5 perfecte cadeaus voor een Wine Lover

Kerstmis nadert: wat zijn de perfecte cadeaus voor een Wine Lover? Hier zijn onze suggesties om ze allemaal precies het goede cadeau te geven.

5 perfecte cadeaus voor een Wine Lover

Datum van publicatie: 05/12/2019

De kerstboom is versierd, de lichten geven de steden kleur en de kerstliederen beginnen de straten van onze steden te vullen. Wat zijn de perfecte cadeaus voor een Wine Lover, degenen die de harten van de meest oprechte liefhebbers verwarmen? We hebben de definitieve lijst samengesteld, ter voorbereiding op Kerstmis om het als een echte wijnkenner te beleven.

Kerstmis voor de Wine Lover: 5 perfecte cadeaus

Glazen

Idee Regalo per un Natale da Wine Lover: Bicchieri da Vino

Walid Richa en Moussa Zakharia, twee ingenieurs van Libanese afkomst, hebben een record wijnglas gecreëerd: 2,4 meter hoog met een diameter van 1 meter en 65 centimeter. Om een Wine Lover te verrassen, hoeft u deze reus niet cadeau te geven! Wijnglazen zijn een uitstekend cadeau voor mensen met een passie voor wijn: ze zijn ontworpen om de organoleptische kenmerken van onze favorieten te verbeteren, gemaakt van kristal of transparant glas die het mogelijk maken kleur en reflecties te bewonderen.

Kurkentrekker

Idee Regalo per un Natale da Wine Lover: Cavatappi

Een negentiende-eeuwse kurkentrekker, model Japanned Thomson, werd op een veiling verkocht voor de ongelooflijke prijs van $ 23.000. Geen slecht cadeau..., maar zeker niet voor elk budget! Het kiezen van een goede kurkentrekker betekent niet dat u een extra hypotheek op het huis moet nemen: er zijn talloze kwaliteitsmodellen, met hendel, automatisch, aan de muur bevestigd ... Allemaal heel goed om een wijnliefhebber blij te maken.

Karaf

Idee Regalo per un Natale da Wine Lover: Decanter

De oude Romeinen serveerden wijn in metalen karaffen in verschillende vormen, min of meer bewerkt. Een gewoonte die tot min of meer recentelijk is blijven voortbestaan, met vorsten die vaak op zoek waren naar luxe wijnhouders om de tafel een vleugje unieke stijl te geven. Tegenwoordig is het niet langer nodig om te pronken met gouden karaffen: om indruk te maken op een fijnproever is het goed om er een van goede kwaliteit te kiezen, zonder flauw te vallen!

Wijn set

Idee Regalo per un Natale da Wine Lover: Set Vino

In het oude Griekenland had niemand een wijn set nodig: de aristocraten consumeerden ze in grote hoeveelheden tijdens hun banketten, en alles wat ze nodig hadden was een krater (een gedecoreerde vaas die werd gebruikt om de drank uit te schenken) en een aantal bekers die passend bij de gasten waren. Geen kurkentrekker, geen thermometer, geen kurk en geen beluchter. Tegenwoordig is het iets veranderd: een mooie wijn set met de juiste accessoires kan echt het ideale geschenk zijn voor een Wine Lover.

Wijnkelder

Idee Regalo per un Natale da Wine Lover: Cantinetta

Het grootste wijnhuis ter wereld bevindt zich in Moldavië, Mileştii Mici (een klein stadje op minder dan 20 km van de hoofdstad Chișinău. Het herbergt de schoonheid van 2 miljoen flessen. Een mooie inspanning om ze op orde te houden! Als uw gepassioneerde vriend niet zo’n groot aantal flessen hoeft te conserveren, kan een wijnkelder echt het idee zijn dat u (en uw) Kerstmis redt.

Meer tips nodig om het juiste cadeau te kiezen, het perfecte cadeau voor een Wine Lover? Geen probleem: ontdek onze categorie Accessoire.