Een Pasen vol met verrassingen (zelfs in het glas)

Ontdek de perfecte combinaties voor traditionele gerechten

Een Pasen vol met verrassingen (zelfs in het glas)

Datum van publicatie: 04/04/2022

Pasen nadert en dit betekent slechts één ding: het is de perfecte gelegenheid om met jouw geliefden een feestmoment te vieren, gewijd aan de geweldige gerechten van de Italiaanse traditie en met uitstekende wijnen. En wat bij elke speciale gelegenheid geldt, is de keuze van het menu en zijn de aanverwante combinaties iets fundamenteels, in staat om het succes of niet van de lunch te bepalen.

Hier is ons voorstel voor jouw Paastafel, van aperitief tot dessert. Denk eraan dat de regels van de combinaties te volgen heel belangrijk is, maar het is nog meer bevredigender voor de smaken en die van je diners!
 

Het voorgerecht: het visitekaartje is een witte wijn

Elke gelegenheid is goed om iets speciaals voor te bereiden, vooral als het een feestdag betreft. Dus alle teugels los voor jouw creatieve flair in de keuken! Van de traditionele recepten van Pasen, zoals de Pasqualina-taart en gekookte eieren, tot de meest uitgebreide gevulde gerechten, is het essentieel om het juiste belang toe te kennen, zelfs bij de keuze van de wijn. Wij adviseren je om te beginnen met een mooie Riesling, fris en bevredigend. Van Duitse afkomst vond deze wijnstok een gastvrij huis in de Oltrepò Pavese: hier schenkt het leven aan een intrigerend witte, met structuur, gekenmerkt door een bijzonder rijk olfactorisch-profiel, met delicate hints van bloemen en intense vleugjes perzik en citrus. Schoon en uitgesproken, een echte must die moet worden opgenomen in jouw menu-voorstel.

 

Verse zelfgemaakte pasta: een eerste evergreen gerecht

Van cannelloni tot pasta-oven schotel, van klassieke lasagne tot ragout die opnieuw in een vegetarisch jasje is gestoken, weinig verandert: de verse zelfgemaakte pasta is een must op de Paastafel van vele Italianen. Om de pasta all’uovo te verbeteren, raden we je een robuuste, maar niet invasieve rode wijn aan, fris en rijk op hetzelfde moment. Een Nebbiolo kan bijvoorbeeld een goede keuze zijn. Zou je deze rode Langa kunnen waarderen? De onstuimigheid van de tannine, verzacht door de aromatische complexiteit die wordt verstrekt door veroudering: een mooie mix om voor te stellen aan jouw meest veeleisende gasten! 
Maar als je niet zonder een witte wijn kunt, concentreer je dan op de meest intense en gestructureerde. Een Vermentino di Sardegna of een geurige Chardonnay kan de vergelijking goed stand houden.


Het traditionele lam

De onbetwiste protagonist van ons menu is lam, het Paasgerecht gekoppeld aan de Joodse en christelijke traditie, bereid op de meest uiteenlopende manieren van noord tot zuid. 
Als we het klassieke recept volgen, die gebakken lam met aardappelen wenst, kunnen we kiezen voor een droge en doortastend rode wijn, zoals een Chianti? Als alternatief, als de kruiden rijker worden, kunnen we gaan voor een grotere intensiteit en een Cannonau di Sardegna kiezen. Wijnsymbool van het eiland, het is een krachtige, warme en belangrijke rode wijn, waardig om in het midden van de tafel te worden geserveerd (en met volle aandacht). 
 

Zoet vraagt om zoet!

Wat elk respectvol feest betreft heeft Pasen ook zijn eigen typische zoetigheden, ten eerste van alle de traditionele Colomba. In dit geval is de combinatie met een wijn geproduceerd uit de Moscato-druiven een passepartout die altijd tevredenheid geeft. Maar als je iets anders wilt proberen, suggereren we onze Crema di Moscato d'Asti, een delicate en smakelijke mix van druivenmost, suiker, eierdooier en docg Moscato-wijn. Gebruik het om je desserts of dezelfde Colomba te begeleiden, voor een nog meer verrassend effect.  
De maaltijd in het algemeen afsluiten met een mooie bubbel, die de mond reinigt, is wenselijk. De Blanc de Blancs Dry mousserende wijn is het juiste compromis tussen frisheid en zachtheid.

Heb je jouw wijnvoorraad nog niet aangevuld om je Paasmenu te verbeteren? Ontdek onze catalogus en laat je leiden door het advies van onze experts!