Frisse, intense en fruitige zomerwijnen

Het wordt tijd om de wijnkelder te vernieuwen met zomerwijnen: hier zijn 4 ideale voorstellen om onder de zon te proeven.

Frisse, intense en fruitige zomerwijnen

Datum van publicatie: 29/06/2020

In de zomer nemen de mogelijkheden toe om uw vrije tijd te delen in het gezelschap van familie en vrienden. Lange zonnige dagen vormen het decor van uw vrije tijd momenten, die u nog aangenamer kunt maken door ervoor te kiezen ze te begeleiden met een goed glas wijn.

Frisheid en fruitige hints zijn de must van zomerwijnen, die de dorst weten te lessen en tegelijkertijd met lichtheid door zijn geuren en smaak plezieren. Welke wijnen kunt u in de zomer het beste drinken? Zorg ervoor dat u de 10 meest voorkomende fouten over zomerwijn vermijdt en kies uit de vier flessen die volgens ons, vanwege hun unieke karakter, niet mogen ontbreken in uw zomerkelder.

De Chardonnay die de Salentijnse zomer bewaakt

Chardonnay Salento IGT Pizzicanto is een droge witte wijn die zijn naam dankt aan de typische Salentijnse dans. Waarom moet u deze wijn in uw kelder hebben? Omdat het perfect de Apulische zomer vertegenwoordigt, gemaakt van overweldigend enthousiasme en sensualiteit. De hints van geel vruchtvlees zijn de hoofdrolspelers van deze chardonnay die in beperkte aantallen wordt geproduceerd in onze kelders in de provincie Taranto. Serveer hem op 10° om zijn geuren op zijn best te kunnen waarderen.

De oprechtheid van biologische wijn gemaakt in Sicilië

Een authentieke reis naar Sicilië tussen sinaasappels en witte bloemen is wat een slok van Grillo Sicilia DOC Biologico garandeert. Droog, zacht en vooral fris, deze witte geproduceerd van biologische druiven past perfect bij aperitieven en visgerechten. 10-12° is de ideale temperatuur om te genieten van de geurige tonen en de harmonie van de smaken te ervaren.

De Vinré, een Sauvignon met karakter

Als u houdt van frisse en intense aroma's die typisch zijn voor Sauvignon, is "De Vinré" uit 2018 de perfecte witte wijn voor u. Deze droge wijn is tegelijkertijd complex en uitgebalanceerden wordt gekenmerkt door de aangename tonen van perzik en abrikoos, gecombineerd met de sterke aroma's van aromatische en wilde planten. Het is een echte ontdekking om hem op 10-12° te genieten gecombineerd met schaaldieren en visgerechten.

Authenticiteit en balans met een Apulische roséwijn

Een andere Apulische wijn, deze keer rosé, is onze laatste suggestie voor uw zomer. Exclusivo Etichetta Oro Rosato Puglia IGT is een droge rosé waar geen twijfel over bestaat: de fruitige tonen van amarena kers en frisse druiven, ondersteund door de frisheid van wilde viooltjes, creëert een smaakharmonie. Te serveren bij 8-10 °, past deze wijn ook perfect bij visgerechten en vormt ook een hele goede combinatie met licht wit vlees.

Naast deze hoogwaardige witte- en roséwijnen die we voor u hebben geselecteerd, is het belangrijk om te onthouden dat rode wijnen ook kunnen worden opgenomen in de lijst met wijnen om te proeven onder de zon. Dus als u zich afvraagt of het mogelijk is om zelfs in de zomer rode wijn te drinken, is het antwoord ja. Het geheim van een zomerwijn zit niet in de kleur van de druif, maar in de juiste serveertemperatuur en in de fruitige smaak.