5 dingen die u (misschien) niet weet over de Castelli Romani Bianco DOC

De Castelli Romani Bianco DOC, een geliefde wijn die tot ver buiten de grenzen gewaardeerd wordt, heeft de harten van veel liefhebbers veroverd. Hier zijn enkele interessante feiten om hem beter te leren kennen

5 dingen die u (misschien) niet weet over de Castelli Romani Bianco DOC

Datum van publicatie: 18/06/2019

Zeg Castelli Romani, en onmiddellijk neemt de verbeelding u mee naar prachtige landschappen, langs de straten van oude dorpen gedomineerd door profielen van middeleeuwse bouwwerken. Een gebied dat zo rijk is aan geschiedenis en wonderen, is ook het thuisland van wijnen van grote traditie, zeer wijd verbreid en erg gewaardeerd, zowel in Italië als in de wereld. Soms worden gewoon de dingen die we dagelijks onder onze neus hebben onderschat: en dat is precies wat er gebeurt bij Castelli Romani Bianco DOC, een wijn die het verdient om in de schijnwerpers geplaatst te worden!

Hier zijn 5 dingen die u (misschien) nog steeds niet weet over de Castelli Romani Bianco DOC

5 interessante feiten over de Castelli Romani Bianco DOC

1 Een oude traditie

Nei Castelli Romani far vino Ť una tradizione antica... e casalinga

De wijn van de Castelli Romani heeft een zeer oude traditie in Lazio, zo oud dat het vele jaren gemakkelijk was om een ambachtelijke productie van dit soort wijn tegen te komen. Het was niet ongebruikelijk om kleine en zeer kleine producenten te vinden, die thuis wijn (of in de garage) maakten, een wijn die vervolgens tegen zeer populaire prijzen verkocht werd. Deze wijdverbreide verspreiding van een vaak ruw kwaliteitsproduct heeft bijgedragen tot een gecompliceerder leven van de Castelli Romani DOC, zelfs wanneer hij na jaren een belangrijke benaming en kwalitatieve erkenning verdiend heeft. Vandaag is het product met de naam Castelli Romani op het etiket van goede kwaliteit ... en in de garage wordt hij alleen maar bewaard!

2 Waarom Castelli Romani?

Castelli Romani, zona un tempo sede di residenze nobiliari

De reden waarom in de benaming Castelli Romani hij deze naam draagt, is snel gezegd: omdat over het productiegebied van gemeente tot gemeente te waken, adellijke woningen ontstonden. Hoewel helaas veel van de gebouwen verwoest zijn, is er nog steeds tastbaar bewijs van een belangrijk feodaal verleden. Van adel tot adel: eerste families van aristocraten, vandaag wijnen van koninklijke afkomst!

3 Geliefd in het buitenland

Oltreconfine il Castelli Romani DOC Ť un vino dal successo strepitoso

Paradox van paradoxen: Castelli Romani DOC is erg geliefd en zeer gewild in het buitenland, en is zeer geliefd en gewild zodra hij de grenzen van Lazio overschrijdt, terwijl hij thuis nog steeds gebukt gaat onder een reputatie met nadelige gevolgen.

4 Een fragiele wijnschat

Castelli Romani DOC Bianco

Trebbiano en malvasia vormen het hart van deze benaming: wijnstokken met expressief fruit, vol charme en aroma's, zijn kostbaar en tegelijkertijd kwetsbaar. Ze worden vaak beïnvloedt door de klimatologische omstandigheden, en vooral droge zomers kunnen de kwaliteit van de oogst negatief beïnvloeden. Een oplossing zoeken betekent al die kleine strategieën overnemen die verlichting kunnen geven aan de wijnstokken, vooral in complexe jaren: het is een feit dat elke keer als u aan een glas nipt, achter die unieke smaak uitdagingen liggen, en in de onvergelijkbare kwaliteit van Castelli Romani DOC bevindt zich toewijding en een ongeëvenaarde passie.

5 stijlvolle combinaties

Abbinamenti di gran classe con il Castelli Romani DOC Bianco

Elke wijn heeft speciale gerechten nodig om zijn unieke eigenschappen in het gerecht te verheerlijken. In het geval van Castelli Romani DOC zijn visspecialiteiten de ideale combinatie. Voorgerechten, eerste borden en gerechten met zeegeuren vinden in deze witte een effectieve en expressieve pairing, veelzijdig en geschikt om een alchemie van echte gastronomische smaken op tafel te serveren. Enkele voorbeelden? Gamberoni alla catalana, pittig en smakelijk, of traditionele voorgerechten zoals de Bagnet Verd Piemontese. Met de Bianchetti alla giudea, een gefrituurd vis recept made in Lazio, lekker en lokaal, vindt u op km 0 een heerlijke combinatie!