Een echt gastronomisch menu: paddenstoelen en truffels in de keuken

De herfst in de keuken ruikt naar paddenstoelen en truffels, protagonisten van gerechten met een intense en onmiskenbare smaak. Wilt u uw gasten verwennen met een herfstgeuren menu? Hier is alles wat u nodig hebt!

Een echt gastronomisch menu: paddenstoelen en truffels in de keuken

Datum van publicatie: 17/10/2018

Paddenstoelen en truffels zijn twee kostbare ingrediënten in de gastronomie, maar dat niet alleen: het zijn twee goede redenen om de herfst te verwelkomen. De rijke smaak van persoonlijkheid, onmiskenbaar en waar genot van paddenstoelen en truffels maakt de gerechten uniek en eenvoudig subliem eventueel vergezeld door de juiste wijnen.

Hebt u al een familiediner georganiseerd, of met vrienden, om de herfst te verwelkomen? Hier is alles wat u nodig hebt om een fijnproevers menu te bereiden!

Herfstmenu

Voorgerecht

Gegrilde paddenstoelen

Con Funghi Sott'olio alla Brace scegli un Grillo Sicilia DOC

Gegrilde paddenstoelen zijn een geweldige manier om een ​​diner te beginnen dat gewijd is aan herfstsmaken. Uitstekend als verleidelijk voorgerecht, onweerstaanbaar als ze enkel zo geconsumeerd worden, maar zijn onovertroffen als ze vergezeld worden door vlees en blauwe schimmelkazen. Een alternatieve manier om hen te serveren? Hak ze fijn en voeg ze toe aan een verse geitenricotta. De doordringende geur van kaas en de pittige tonen van aromatische kruiden passen perfect bij elkaar en creëren een harmonieus geheel. Met de verkregen crème kunt u broodcroutons garneren en een heerlijke hors-d'oeuvre maken.

Wijn

De vlezige pulp van de gegrilde paddenstoelen op smaak gebracht met aromatische kruiden en zelfs nog intenser gemaakt door de olijfolie waarin ze bewaard worden, vraagt ​​om finesse: een aromatische witte kan de beste keuze zijn, vooral bij het eerste gerecht van uw menu. We raden een Grillo Sicilia DOC aan, elegant en expressief. Florale hints en een body met een gemiddelde structuur zullen aangename sensaties en alchemie als een chef-kok geven.

Tip

Serveer de gegrilde paddenstoelen als ze nog een beetje lauw zijn : ze zullen nog lekkerder smaken.

Eerste gerecht

Tagliatelle met truffel

Con le Tagliatelle al Tartufo azzarda una Barbera d'Asti DOCG

Verse pasta geurt naar oude tradities, over genoegens die herinneringen oproepen aan de keuken van onze grootmoeders. Ruwe oppervlakken, belangrijke consistentie en smakelijke deeg zijn de belangrijkste ingrediënten van tagliatelle, die met truffel in de pastadeeg op smaak gebracht wordt. Voeg eenvoudig een klontje boter en een beetje jonge Parmigiano Reggiano toe om een ​​eenvoudig te bereiden eerste gerecht te transformeren naar een ster restaurant belevenis. En als u echte emotie wilt weggeven, voeg een lepel van onze Tartufata saus samen met boter toe: pure extase, gewoon overweldigend!

Wijn

De truffel kent geen maat: zijn karakteristieke geur overstemt waarschijnlijk elke andere smaak in zijn buurt. En niet alleen in het gerecht! Als u ervoor kiest om een ​​belangrijke eerste gerecht als dit te serveren, is het beter om een gestructureerde rode te kiezen, die zijn eigen ruimte weet te creëren zonder onder te doen voor een andere smaak in de buurt, zo goed en zwaar. Kies een Barbera d'Asti DOCG, een karaktervolle Piëmontees: dankzij zijn oorsprong (Piëmont heeft in hun traditionele keuken al generatielang truffels), weet deze wijn hoe omgegaan moet worden met de uitbundigheid van de truffel, draagt bij om de onstuimigheid af te zwakken, suggesties en eigenaardigheden te verheerlijken.

Tip

Een goed gerecht van tagliatelle met truffel kan niet zonder een flinke hoeveelheid kaas die aan de stomende pasta wordt toegevoegd. Kies een jonge Grana Padano of Parmigiano Reggiano, indien mogelijk: een lange rijping van de kaas geeft rookaroma tonen en een concentratie van aroma's die het risico zouden lopen om de truffel letterlijk een klap te geven!

Tweede gerecht

Geroosterde schenkel

Con lo Stinco Arrosto stappa un vigoroso Soleato Rosso Giordano

Wat de geroosterde schenkel uniek maakt, naast een zorgvuldige selectie van vlees en grondig ontvetten, zijn de aroma’s die de langzame en lange kookduur vergezellen. Een mengsel van aromatische kruiden en specerijen dat de smaak verfijnt en het vlees doordringt met scherpe smaken. Een robuust tweede gerecht, perfect voor een diner dat gericht is op herfstaroma's. Geserveerd met gebakken aardappelen of gesauteerde groenten is het een gerecht om onmogelijk nee tegen te zeggen.

Wijn

Voor een zwaar tweede gerecht, een sterke rode. Soleato Giordano, exclusief label uit onze wijnkelders. Een blend die onze Wine Makers oogst na oogst hebben geperfectioneerd, waardoor de gepassioneerde wijnliefhebber een wijn krijgt die van nature 15° heeft bereikt. Weelderig, krachtig en openhartig: de ideale metgezel voor een gerecht dat is opgedragen aan mensen die houden van de sterke smaak van traditie.

Tip

Wat de geroosterde schenkel simpelweg onweerstaanbaar maakt, is na hem in kokend water te h ebben gekookt, laten uitlekken en hem daarna ongeveer tien minuten in de oven te plaatsen. Selecteer de grillfunctie: de gouden korst die zich zal vormen, zal het genot exponentieel laten toenemen!

Nagerecht

Hazelnoot truffels

Brunella Rosť e Tartufi Bianchi e Neri alla nocciola: conclusione dolcissima

Stel u een zachte geroosterde hazelnoot voor, knapperig en delicaat, precies goed. Stel u nu een romige cascade van chocolade voor, die de hazelnoten omhult en kleurt in een zachte, onweerstaanbare schaal alles om van te genieten. En schenk uzelf nu een voorproefje van heerlijke witte en zwarte hazelnoot truffels! Een dessert dat een speels moment wordt, waar kleine zonden zich presenteren aan zoete verleidelijke en geurige hapjes. Niet het klassieke dessert: iets veel meer verleidelijker!

Wijn

We sluiten af met een rosé: zoet label uit de Giordano wijnkelders sinds vele jaren, een klein spel met verwijzingen naar de meest verspreide Italiaanse zoete wijnen die vakkundig verweven zijn met onze Wine Makers. Een slokje van Brunella Rosé is een zachte streling die de smaakpapillen prikkelt en de dessert ervaring, die we gekozen hebben, nog aangenamer maakt.

Tip

Witte en zwarte hazelnoot truffels kunnen ook bij de namiddagthee worden geserveerd: kies Pu-Er Thee, geteeld in de Chinese provincie Yunnan. Boterig, zoet en zeer aromatisch, vergezeld op een sublieme manier de witte en zwarte hazelnoot truffels, en draagt bij om een ontspannen pauze te houden in de warmte van uw eigen huis.