooit aan iemand buiten mijn vriendenkring zou vertellen. Als wij uitgaan hebben we een bepaalde gewoonte. Op een papiertje schrijven we waarom iets die avond wel leuk was en waarom niet. Een wijntje, een etentje, een liedje, het maakt niet uit wat: er is altijd iemand die het initiatief neemt een classificatie te maken van de dingen die wel en niet leuk waren. Toen ik tijdens een etentje, ik kan echt meesterlijk koken, de Winemaker’s Choice Bianco aan mijn vriendenclub had geschonken, ging het net zoals anders. Tussen de papiertjes met ‘wel leuk’ die ik de volgende ochtend terugvond was er eentje waarop stond: “Waarom leuk? Omdat deze witte wijn net is zoals Loris: hij zorgt altijd dat hij in het middelpunt van de aandacht staat, maar als hij dit doet, wil je hem aan het eind altijd bedanken”. Dus: als deze wijn uw avond een beetje speciaal kan maken, dan weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan!

x1

"Andrea" Vino Rosso

Droge Rode Wijn

Wijn is voor mij ook de stilte in de wijnkelder: voor deze Andrea Vino Rosso waren er momenten waarop alleen de echo van de stappen de ruimte tussen de wijnvaten vulden, alleen mijn adem was de muziek voor de rijping van onze wijnen. Het vergt passie. Als u houdt van wat u doet, is het natuurlijk dat het er is. Soms is het adembenemend, het laat u emoties ervaren met een overweldigende intensiteit. Ik heb persoonlijk de wijnstokken uitgekozen van deze variëteit, geïnspireerd door de sensaties van een snikhete zomer binnen en buiten de wijnkelder. Ik volgde de rijping stap voor stap, wijnproef na wijnproef. Toen ik me realiseerde dat de wijn klaar was om in de flessen te bottelen, voelde ik een vreemd gevoel van jaloezie, alsof ik te maken kreeg met een pijnlijke maar noodzakelijke onthechting. Op dat moment begreep ik dat hij klaar was, terwijl ik hem in het schemerige licht proefde. Wijn is emotie. De mijne? De mijne is een passie om te delen.

Andrea, Wine Maker Giordano

Alcohol
Alcohol
13% vol
Temperatuur
Temperatuur
18 įC
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Net als een spiegel in een sprookje, het rode van zijn kleurweergave structuur heeft paarse aders en reflecteert het licht, veranderende arabesken creërend, fascinerend. Rode vruchten, frambozen en kersen, ontstaan met een vol geurend en expressieve karakter: vergezellend vanille, afstandelijk en suggestief. In de mond is hij harmonieus en vol, volledig fluweel met een lang aanhoudende afdronk. Er blijven nog hints van chocolade en vanille achter, overduidelijk.

Formaat: 0.75 l

Wijnbereiding

Druiven en wijnstokken zijn mijn dagelijks leven. Ik zie ontkiemende planten, kiemende bloemen, groeiend fruit, rijping en het bereiken van het perfecte oogstmoment. De wijnoogst bepaalt alle operaties: mijn taak is om als ​​dirigent van het orkest er voor te zorgen dat elk aspect van een instrument de juiste noten moet spelen om de juiste harmonie te produceren. Elk variëteit heeft zijn eigen stem: zowel bij de benamingen als bij het kristalliseren van bepaalde tinten, een mengsel die toestaat om het eigen op te nemen, het vormgeven van een wijn met een ongewoon karakter, nieuw. Voor Andrea Vino Rosso koos ik de instrumenten die ik het meest geschikt achtte voor het orkestreren van de smaak die ik in gedachten had. Na een zorgvuldige selectie van de druiven, na de gisting, na de eerste rustpauze en de overgang in vaten heb ik een dialoog gevoerd met de wijnstokken in die mate dat ik dacht dat het beste was, om deze rode een snufje van mijn persoonlijkheid te geven. De rijping deed de rest, in de comfortabele omgeving van de Giordano wijnkelders. En daar groeide hij op en nam iets van mijzelf op tijdens onze stille dialogen.

Verdieping

De zoektocht naar iets nieuws is de basis voor constante persoonlijke groei. We hebben veel gesproken over deze regel, Winemaker's Choice. We werden gevraagd om uit de schaduw te komen, niet alleen om een gezicht te geven aan degenen die achter de schermen Giordano wijnen maken, maar ook om een persoonlijke interpretatie van de wijn aan te bieden volgens ieder van ons. Deze rode wil een beetje mijn visitekaartje zijn, een antwoord op de vraag hoe een wijn moet zijn om me te veroveren. Ik hoop dat ik uw hart kan bereiken, net zoals hij mijn hart heeft bereikt.

x1

"Giulia" Vino Rosso d'Italia

DRY RODE WIJN

Een rode wijn met een intense en heldere kleur, die anticipeert op een bouquet rijk aan nuances, van rood fruit tot vanille hints. In de mond is hij zacht en overtuigend, een streling voor het gehemelte. Vanwege deze kenmerken is hij zeer geschikt voor gerechten met sterke en intrigerende smaken, zoals die uit de Mexicaanse keuken.

