Barbecue: een beknopte gids voor het combineren van wijnen

De beste wijnen bij gegrild vlees, vis en groenten

Barbecue: een beknopte gids voor het combineren van wijnen

Datum van publicatie: 28/05/2024

Een echte lekkerbek is niet tevreden met een vakkundig bereide barbecue: ook het glas wil zijn steentje bijdragen. Hoe kies je de beste wijnen voor je barbecue? Simpel: volg gewoon onze aanwijzingen! We hebben immers een lange ervaring in het wijnvak: in meer dan honderd jaar hebben we veel bijgeleerd en staan we klaar om kleine trucjes te delen om het wijnarrangement voor je volgende barbecue de juiste spurt te geven.

Brandend vuur en vlees: wijnen voor bij gegrild vlees

Terwijl je nadenkt over dat meesterwerk van ribbetjes dat je op het vuur hebt gelegd, kun je de beste wijnen kiezen voor bij een vleesbarbecue. Laat je leiden door een absoluut geldig basisprincipe: kies wat je lekker vindt!

Bij rundvlees geef je de voorkeur aan een rode wijn met een goede structuur, voldoende tannine maar niet te volumineus. Onze suggestie is een 'Selvato' Chianti Riserva, uitstekend bij fiorentina steak en sappig vlees. Als je van plan bent om te experimenteren door een goede Argentijnse Asado te koken, is de 'Selvato' Rosso Toscana IGT een ervaring die het proberen waard is.

Met kip, beter een witte, zelfs een ongebruikelijke en verrassende zoals een Grillo Sicilia DOC: bedenk dat deze in staat is om na verloop van tijd te evolueren, van huid te veranderen en interessante suggesties en alle typische nuances van een recent herontdekte variëteit te bieden. Een rosé kan ook worden gewaagd, waarom niet? In het laatste geval stelt de 'Pizzicanto' Rosato Primitivo Salento IGT niet teleur: hij heeft alle kenmerken van een rode Primitivo, maar behoudt zeer overtuigende kenmerken van lichtheid.

Bij varkensvlees (en vet vlees zoals lamsvlees) is het terug naar rood: laten we gaan voor een internationale spirit zoals Merlot Italia. Robuust en overtuigend, het geeft sensuele kruidige sensaties in combinatie.

 

vini bianchi e rosati da abbinare alle grigliate

 

Brandende sintels en vis: wijnen voor bij een bbq met zeevruchten

Een goede barbecue met zeevruchten brengt de mediterrane bries naar de tuin: zelfs als de vakantie nog ver weg is. In dit geval, met de nadruk op kleine tot middelgrote vis en gemarineerde schelpdieren, kiezen we voor een frisse, droge witte wijn met een breed scala aan aroma's en geuren. We raden de Pinot Grigio delle Venezie DOC aan, smakelijk en aromatisch. Zijn evenwichtige harmonie begeleidt de gerechten zonder hun eigenaardigheden te verdoezelen.

Brandende kolen en groenten: de te kiezen flessen voor een vegetarische barbecue

Zelfs een goede vegetarische barbecue kan overtuigend zijn, als de menukeuze gevarieerd is en er een echte meester achter de grill staat. De klassiekers: aubergines, courgettes en paprika's. De meester-toetsen: tomaten, pompoen en aardappelen. Wat de ervaring ook is, kies voor een expressieve witte wijn zoals Arneis Langhe DOC. Een geurige Piemontese wijn met een breed fruitig bouquet, perfect om harmonieën van smaken te weven tussen glas en bord.

Brandende sintels en... prikkelende extraatjes

Wat kun je nog meer op de bakplaat bereiden? Een goede torta al testo (perfect om op steen te bakken), vlezige champignons en gegrilde tomini. Een goede grill heeft altijd ruimte voor een paar lekkernijen om indruk te maken. In dit geval raden we niet een specifieke wijn aan... maar onze hele catalogus! Laat je inspireren door de categorieën en kies het meest geschikte etiket voor je onverwachte meesterwerk. We zijn er zeker van dat je zelfs de meest rigoureuze BBQ-liefhebber zult veroveren.

Bekijk de inhoud
Zoek in het blog