LUMINANTE ROSSO D'ITALIA BIOLOGICO

Droge rode wijn

2019

Een intense en ronde wijn, zijn smaakpad evolueert slokje voor slokje: net als de halve maanfase van de maan. Met een uitgesproken complexiteit rijpt deze biologische rode onder invloed van deskundige wijnmakers en weerspiegelt hij de hoogste expressie van de natuur. Serveren tussen 18-20 ͒C

Alcohol
Alcohol
14% vol
Temperatuur
Temperatuur
18 °C
Bevat Sulfieten
Bevat Sulfieten
  
Organoleptische eigenschappen

Intens rode kleur met granaatreflecties van aanzienlijke diepte. In de neus laat hij een geur van rijp rood fruit en zoete kruiden achter. In de mond is hij zacht en strelend, maar het duurt niet lang om zijn omhullende en overtuigende kracht te tonen. Noten van hout en chocolade maken het complexe en harmonieuze plaatje compleet.

8 ,10
  € 10,80/lt.   (cod. 5805)
Gecommercialiseerd door: Giordano Vini S.p.A. via Cane Guido 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië.
Gastronomische Combinaties

Zijn favoriete combinatie zijn zeker de substantiële gerechten, vooral stoofschotels, gebraden vlees en wild. Maar hij weet heel goed wat hij moet doen, zelfs op momenten van ontspanning, en onthult dat hij een verlichtende metgezel is bij meditatie.

Wijnproeverij

Luminante is een rode die nog wat moet rijpen. Of je hem nu jonger drinkt of hem een paar jaar in de kelder laat rijpen, hij moet met de juiste rust worden geproefd, zoals alle meest authentieke geneugten. Een Bordeaux Grand Cru glas in stijl met een goede breedte kan het bouquet het beste versterken.


Productienoten

Gebotteld door Giordano Vini S.p.A - Diano d'Alba - Italië, in de kelders van Valle Talloria

Geproduceerd in Italië

LUMINANTE ROSSO D'ITALIA 2019 BIO
6 flessen
36 ,99
(cod. 49810)