Alcohol
Alcohol
13,5% vol
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Intens en complex rode wijn. In de neus zijn er aroma's van klein rood fruit en kruidige tonen, vanille in de eerste plaats. Overtuigend en aangenaam in de mond, dankzij een goede zachtheid en niet-agressieve tannines.

Formaat: 0.75 l
x1

"Giulia" Vino Bianco d'Italia

DRY WITTE WIJN

Een frisse en delicate witte wijn, strogeel van kleur met zachte gouden reflecties. Elegante bloemige aroma's komen vrij in de neus, terwijl een uitgesproken mineraliteit het gehemelte verovert. Voor een diner op basis van vis is hij de ideale metgezel, vooral als het crudité of exotische sushi is.

 

Alcohol
Alcohol
12% vol
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Strogele kleur met gouden reflecties. Een frisse en delicate witte wijn, met elegante bloemengeuren. In de mond is hij verrassend en laat al zijn duidelijk minerale aders zien.

 

Formaat: 0.75 l
x1

"Andrea Etichetta Nera" Vino Rosso

DRY RODE WIJN

Het teken van de tijd, zoet en bitter tegelijkertijd, definieert mijn Andrea Vino Rosso Zwart Etiket. Het is de echo van zijn dromen die de kelder vult, tussen de bakstenen gewelven en de bochtige rondingen van de wijntonnen. De sissende adem van de lucht die elk bezoek vergezelt om de consistentie en evolutie ervan te evalueren, lage stromingen die samen een wervelende wals van verwachtingen vormen. Een rode wijn die ongewone, meeslepende, onstuimige tonen weet uit te drukken. Een wijn die Mediterrane onstuimigheid afwisselt met melancholieke suspensies, altijd in evenwicht tussen dissonante emoties: past altijd bij belangrijke gelegenheden, altijd openhartig in zijn stilte in het hart van de wijnliefhebber.

Alcohol
Alcohol
13,5% vol
Temperatuur
Temperatuur
18į-20 įC
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Het Andrea Vino Rosso Zwart Etiket biedt een donkere en dichte kleur, ondoordringbaar voor het oog. Druiven schaduwen verschijnen in het glas en glijden snel weg. In de neus vertoont hij sporen van hout, specifieke verwijzingen naar de rijpingsperiode. Er zijn echo's van fruit op brandewijn, ver weg als fata morgana's en sensaties van chocolade en tabak. Ordent het bouquet in een geparfumeerde geur van specerijen, om de proeverij te begeleiden en markeert de fases van begin tot einde. Breed, rond, met soepele en belangrijke tannines, bij het proeven verleent hij een aanhoudende en sobere afdronk.

Formaat: 0.75 l
x1

"Loris" Vino Rosato

DRY ROS…WIJN

Opgedragen aan iedereen die met een schuin oog naar een wijn kijkt die niet rood is, en aan degenen die iets anders dan een witte wijn willen. Mijn antwoord is de Loris Vino Rosé. Omdat hij het u al duidelijk vertelt door zijn kleur die niet een zondige is, gedicteerd door verveling. Het is een wijn die vele, vele suggesties samenbrengt: lucht die vol is van zomergeuren, bloemen en een aangename avondbries die uw haar en gedachten in de war brengt. Er zijn geen valse voorwendselen, geen leugens, noch evenmin beloften die alleen maar losse woorden blijken te zijn. Giet hem in een glas en luister naar het verhaal dat hij vertelt. Eén voor één zal hij elke weerstand ongedaan maken. Het zal de wijn zijn die u bij elk aperitief zult ontkurken!

Alcohol
Alcohol
11,5% vol
Temperatuur
Temperatuur
8į-10 įC
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Belangrijke, diepe en zuivere kleur. Levendige reflecties en sprankelende nerven die de wijnstof met uitnodigende verlichtende hints chromatisch beschilderen. De geur is alomvattend, een bijna ongrijpbaar geurprofiel met talrijke suggesties die hij oproept. Kortom, Loris Vino Rosé is een bloementuin op de grens tussen de lente en zomer, met verleidelijke hints van fruit en delicate bloemige penseelstreken. De proeverij maakt alle beloften waar: aangenaam, fris, sensueel en uitgebalanceerd.

Formaat: 0.75 l
x1